1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> optika >> mikroszkópok

Jellemzői Hőre lágyuló

Hőre lágyuló ( is nevezik termo- mérnöki műanyagok ) között nagy molekulatömegű polimerek, amelyek melegítés hatására folyékonnyá válnak és üvegszerű szilárd hűtés . Ragasztás közötti polimer molekulái lehetnek változó erő, aminek eredményeként a különböző típusú hőre lágyuló , azaz , hogy a polythenes viszonylag gyenge vonzóerők ( van der Waals- erők) , erősebb hidrogénkötések nylon , és nagyon erős halmozott aromás gyűrűt kötvények polisztirol . Hőre lágyuló polimerek lényegében kívül vannak kialakítva , mert egy addíciós reakció , amelyben a kisebb molekulák egyesítik együtt alkotnak egy nagyobb molekula , és ezért kémiailag inert, nem lebontható, és nehéz újrahasznosítani. Molekuláris Arrangement

Hőre lágyuló műanyagok nagyjából sorolni , mint akár hogy amorf vagy részben kristályos alapján molekuláris elrendezése . Amorf hőre lágyuló jellemzi a nagy ridegség és merevség . Ők is egyértelmű a normális szilárd állapotban. Ezek mennek keresztül átalakulás molekuláris elrendezés magas hőmérsékleten és alkalmazásáról szóló stressz. Példák az amorf hőre lágyuló műanyagok poliamidimid , poliéterszulfon és poliéterimidgyanták . Félig kristályos szilárd anyagok , a másik viszont csak részben mutatnak olyan jellemzőkkel rendelkeznek (azaz , ridegség és merevség ) , tekintettel azok részlegesen amorf állapotban . Példák a félig kristályos hőre lágyuló műanyagok közé poliéter , teflon és poliamid 6.6 .
Fizikai tulajdonságok

fajsúlya különböző hőre lágyuló műanyagok általában változik a 0,92 a polyybutylene a 1.72 poli - fluorid . A húzó folyáshatár (melyet a mérnöki stressz okozza maradandó alakváltozás ), a hőre lágyuló műanyagok széles szórás , olyan alacsony, mint 2,8 ( * 10 ^ 3 font per négyzetméter), a térhálósított polietilén , hogy olyan magas, mint 8,0 ( * 10 ^ £ 3 per négyzetméter), a polivinil -klorid .
az egyedi lágyuló

akrilnitril -butadién-sztirol erős hőre lágyuló , amely szintén az ellenálló a legtöbb bázisok és savak. Klórozott szénhidrogének is , mégis , rozsdásodik, vagy károsíthatják a polimer . Ez használható csak körülbelül 71 C-os , és használják a vízelvezető és szellőző csövek.

Polibutilén és polietilén ( normál, valamint térhálósított fajták ) olyan rugalmas polimerek , hogy megtalálják a leggyakoribb alkalmazás nyomottvizes rendszereket. Bár nem kap polibutilén érinti szélsőséges víz hőmérséklete , a polietilén nem lehet használni a meleg víz .

Polipropilén egy könnyű polimert és fel lehet használni akár a 82 ° C hőmérsékleten , míg a szintén nagyon ohmos a legtöbb savak , bázisok és oldószerek. Ez elsősorban a laboratóriumi lefolyóba .

Polivinil-klorid is egy erős és nagy ellenállású műanyag, a maximális hasznos hőmérséklet , hogy a 60 C találja alkalmazások csövek , de kerülni kell a forró vízben alkalmazásokban . A variáns polimer , klórozott polivinil-klorid lehet használni a víz a magasabb hőmérsékleteken (legfeljebb 82 ° C ) .

Polivinilidén fluorid egy rendkívül erős és kemény , hőre lágyuló , amely szintén ellenálló és nem koptató. Használható maximum hőmérséklet 138 C és a leggyakoribb alkalmazás a laboratóriumi lefolyóba .

  1. Jellemzői Szennyvíz egy Distillery
  2. Egyedi jellemzői a BlackBerry
  3. Motorola Z6 Phone Tools
  4. Jellemzői Mobile Devices
  5. Garmin specifikáció