1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> kamerák >> Más kamerák

VGA kamera vs. HD kamera

A VGA a videografikus tömböt, a HD pedig a nagy felbontást jelenti. Bár mindkét kifejezést széles körben használják más alkalmazásokra a videó világában, amikor hallod, hogy kamerákra utalnak, általában a régi technológiával rendelkezőket jelentik, szemben az új technológiával.

VGA kamera

Az 1987-ben kifejlesztett VGA eredeti felbontása 640 x 480 pixel volt a képernyő pontjainak megvilágítására. Az idő előrehaladtával a technológiai fejlesztések különböző szakaszokban növelték a felbontást a ma szélesvásznú képernyőkön látható nagyfelbontású minőség eléréséig, de a különböző „GA”-ra végződő betűjelölésekkel. A legtöbb alkalmazásban a VGA kifejezés olyan besorolást jelent, amely az összes felbontást tartalmazza. De a videokamerás zsargonban ez csak az eredeti 640 x 480 pixeles felbontásra utal.

HD-kamera

Technikailag a nagy felbontás minden 640 x 480 pixelnél nagyobb jelet jelent, de leggyakrabban a nagyfelbontású televíziós jeleknél használt 1280 x 720 és 1920 x 1080 felbontást jelenti. Az egyszerűség kedvéért a felbontási specifikációkat lerövidítettük, hogy csak a függőleges vagy a második számot használják, és a videokamerákban felbontási sorokként határozhatók meg. Egy nagyfelbontású kamera csak 480 soros felbontású lehet, de több információt is képes előállítani megapixelek formájában, hogy javítsa az általános képminőséget. Az ilyen kamerák HD kategóriába sorolhatók, még akkor is, ha nem állítanak elő valódi HD jelet.

Megapixel

A kamerák megapixelbesorolása a videoérzékelő színjeleit felvevő elemek számára vonatkozhat, nem pedig a monitornak küldött jelre. A VGA-kamerára való hivatkozások nem használják ezt a kifejezést, de a VGA-kamera összes képpontszáma megegyezik a függőleges felbontás és a vízszintes 640-szerese 480-szor vagy 307-200-zal. Ez csak 0,3 megapixel, a viszonylag kis szám a mai kamera magas megapixelbesorolásához képest. Jelenleg minden olyan kamera, amely egy VGA-kamera 0,3 megapixelénél többet produkál, technikailag HD-nek nevezhető.

A fényképezőgép minőségével kapcsolatos szempontok

A kamerában található érzékelőeszköz megapixeles besorolása csak egy részét árulja el a történetnek. Egy nagyobb érzékelő több információt képes felvenni és gyorsabban rögzíteni, mint egy kisebb, annak ellenére, hogy a megapixeles besorolása alacsonyabb. A nagyobb és jobb minőségű lencse tisztább képet ad az érzékelő eszköznek, mint egy kis lencse, és végső soron jobb minőségű képernyő-prezentációt produkál. A fényképezőgép egyensúlyban tartja az objektív minőségét az érzékelő méretével és a megapixeles besorolással, valamint egyéb funkciókkal, például az automatikus beállításokkal és az érzékenységgel gyenge fényviszonyok mellett, hogy meghatározza az általános minőséget.


  1. Házi Kamera Jib
  2. Mi az a VGA kamera üzemmódban ?
  3. Részei Webcam
  4. CCD kamera Damage
  5. DIY Lightbox Camera