1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> CD-lejátszók

WAV-fájlok írása CD-re

Két lehetőség közül választhat egy WAV-fájl CD-re írásához. A fájlt elmentheti adatként vagy hangfájlként. Az audiofájlok sokkal több helyet foglalnak el, de a legtöbb audio-CD-lejátszóval, például az autóban lévővel is olvashatók. Az adatfájlok kisebbek, de sok hangrendszer nem tudja olvasni őket. A szükséges típus attól függ, hogy miért szeretné CD-re írni a fájlokat. Ha a fájlokat a számítógépéről szeretné hallgatni, akkor írja azokat hangfájlként. Ha csak át szeretné helyezni a fájlokat egy másik számítógépre, vagy biztonsági másolatot szeretne készíteni róluk, írja be őket adatként. A cikk lépései a Windows operációs rendszerre vonatkoznak.

Adatfájl írása

1. lépés

Helyezze be az írható CD-t a számítógép CD-írójába.

2. lépés

Sok számítógépen ez automatikusan megjelenít egy dobozt a beállításokkal. Ha igen, válassza az "Írható CD-mappa megnyitása" lehetőséget. Ha nem, nyissa meg a "Sajátgép" ikont, és kattintson duplán a megfelelő CD-meghajtóra.

3. lépés

Nyissa meg az audiofájlt tartalmazó fájl ablakot.

4. lépés

Kattintson és húzza át a kívánt fájlokat a számítógép fájlablakából a CD-meghajtó ablakába. Egyszerre több fájlt is kiválaszthat, ha lenyomva tartja a CTRL billentyűt, és rákattint az egyes fájlokra.

5. lépés

Kattintson a "Írja ezeket a fájlokat CD-re" elemre a CD-meghajtó ablaktáblájában. Ezzel megnyílik egy lépésenkénti varázsló a CD írásához, a számítógépes rendszer sajátosságainak megfelelően.

Hangfájl írása

1. lépés

Helyezze be az írható CD-t a számítógép CD-írójába.

2. lépés

Sok számítógépen ez automatikusan megjelenít egy dobozt a beállításokkal. Ha igen, válassza a „CD írása a Windows Media Player használatával” lehetőséget. Ha nem, nyissa meg a Windows Media Player programot a programlistában.

3. lépés

Kattintson az „Égetés” fülre a Windows Media Player ablakának tetején.

4. lépés

Nyissa meg az audiofájlt tartalmazó fájl ablakot.

5. lépés

Kattintson és húzza át a kívánt fájlokat a számítógép fájlablakából a Windows Media Player ablak bal oldali ablaktáblájába. Egyszerre több fájlt is kijelölhet, ha lenyomva tartja a CTRL billentyűt, és az egyes fájlokra kattint.

6. lépés

Kattintson az "Égetés indítása" lehetőségre az ablaktábla bal felső sarkában. Ezzel megnyílik egy varázsló, amely lépésről lépésre végigvezeti Önt az írás befejezésén a Windows Media Player aktuális verziója szerint.


  1. Hogyan Burn iTunes csengőhangok a CD
  2. Hogyan Burn MPEG4 fájlokat egy DVD
  3. Hogyan lehet átalakítani egy MP3 fájlt egy WAV fájl
  4. Hogyan Burn TiVo fájlokat egy DVD
  5. Hogyan kell játszani a WAV fájlt egy BlackBerry