1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> optika >> mikroszkópok

Különböző típusú mikroszkópok és hogyan mindegyik funkciók

Az első mikroszkóp volt, a csövet a lencse az egyik végén és a tárgy között. Ez a készülék csak az volt a nagyítás 10 . Majd 1597-ben egy holland Látvány maker nevű Zaccharias Jansseen és fia Han felfedezte, hogy ha rendezni két lencse együtt egy bizonyos módon , hogy növeli a nagyítás . Így született meg a modern mikroszkóp , amely megnyitotta egy teljesen új határ a tudomány az emberiség . Ma már számos különböző típusú mikroszkópok elérhető nyit egy teljesen új világot . Összetett mikroszkóp

összetett mikroszkóp egy nagyon gyakori típusa a mikroszkóp . A leírásban a " vegyület " kifejezés több mint egy lencsét alkalmazunk . Az összetett mikroszkóp van két lencse . Az elsődleges lencse van a legközelebb a tárgyat , és ott van a másodlagos lencse , amely a legtávolabb az objektumot. A másodlagos objektív használata Nagyítsa a kép az elsődleges lencse. Az elsődleges célja a lencsét a kondenzátor , vagy színpadi , és ez az , ahol a cél , hogy nagyított formájában egy dia van elhelyezve . A modern összetett lencsét lehet nagyítani az eredeti átmérője példányok 1000x 2000x . A színpad világít a fény ragyog át a membrán . A membrán használják, hogy ellenőrizzék a fény mennyiségét . Ez a mikroszkóp nagyon gyakori ma még mindig használják a tanítási mikroszkóp .
Fluoreszcens mikroszkóp

fluoreszcens mikroszkóp úgy tervezték, hogy megtekinthesse példányok, fluoreszkáló természetes vagy ragyogás , amikor kezelt fluoreszkáló vegyszerekkel . Ez azt jelenti, a példányok maguk a fényforrás. Sok anyag , hogy világít természetesen , például egyes klorofill és egyes ásványi anyagok. Ők csak kell megvilágított egy adott hullámhosszon , hogy azok világítani . A minták , amelyek nem világít természetes , ők kezelik a fluorofórral . A kezelt és a nem kezelt mintákat ezután besugározzuk egy adott hullámhosszúságú fény. Ez felszívódik a mintákat , és okoz számukra, hogy bocsátanak ki fényt a hosszabb hullámhosszak . Ez egy más színű , akkor az elnyelt fényt. A mikroszkóp majd felerősíti a kisugárzott fény a minta . A fény , majd végigmenni szűrőkön felé irányul egy adott hullámhosszon , és egy kép készül a sötét háttér .
Transzmissziós elektronmikroszkóp

Electron mikroszkópok eszközök használata nagy energiájú elektronok megvizsgálni tárgyakat, amelyek kívül esnek a szabad szemmel . Egy elektron mikroszkóp tudja szerezni a domborzat egy tárgy, amely a felületi tulajdonságok , vagy morfológiáját meghatározzák annak alakja és mérete egy tárgy , meghatározza az összetétele a tárgy és végül egy tudós mondja , hogy az atomok vannak elrendezve egy tárgyat.

Ez a mikroszkóp úgy működik, mint a fénymikroszkóp , hanem a fény, a sugár elektronok használják . A sugár felgyorsított elektronok középpontjában a minta segítségével elektronágyú , hogy a működtető több millió volt . A mintát megtekinthetők van egy vákuum kamrában . Az elektronok bombázzák , és át a képet, ahol elfogott egy elektron mágneses hajlik a fényt , hogy készítsen egy fényképet vagy képet a képernyőn . A pattogó le az elektronok a minta termel reakciókat. A különböző reakciók elfogták , és át egy képet a microscope.This típus a legerősebb az összes elektron mikroszkóp . Ez lehet nagyítani valamit egymilliószor .

  1. Típusok és funkciók Mikroszkóp
  2. Típusai fluoreszcens mikroszkópok
  3. Hogyan lehet növelni a fény mennyiségét a Mikroszkóp
  4. Hogyan működik a sztereó mikroszkóp munka?
  5. Hogyan kapcsolja le a villanyt Mikroszkóp