1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Mi az a PLC kommunikációs hiba?

A programozható logikai vezérlő (PLC) üzleti vagy ipari környezetben is megtalálható. Jellemzően elektromechanikus berendezések vezérlésére használják összetett környezetben, például gyártási összeszerelő soron, vagy egyszerű alkalmazásokhoz, például az üzleti életben éjszakai vagy nappal használt lámpák be- és kikapcsolására. PLC kommunikációs hiba történik, ha a PLC nem válaszol a kommunikációs kérésekre, vagy negatívan válaszol az ilyen kérésekre. PLC kommunikációs hiba léphet fel a programozható számítógép és az általa vezérelt eszközök között, vagy amikor a technikus távolról próbálja meg programozni az eszközt.

Hibakódok

A programozható logikai vezérlőket számos gyártó gyártja, és speciális felhasználási célokra tervezték. Minden vállalat rendelkezik egy sor hibakóddal, amely az adott PLC-re utal. Egy időtúllépési hiba például azt okozhatja, hogy egy eszköz nem kommunikál megfelelően, vagy ellenőrzőösszeg hiba keletkezhet, ha a kommunikációs csomag nem megfelelő. További kommunikációs hiba léphet fel, ha a PLC nem válaszol az utolsó üzenetkérésre, vagy nincs elég ideje válaszolni a kérésre.

Kommunikáció

A PLC-k soros portokon keresztül kommunikálhatnak más berendezésekkel, vagy a PLC-n elérhető RS-232 modemporton egy felügyeleti eszközt csatlakoztatnak. A nem megfelelően a portban lévő modemkapcsolat kommunikációs hibát okozhat, amikor az eszközt mobiltelefonon vagy más kommunikációs eszközön keresztül próbálják elérni. Távfelügyeleti eszközhöz csatlakoztatva a technikus messziről programozhatja a PLC-t, adatokat küldhet és fogadhat, valamint megtekintheti a PLC-naplókat. A jel megszakítása kommunikációs hibákat is okozhat.

Hibás alkatrészek

A PLC-n belüli hibás kommunikációs kártyák kommunikációs hibákat is okozhatnak. „Fogadási” vagy „átviteli” hiba léphet fel a kommunikáció során, ami a PLC által fogadott vagy elküldött összes adat hiányát eredményezheti. Egyéb kommunikációs hibák léphetnek fel a hibás kommunikációs kábelezés miatt, vagy ha víz kerül a kommunikációs kábel csatlakozási pontjaiba. Az ilyen típusú hibák általában az eszköz szemrevételezését igénylik; egyik sem javítható a készülék távoli elérésével.

Szoftver- és firmware-frissítések

Mint minden számítógépes berendezésnél, a kommunikációs hibák és egyéb problémák elkerülése érdekében az eszközön lévő szoftvernek kompatibilisnek és naprakésznek kell lennie az összes többi eszközzel, amelyhez kapcsolódik. Ha az eszközt úgy állítja be, hogy az automatikusan keresse a firmware- vagy szoftverfrissítéseket, vagy a frissítések ütemezése megelõzheti a kommunikációs hibákat. Az áramkimaradások a PLC-t is érinthetik, és újraindítást igényelhetnek az eszköz kommunikációs alaphelyzetbe állítása és a hibák elkerülése érdekében.


  1. Mi az a 3G kommunikáció ?
  2. Mi az a Blackberry Packet Error?
  3. BlackBerry Backup és Kommunikációs hibák
  4. GSM és PLC Kommunikáció
  5. Mi a Runtime Error GPS ?