1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> Audió és videó média

Videók átvitele HD DVR-ről laptopra

A digitális videorögzítők vagy DVR-k olyan set-top boxok, amelyek a televíziós tartalmat merevlemezre rögzítik későbbi lejátszás céljából. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy átugorják a reklámokat, leállítsák az élő műsorokat, és rögzítsenek egy csatornát, miközben egy másikat néznek. Ha utazni szeretne, nem lehet magával vinni a DVR-t. Lehetőség van azonban nagyfelbontású videók átvitelére a DVR-ről egy laptopra. Ennek módja a DVR-modelltől függ, de általában néhány kábelre és néhány további szoftverre van szükség.

DVR hálózatba kapcsolása

1. lépés

Ellenőrizze a DVR kézikönyvét, hogy megtudja, csatlakoztatható-e a számítógéphez helyi hálózaton (LAN) keresztül. A TiVo DVR-ek ezt a funkciót a TiVo Desktop nevű ingyenes programon keresztül kínálják.

2. lépés

Csatlakoztassa DVR-jét otthoni hálózatához úgy, hogy vezeték nélküli hálózati adaptert csatlakoztat valamelyik USB-portjához, vagy Ethernet-portját Ethernet-kábellel a hálózati elosztóhoz csatlakoztatja. Ha szükséges, tekintse meg eszköze gyártójának webhelyét, hogy megtudja, kínál-e olyan hálózati adaptert, amely lehetővé teszi, hogy eszközei csatlakozzanak a számítógéphez.

3. lépés

Töltse le és telepítse a szoftvert (például a TiVo Desktopot a TiVo DVR-ekhez), amellyel hozzáférhet a DVR tartalmához a számítógépén.

4. lépés

Nyissa meg a Hálózatok vezérlőpultját a "Start", majd a "Vezérlőpult" és a Hálózat elemre kattintva, majd győződjön meg arról, hogy a "DHCP" be van jelölve. Ez lehetővé teszi, hogy laptopja automatikusan észlelje a DVR-t.

5. lépés

Csatlakoztassa számítógépét a hálózathoz úgy, hogy bekapcsolja annak vezeték nélküli antennáját, vagy Ethernet-kábellel csatlakoztassa egy hálózati elosztóhoz.

6. lépés

Indítsa el a TiVo Desktop programot vagy a DVR gyártójának megfelelő szoftvert. Megjelenik a képernyőn megjelenő menü az összes DVR-tartalommal, amelyet aztán elmenthet a merevlemezére a választott formátumban.

Csatlakozás A/V-kábelekkel

1. lépés

Vásároljon olyan USB videobemeneti kártyát, amely rendelkezik fejhallgató hang- és S-Video bemenettel, kompozit (piros, fehér és sárga) A/V bemenettel vagy HDMI bemenettel. Ezek a legtöbb elektronikai üzletben beszerezhetők, bár valószínűleg a kompozit bemenettel rendelkező változatot lehet a legkönnyebben megtalálni.

2. lépés

Telepítsen bármilyen bemeneti kártya illesztőprogramját.

3. lépés

Tölts le egy ingyenes videószerkesztőt, például a FreeDV-t vagy a Wax-ot. Használhatja a Microsoft Movie Maker vagy a Microsoft Media Center alkalmazást is, amelyek megtalálhatók a számítógépen.

4. lépés

Csatlakoztassa a DVR videokimeneteit az USB videokártya bemeneteihez a megfelelő csatlakozókkal ellátott kábelekkel. Ha S-Video kábelt használ, ne felejtsen el egy fejhallgató kábelt is csatlakoztatni a hang átviteléhez. A piros, fehér és sárga csatlakozókkal ellátott kompozit kábelek hangot és videót továbbítanak, akárcsak a HDMI-kábelek.

5. lépés

Kapcsolja be a DVR-t, és indítsa el a videószerkesztő szoftvert.

6. lépés

Válassza ki az USB video bemeneti kártyát a lehetséges bemenetek listájából, amelyek általában a "Fájl" és a "Beállítások" alatt találhatók.

7. lépés

A DVR távirányítójával válassza ki a laptopra menteni kívánt tartalmat, majd nyomja meg a „Lejátszás” gombot.

8. lépés

Kattintson a „Rögzítés” gombra, amikor a videó és a hang elkezdődik a laptop képernyőjén. Kiválaszthatja a fájlformátumot, és elmentheti a videót a merevlemezére.


  1. Hogyan lehet az a videó egy Panasonic HD videokamera
  2. Videofelvétel átmásolása egy Handycam számítógéphez
  3. Hogyan Transfer videót a Canon Zr950 videokamera egy Laptop Számítógép
  4. Hogyan Transfer videót a DVR egy DVD
  5. Hogyan viselkedni Átvitel Programok Egy Comcast DVR számítógéphez