1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Tivo & DVR >> Tivo

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a TiVo meghajtóról

Sajnos szélsőséges körülmények között a TiVo elveszítheti a merevlemezén tárolt tartalmat. Néha az áramingadozások, természeti katasztrófák, kopás vagy visszaélés a tárolt adatok elvesztéséhez vezethet. Szerencsére biztonsági másolatot készíthet felvételeiről. A tartalom biztonsági mentésének módja az Ön tulajdonában lévő TiVo-tól függően változik. A Series2 TiVo egységeknek vezeték nélküli otthoni hálózaton keresztül kell használniuk a TiVo Desktopot, míg a TiVo Series3, TiVo HD és TiVo Premiere biztonsági másolatot készíthet az adatokról a Western Digital My DVR Expander külső merevlemezére vagy a TiVo Desktopra.

TiVo Desktop

1. lépés

Töltse le a TiVo Desktopot a Tivo.com webhelyről. A TiVo Desktop a TiVo termékoldalának Szoftver részében található.

A Mac-tulajdonosoknak a Roxio Toast szoftvercsomagra lesz szükségük a TiVo Desktop használatához.

Ha van Series2 TiVo-ja, de az nincs csatlakoztatva a vezeték nélküli útválasztóhoz, akkor a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozáshoz szüksége lesz egy TiVo vezeték nélküli adapterre.

2. lépés

Indítsa el a TiVo Desktop programot a számítógépén, vagy ha Mac számítógépet használ, indítsa el a Roxio Toast TiVo Transfer programját.

A Mac-felhasználóknak meg kell adniuk médiahozzáférési kulcsukat (MAK). Ez a TiVo webhelyének My TiVo részében található. Vagy megtalálhatja a MAK-ot a TiVo-ból, ha megnyitja a TiVo Központot, majd az Üzenetek és beállítások, majd a Fiók- és rendszerinformációkat, majd a Médiahozzáférési kulcsot.

3. lépés

Válassza a „Kiválasztandó felvételeket az átvitelhez” lehetőséget. Ezen a képernyőn megjelenik a TiVo-n tárolt összes programozás.

A Mac-felhasználók megkezdhetik a műsorok átvitelét a TiVo készülékről a számítógépre, ha rákattintnak a felsorolt ​​programokra, és kiválasztják az „Átvitel indítása” vagy az „Automatikus átvitel létrehozása” lehetőséget. Az automatikus átvitel automatikusan áthelyezi a TiVo-n rögzített műsorokat a Mac-re anélkül, hogy manuálisan hozzáférne a TiVo Transferhez.

4. lépés

Jelölje ki a TiVo-ból a számítógépére áthelyezni kívánt programokhoz tartozó négyzeteket.

5. lépés

Indítsa el az átviteli folyamatot az „Átvitel indítása” gombra kattintva.

Külső merevlemez

1. lépés

Kapcsolja ki a TiVo-t. Húzza ki a TiVo váltóáramú tápkábelét a fali aljzatból.

2. lépés

Csatlakoztassa az eSATA kábel egyik végét (amely a külső merevlemezhez tartozik) a TiVo hátuljához, a másik végét pedig a külső merevlemezhez.

3. lépés

Csatlakoztassa a hálózati tápkábelt a külső merevlemezhez. Ezután csatlakoztassa a külső merevlemez tápkábelét a fali aljzatba.

4. lépés

Várjon körülbelül 15-30 másodpercet, majd dugja vissza a TiVo tápkábelét a falba. Kapcsolja be a TiVo-t, és válassza az „Igen, külső tárolóeszköz beállítása” lehetőséget, hogy szinkronizálja a külső merevlemezt a TiVo egységgel.

A külső merevlemez és a TiVo szinkronizálása után a felvételek automatikusan mentésre kerülnek a külső merevlemezre, valamint a TiVo belső merevlemezére.


  1. Hogyan cserélje a TiVo merevlemez
  2. Hogyan telepítsük a TiVo HD merevlemez Frissítés
  3. Hogyan törlése a TiVo Hard Drive használata egy PC
  4. Hogyan Transfer videót TiVo merevlemezre
  5. Hogyan cserélje a Drive DirecTV TiVo