1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Mobiltelefonok és tartozékok >> szöveges üzenetek

Mi a története a Cell Phone Textil ?

Az évek óta a bevezetése , szöveges üzeneteket gyorsan vált az egyik legnépszerűbb kommunikációs módszerek . Szöveges üzenetek , vagy SMS-üzenetek , hogy a mobiltelefon felhasználók is küldhetnek , 160 karakteres üzeneteket a többi mobiltelefon felhasználók által rövid üzenetküldő szolgáltatás. Szöveges üzenetek volt jelentős hatással a fejlesztés mobiltelefon hardver és a társadalmi etikett kapcsolatos mobiltelefon használat . A korai kutatások

Friedhelm Hillebrand , tagja a Global System for Mobile Communications Group , jelentős szerepet játszott a letegye SMS -ben a 1980-as évek közepén . A korai kutatások vezette azt hinni, hogy a 160 karakter elegendő a legtöbb kommunikációs , hogy az emberek érdekeltek lennének küldött . Képes volt meggyőzni a Global System for Mobile Communications csoportot, hogy rövid üzenetküldő szolgáltatás aa követelmény, hogy minden mobiltelefonok és mobilhálózatok 1986-ban. Hillebrand volt a felelős az úgy döntött, hogy kihasználja a másodlagos rádiócsatorna továbbítására szöveges üzenetek . Az ezzel a másodlagos csatorna megakadályozza szöveges üzenetek eltömődés mobilhálózatok , és rosszul hang adatátvitelt .
Invention

Bár Hillebrand meg az előírásokat , hogy a szöveges üzenetküldő szolgáltatások hasznosítaná , a technológia nem felzárkózni , hogy a szabványok újabb hat évre . 1992-ben Neil Papworth tudta használni a számítógép billentyűzete és a mobiltelefon küldeni a világ első szöveges üzenet , a "Merry Christmas ", hogy egy mobiltelefon. Volt kénytelen használni a számítógép billentyűzete , mert a telefon billentyűzet abban az időben nem voltak programozva beviteli karakterek. 1993-ban , egy másik mérnök, Brennan Hayden , elküldte az első kereskedelmi szöveges üzenetet küldött mobiltelefon a másik mobiltelefon .
Hardware

Early mobiltelefonok kizárólag a telefon számgombok beviteléhez szöveges karaktereket SMS-ek küldésére . Lenyomásával gomb lenne lépkedni a különböző betűk a gombot. Megkönnyítése szövegbevitel , mobiltelefon társaságok kezdték bevezetése prediktív szövegbevitel , amely megteszi feltételezések arról, hogy mi a felhasználó akarta mondani a felhasználó belépett az üzenetet. 1996-ban , a Nokia bemutatta a Nokia 9000 Communicator , az első telefon egy teljes QWERTY billentyűzet . Ez megkönnyítette a folyamat belépő szöveges üzenetek biztosít az egyik gomb minden betű .
Népszerűség

Ahogy egyre több mobiltelefon -szolgáltatók kezdett kínál szöveges üzenetek a terveiket , a szolgáltatás nőtt a népszerűsége . Emberek, akik csak akartak közvetíteni egy rövid üzenetet küldött szöveges üzenetek helyett forgalomba telefonhívásokat. Szöveges üzenetek jellemzően ára között tíz és húsz cent üzenetet. Mobiltelefon szolgáltatók is kínálnak sms tervet , amely lehetővé tette bizonyos számú üzenetet átalány minden hónapban.
Usage

szerint CTIA , mobiltelefon felhasználók küldeni 14,4 millió szöveges üzenetet 2000 decemberében , mintegy 0,13 üzenet egy mobiltelefon felhasználó havonta . A 2005 decemberében , a mobiltelefon felhasználók számára adott 9,8 milliárd szöveges üzenetet , mintegy 47 üzenetet egy felhasználó havonta . A mobiltelefon szolgáltatók kezdődött összpontosítva okostelefonok és a mobiltelefonokat kifejezetten a textil , a sebesség a felhasználók kihasználva a telefon üzenetkezelő funkcióival felrobbant . 2010 decemberében , a mobiltelefon felhasználók számára adott 187700000000 szöveges üzenetek , átlagosan ki 620 üzenetet egy felhasználó havonta .

  1. Mit jelent a 3G mobiltelefon ?
  2. Mi az élettartama egy Cell Phone Battery?
  3. Mik a veszélyei Textil gyerekeknek ?
  4. Hogyan Monitor Textil egy Cell Phone
  5. Cell Phone Textil Trükkök