1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Az online foglalási rendszer előnyei és hátrányai

Sok ember használja az online foglalást különféle feladatok elvégzésére. Ahelyett, hogy egy hagyományos utazási irodához menne, és kézzel vásárolna repülőjegyet és szállodai jegyet, vagy elmenne egy koncertterembe, és előadásra szóló jegyeket vásárolna, az egyén egyszerűen felmegy az internetre és megrendelheti azokat. Nem szükséges megbeszélni az ügyet egy másik személlyel. Az online foglalás folyamata sok szokásos kellemetlenséget megkerül, és időt takarít meg.

Rendelkezésre álló lehetőségek

Az egyik előny, amelyet az egyének az online foglalás során élveznek, a webhelyeken elérhető lehetőségek mennyisége. Az üdülési repülőjegyek és szállodák online lefoglalásával ezek az egyének azonnali hozzáférést kapnak a járatok és szállodák átfogóan részletes listájához, és gyakran képesek az információkat egy adott kereséshez hasznosabb mezőkre szétválasztani. Például, ha egy személy csak üzleti osztályú járatok listái közül szeretne választani, vagy egy háromcsillagos vagy annál magasabb rangú szállodában szeretne megszállni, egy gombnyomással egyszerűen elvégezhető a szűkített keresés.

Információgyűjtés

Az online foglalás másik előnye, hogy az internet kapcsolatot teremtett a nagy nemzeti és nemzetközi légitársaságok és a nagy szállodatársaságok között. Ezt az összevont információt szabadon hirdetik az interneten, ami sokkal könnyebbé teszi az egyének számára, hogy teljes körűen megtervezzék nyaralásukat. Az ilyen csomagajánlatok megléte azt jelenti, hogy az egyéneknek nem kell aggódniuk a repülőjegyek és a szállodák külön lefoglalása miatt, és nem kell aggódniuk az időzítés miatt. Csak olyan csomagot választanak, amely megfelel a preferenciáiknak.

Nagyobb verseny

Az online foglalás egyik hátránya közvetlenül kapcsolódik az egyik legnagyobb előnyhöz. Az online létnek köszönhetően az információk sokkal szélesebb ügyfélkörrel rendelkeznek. Más szóval, azok az információk, amelyek korábban egy adott országban jobban elérhetőek voltak az egyének számára, ma már bárki számára elérhetők a világon, aki rendelkezik internetkapcsolattal. Ez létrehozza az érkezési sorrendben való verseny környezetét. A legolcsóbb lehetőségek ezután azok számára állnak rendelkezésre, akik először látják a hirdetéseket, és azonnali vásárlásra van pénzük.

Egyéb hátrányok

Az online foglalás használatának számos egyéb hátránya is van. Az érzékeny személyes adatok, például lakcímek, bank- és hitelkártyaadatok cseréjének szükségessége miatt az online foglalási folyamat vonzó célpont az ezen információkat ellopni szándékozó számítógépes bűnözők számára. A kizárólag személyes adatok eltulajdonítása céljából létrehozott hamis weboldalak szintén állandó veszélyt jelentenek. Ráadásul, mivel az egyéneknek nincs más személyük, akivel foglalkozniuk kell a foglalási folyamat során, rájuk kell bízni, hogy elolvassák és megértsék a gyakran bonyolult feltételeket.


  1. Előnyei és hátrányai a GPS rendszerek
  2. Az új technológia előnyei és hátrányai
  3. Az online társkereső előnyei és hátrányai
  4. A Java virtuális gépek előnyei és hátrányai
  5. A képtömörítés hátrányai és előnyei