1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> kamerák >> Digitális videókamera kiegészítők

A dPS Writer kedvenc objektívjei:A Nifty Fifty és a 70-200 mm F2.8 között vagyok

Az 50 mm-es objektívemet szinte kizárólag absztrakt képek készítésekor használom.

Nem fogok hazudni neked, őszintén összetörtem itt. Két objektív van, amelyekről azt mondhatnám, hogy a kedvenceim voltak. Az egyik ilyen lencse a kedvencemmé vált kényszerből. Ez volt az egyetlen, amivel rendelkeztem, amikor először elkezdtem DSLR-rel fényképezni. A másik a sokoldalúsága és a szakmainál sokkal személyesebb dolog miatt lett kedvenc.

Ezt a képet 50 mm-es objektívvel készítettem. Ez volt az egyik első próbálkozásom képzőművészeti fotózással. Olyan éles.

Az 50 mm-es nagy rekesznyílás lehetővé tette, hogy gyenge fényviszonyok mellett is fényképezzek.

Minden az 50 mm-es objektívvel kezdődött

Térjünk vissza a történelembe 2006-ba, amikor megvettem az első DSLR-emet. Találtam egy használt Canon Rebel eladót a neten 200 dollárért. 50 mm-es prime objektív jár hozzá. Ez fantasztikus volt; benne volt a költségvetésemben. Akkoriban nem volt sok pénzem, mivel három hat éven aluli gyereket neveltem. Megállapodtam az eladóval, és üzleteltem.

Amikor elmentem az első kamera tanfolyamra, az oktató nevetett, amikor meglátta a felszerelésemet. Azt hittem, eleinte gúnyolódott a felszerelésemen. De tévedtem, izgatott volt értem. Azt mondta, hogy az egyetlen objektív arra késztet, hogy kreatív legyek, és megtanuljam, hogyan készítsek nagyszerű fényképeket. Nincs más választásom, mint átgondolni a kompozíciómat a felszerelésem korlátai miatt. Azt mondta, bárcsak minden tanítványa olyan korlátozott lenne, mint én, és ha a kütyükre és a zoomobjektívre támaszkodva visszatartaná a kreativitást. Lényegében csalhatnának ahelyett, hogy megtanulnák látni a fényképet és helyesen elhelyezkedni. Arra inspirált, hogy rákényszerítsem magam, hogy megtanuljak mindent, amit 50 mm-ről tudok.

Az 50 mm-es objektív ideális portrékhoz. Könnyű, és könnyen mozoghatok vele.

Tájképeket, portrékat, makrókat és mindent, ami a kettő között van, fényképeztem. Szeretem az 50 mm-es objektívemet, mert könnyű és megfizethető. De szeretem a remek 50-esemet, mert a képeim élesek. A bokeh is gyönyörű vele, és szeretek kísérletezni a nagyobb rekesznyílással. Az objektív rengeteg kreatív lehetőséget kínál a fotósoknak. Komolyan, melyik objektív lehetne jobb?

Ez azon ritka alkalmak egyike, amikor a családommal együtt használhattam az 50 mm-emet.

A második szerelmem – a 70-200 mm f/2.8

Imádom a bokeh-t ezen a felvételen. A 70-200 mm-es f/2.8 kiváló ehhez a funkcióhoz.

Nos, itt az ideje, hogy belépjen a második szerelmem. Imádom a 70-200mm f/2.8-at. Ez az objektív volt az első nagy üvegvásárlásom is. Hónapokig spóroltam és spóroltam, hogy megvehessem. Akkoriban ez óriási áldozatnak tűnt, de megérte.

Az objektív nagyon sokoldalú. Használhatom portrékhoz, beltéri sportokhoz, makrófotózáshoz és őszinte képekhez az utcán. Tényleg, bármire használhatom. Nem túl nehéz, így hosszabb ideig kézben tudom tartani, ami nagyon szép. A nagy rekesznyílás hasznos gyenge fényviszonyok mellett, vagy amikor gyors zársebességre van szükségem. Tapadós, a bokeh pedig gyönyörű. mindenhova viszem. A 70-200 mm-esem kenutúrákon volt és esőzéseket szenvedett (bár nagy szemeteszsák borította). Ez az én igáslovam.

