1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

A Facebook céljai

A Facebook egyszerű hálózati szolgáltatásként indult a harvardi hallgatók számára. A kezdeti cél az volt, hogy olyan helyet biztosítson a hallgatóknak, ahol személyes híreket, eseményeket, bejelentéseket és, ami talán a legfontosabb, fényképeket oszthatnak meg egymással. Bár Mark Zuckerberg kezdeti céljai korlátozottnak tűnhettek, a szolgáltatás népszerűsége hamarosan sokkal nagyobb célok lehetőségét is felvetette.

Első célok

A Facebook előtt Mark Zuckerberg már létrehozott néhány hasonló oldalt, amelyek összekapcsolták a hallgatókat másokkal, akik ugyanazt a diplomát tanulják. Ez hobbija volt Zuckerbergnek, aki 2004 februárjában elindította a Harvard hálózaton belül. Az oldal koncepcióját tekintve hasonló volt az amerikai hallgatói évkönyvhöz, és egy hónapon belül a Harvard hallgatóinak több mint fele tett közzé profilt. Zuckerberg első célja az volt, hogy elterjedjen más oktatási intézményekben is. Hamarosan más Ivy League főiskolák, majd más amerikai egyetemek is hozzáfértek hozzá. Csak ".edu" címmel rendelkezők férhetnek hozzá az oldalhoz. A Facebook következő lépése a középiskolások, majd az Egyesült Királyság egyetemei számára tette elérhetővé. A világ többi részét végül 2006 szeptemberétől fogadták be.

Függetlenség

A Facebook-felhasználók számának gyors növekedése más cégeket is vonzott, amelyek abban reménykedtek, hogy osztoznak a nyereségből. Pletykák terjedtek a Google, a Viacom és a Yahoo ajánlatairól, amelyek 750 millió dollártól 1 milliárd dollárig terjednek. 2007-ben a Time magazinnak adott interjújában Zuckerberg kijelentette, hogy a Facebook nem eladó, és a függetlenség megőrzése volt a cég célja a kezdetektől fogva. Eddig az Accel és a Microsoft befektetései voltak. 2011-ben a Goldman Sachs részesedést vásárolt a cégben, majd 1,5 milliárd dolláros részvényajánlatot ígért tengerentúli befektetőknek. Ezt sok vita közepette visszavonták. Jelenleg a Facebook nem állami vállalat, és megőrzi függetlenségét.

Közösség

A Facebook egyik felfogása az, hogy nagy része új kapcsolatok létrehozásáról szól. Zuckerberg szerint ez soha nem volt a Facebook célja. A Time magazinnak adott interjújában kijelenti, hogy a cél mindig az volt, hogy közösséget építsen olyan emberek számára, akik már a való életben is kapcsolatban állnak egymással. Az alapító szerint az oldal stílusa és alkalmazásai is az emberek természetes kommunikációján alapulnak. Egyik célja a közösség méretének növelése. A Twitterrel versenyezve mindkét hálózati oldal egymilliárd felhasználó elérését hirdette meg.

Adatközpont

Rich Miller, a Data Center Knowledge, egy adatközponti szakmai kiadvány szerint úgy tűnik, hogy az új adatközpontok építése szerepet játszik a Facebook terjeszkedési céljaiban. Egy 2011-es jelentés azt sugallja, hogy a vállalat bővítheti új adatközpontját Prineville-ben (Ore.), amely 300 000 négyzetláb területet fed le. A Facebook több száz szervert igényel, hogy 600 millió felhasználójának Facebook-oldalát rendszeresen frissítse, és 2011-től kizárólag a Facebook tulajdonában lévő adatközpontokat kívánja használni Facebook által tervezett szerverekkel.


  1. Alienware D9T specifikációi
  2. Hogyan tegyük a Facebookot kezdőlapommá
  3. A Facebook-csalás bejelentése
  4. Hogyan lehet szavazni a Facebookon?
  5. Esemény megjelölése a Facebookon