1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> kamerák >> Digitális videókamera kiegészítők

Frissítenie kell a legújabb kamerára?

A fényképezőgép-irigység sok fotós csapása. A vitafórumok tele vannak a legújabb és legjobb fényképezőgép-felszerelés előnyeiről szóló beszélgetésekkel, kereskedelmi vezérelte társadalmaink pedig azzal a mélyen gyökerező szükséglettel töltenek el bennünket, hogy többre, többre, többre van szükségünk! De valóban frissítenie kell a legújabb kamerára?

Portré / Esküvői fotós

által

Mi a fontosabb:a fényképezőgép vagy a fotós?

Ez a kérdés valóban a legtöbb fényképezési felszerelésről szóló vita középpontjában áll:mi számít igazán? A fényképezőgép vagy a fotós?

Tudod, mit szeretnél a válaszra. Amikor megmutatod valakinek a kedvenc képedet, akkor a bókokat és a gratulációkat magadnak keresed, nem a felszerelésedet. Valószínűleg nem teszel közzé albumot a Facebookon abban a reményben, hogy megkapod a „Módszer, hogy megvásárold az új kamerát!” megjegyzés stílusa. Ha egy szakácshoz hasonlítja magát, és azt a hasonlatot használja, hogy senkinek sem jutna eszébe a serpenyőt dicsérni egy kiváló ételért.

De mégis. . .

Meglátod mások fényképeit, és azonnal kifogásokat keresel. „Ó, hát, neki van egy 400 mm-es zoomobjektívje” vagy „Hát, van egy full frame szenzora”, és ugyanakkor figyelmen kívül hagyjuk az évekig tartó edzést vagy a tervezés óráit, amelyek a felvételhez vagy az összeállításhoz szükségesek. . Úgy döntesz, hogy nem ébredsz fel korán, vagy nem kelsz fel későn, és utána csodálkozol, hogy a te napkelted vagy naplemente miért nem olyan pizzázik vagy ütős, mint a másiké. Úgy dönt, hogy gyorsan lő, és továbblép, ahelyett, hogy a közelben maradna, megfigyelné, és megtalálná azt a „döntő pillanatot”.

Te vagy a változó, ami számít. Ha jobb képeket szeretne készíteni, korlátlan számú lépést kell megtennie, mielőtt a legújabb és legjobbra való frissítés miatt aggódna. Gondoljon arra, hogy mennyi időt és energiát fordít a fotózásra. Tényleg maximálisan kihasználod a fényképezőgéped?

Az újabb modellek által kínált legújabb és legnagyobb előnyök közül sok olyan, amelyet a fényképezőgép-tulajdonosok túlnyomó többsége ritkán fog használni vagy kihasználni. A 61 a 9 lehetséges fókuszponthoz képest nem feltétlenül hasznos, ha következetesen használja a középpontot az élességállításhoz és az újrakomponáláshoz, vagy ha ritkán használ autofókuszos vagy szervo-fókuszálási módokat mozgó témákhoz.

A másodpercenkénti 3 képkockahoz képest 6-os gyorsabb képkocka-sebesség hasznos lehet, ha gyorsan változó témát fényképez, például repülõ madarat vagy medencébe ugráló gyerekeket, de nincs szüksége hat (vagy akár három) egyforma fényképre. egy sziklaképződmény vagy egy csokor virág. Kérdezd meg magadtól, milyen gyakran fényképezsz ilyen sorozatfelvétel módban.

Gondolja át a jelenlegi objektívek erősségeit és korlátait is. Egy gyors vezérobjektív új felvételek és lehetőségek széles skáláját nyithatja meg. Ha még nem rendelkezik legalább 50 mm-es f/1.8-as objektívvel, akkor még nem is kezdte el felfedezni jelenlegi fényképezőgépében rejlő lehetőségeket. Sok fotós azt javasolja, hogy vásárlóerejét fordítsa objektívekre, különösen olyanokra, amelyekbe tud ragaszkodni és folyamatosan használható.

Amit forgatok

Teljes nyilvánosságra hozatal, Canon T1i-vel (500D az európai elnevezési rendszerhez) fényképezek, egy olyan fényképezőgéppel, amely 2009 elején került a piacra, és azóta további négy alkalommal frissítették. A közel egy éves Canon T5i valószínűleg a közeljövőben frissítésre kerül:a Canon T5-öt éppen február 12-én jelentették be. Sok fotós körben a T1i szinte „ősi” digitális modellnek számít. A Canon DSLR-ek belépő szintű sorozatába is tartozik, felette többféle vágott és full-frame szenzoros kamerával. A bejegyzésben szereplő összes fénykép (kivéve a fényképezőgépekről és felszerelésekről készült felvételeket), valamint a dPS-ről szóló többi cikkemet ezzel a fényképezőgéppel készítettem.

Könnyen beismerem, hogy a fényképezőgépemnek vannak kompromisszumai és korlátai. Tudom, hogy nem tudom nagyon magasra tolni az ISO-t anélkül, hogy jelentős zaj ne legyen a végső képeken. Tudom, hogy a pufferem gyorsan megtelik, majd leáll, ha gyors egymásutánban készítek RAW felvételeket. Tudom, hogy nem tudom beállítani az LCD-képernyőt, és nem látom magamat, miközben a kamera előtt állok szelfi készítéséhez. Ez valaha is negatívan befolyásolta azt a felvételt, amelyet megpróbáltam elkészíteni? Nem gyakran.

Azt is tudom, hogy hordhatok állványt, és használhatom, ha gyenge fényviszonyok között fényképezek. Tudom, hogy csak JPEG-re válthatok, ha sietős sorozatot próbálok készíteni. Tudom, hogy a tesztfelvételek jelzései alapján kitalálhatom, hogyan kell megcsípni egy önarcképet, és egy távirányítóval állíthatom be a fókuszt, amikor a helyemen vagyok. Tudom, hogy a 15 megapixeles remekül néz ki webes méretben, valamint vászonra vagy alumíniumra nyomtatva és a falra akasztva.

Mi frusztrál a jelenlegi fényképezőgépedben? Gondolja át, hogy ezen változtathat-e, vagy valóban a fényképezőgépével van-e probléma.

Egyetért vagy nem:frissíteni fogja a kameráját?

Gyakran frissíti a fényképezőgépet, vagy „régi” digitális fényképezőgéppel is fényképez? Oszd meg építő gondolataidat vagy egy példaképet az alábbi megjegyzésekben.

Más lehetőségek további dolgok vásárlására:

 • Érezd jól magad a fényképeiddel kapcsolatban
 • A fotóleckék éve – egy kezdő fotós utazása
 • 5 fotózási szabály, amelyet az anyukák [és az apukák] figyelmen kívül hagyhatnak

 1. Things You Need a Infravörös kamerák
 2. Amatőr Rádió: Mit kell tudni
 3. Mit kell tudni a digitális fényképezőgépek
 4. Mit kell tudni vásárlásakor Digitális fényképezőgép
 5. Amit a színről tudni kell (és mit nem)