A 70-200 mm-es gyújtótávolság sokféle felvétel készítéséhez tökéletes, beleértve az utcai fényképezést vagy a tengerparti sziluetteket.

A felsorolt ​​okok közül azonban nem ez az objektív a kedvencem. Egy dolog van ebben az objektívben, ami egyedivé teszi. Ez az egy dolog személyesebb, mint szakmai. Azok közületek, akiknek gyermekeik vannak, teljesen kapcsolódni fognak hozzám ezen az elemen. Ennek az objektívnek a nagyobb gyújtótávolsága azt jelenti, hogy hiteles képeket készíthetek a családomról.

A gyerekeim nagyon rosszul vannak attól, hogy az anyjuk fotózza őket. Ott voltak és túl sokat csináltak. Soha nem tudom rávenni őket, hogy működjenek együtt, amikor az 50 mm-emet használom. Ehelyett a 70-200 mm-em lehetővé teszi, hogy távolról rögzítsem őket. Tudok diszkrét lenni, és nem zavarom a szórakozásukat. El tudom kapni őket nevetni és természetesen viselkedni. A legbecsesebb felvételeim közül néhány ilyen pillanatokból származik.

Biztos vagyok benne, hogy a családom tudja, hogy kint van a fényképezőgépem, és rájuk mutattak, de mivel nem vagyok igaz az arcukba, megfeledkeznek rólam. Vagy legalábbis figyelmen kívül hagyhatnak engem. Ez az egyetlen dolog, amit nem tudok megtenni az 50 mm-esemmel, és ezért a 70-200 mm-es különleges helyet foglal el a szívemben.

Szeretek tájképeket fényképezni ezzel az objektívvel a 70 mm-es hatótávolsággal.

Érzelmi kötődések vannak ehhez az objektívhez

Csak szórakozott. Nem volt tudatában a jelenlétemnek a fényképezőgépemmel. Igen, kicsit puha az arca, de ez a felvétel érzelmes és személyes, nem profi.

Felejtsd el az összes funkciót és specifikációt. Nem aggódom túlzottan a kromatikus aberráció vagy a rezgéscsökkentés vezérlői miatt. A 70-200mm megállja a helyét a szívemben, mert lehetővé teszi, hogy megörökítsem a gyermekeim iránt érzett szeretetet és imádatot. Értékes emlékeket tudok építeni. Az én 70-200mm-em érzelmi kedvencem. Ez egy nagyon személyes preferencia. Ez egy gyönyörű, strapabíró, hihetetlen objektív, amely segít abban, hogy sikereket érjek el a vállalkozásomban – de segít megörökíteni a személyes emlékeket is.

Öröm megragadása; Szerintem ez egy jó ok arra, hogy szeressem ezt az objektívet.

Nagyíthattam volna többet is, de szerettem volna a környezetet is megörökíteni.

Az Ön kedvenc objektívje

Mi a kedvenc objektíved? Oszd meg velünk az alábbi megjegyzésekben. Talán szereted az olcsó 18-55 mm-es kitobjektívedet. Mondd el, miért. Szeretnénk hallani a történeteiteket. Felejtsd el a specifikációkat, milyen örömet okoz az objektív az életedben?

A tinédzserem annyira elfáradt, hogy az én 70-200 mm-em az egyetlen módja annak, hogy képeket készítsek róla.


  1. Mi a különbség a Canon EF és EF -S objektívek ?
  2. 50 mm-es fotózás:5 ok, amiért mindenkinek szüksége van egy (remek) 50 mm-es objektívre
  3. A legnépszerűbb és legkedveltebb DSLR objektívek – Olvasóink szerint
  4. Az író kedvenc objektívje a Nifty Fifty egy levágott érzékelős kamerán
  5. Az író kedvenc objektívje – a Canon 40 mm-es palacsintalencse