1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> optika >> mikroszkópok

Hogyan Tiszta a mikroszkóp lencséje

Az egyetlen alkalom, meg kell tisztítani a mikroszkóp lencséje , ha láthatóan piszkos . A lencse nem igényel karbantartást ütemtervet a tisztításhoz . Ha látsz egy helyet valamennyi hatáskörét a mikroszkóp , akkor nagy valószínűséggel a külső lencse . Soha ne távolítsa el a lencse a mikroszkóp alatt. Ha már megállapították, hogy a helyszínen a lencse a belső , győződjön meg róla , hogy a mikroszkóp olyan szakember, aki specializálódott tisztítás mikroszkópok . Ez az, amire szüksége van
Nyomja bulbCan sűrített levegő nélkül cleanersLint szabad paperDistilled waterIsopropyl alcoholAcetoneAmonia

Show More utasítások
1

Blow a lencsét a squeeze izzó. A részecskék gyakran csupán a por , és könnyen eltávolíthatók , ha fúj a lencse . Ha ez nem működik , ugorjon a 2. lépésre .
2

Használjon egy doboz sűrített levegő . Vigyázzon, hogy a spray , amely nem rendelkezik semmilyen tisztítószert.
3

Törölje le a lencséket egy szöszmentes papírt, például Kimwipes , ami történik az optikai alkatrészek . Húzza a lencsét a foszló papírt, ne tisztítsa körkörös mozdulatokkal .
4

oldószer . Tegyünk egy -két csepp oldószer rá szöszmentes papírt. Tartsa ellen a lencsét néhány másodpercig . Ez feloldja a szifilisz . Használjon desztillált vizet először. Ha ez nem működik, próbálja meg izopropil- alkohol, legalább 90 százalékos tisztaságú . Ha ez nem működik , ugorjon az 5. lépésre .
5

Tisztítsa meg a lencsét acetonnal . Legyen nagyon óvatos, ha aceton , mert enni el a műanyag alkatrészek a mikroszkóp . Helyezze az aceton a szálmentes papír és húzza a lencsét egy upstroke mozgás. Ez az, hogy biztos , hogy cseppek aceton nem csöpög le a műanyag részeket a mikroszkóp .

  1. Hogyan lehet a tiszta Laserdisc Lens
  2. Hogyan lehet a tiszta Laser Lens
  3. Hogyan Tiszta a DVD író
  4. Hogyan lehet a tiszta CD Lens
  5. Hogyan lehet a tiszta lencse Lemez