1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Personal Audio >> Boom dobozok

Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bar áttekintése

Megvásároltuk a Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bart, hogy szakértő véleményezőnk alaposan tesztelhesse és értékelhesse. Olvassa tovább teljes termékismertetőnket.

A Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bar Set egyszerre nagyszerű és szörnyű rendszer. Ez egy fenomenális rendszer, amely filmszerű élményt nyújt a filmeknek, és rengeteg hasznos testreszabási lehetőséget ad a felhasználónak, így ez az egyik jobb hangsávkészlet a piacon. Egyedi kialakítása azonban nem mindenkinél működik, így a hagyományos 5.1-es házimozi-beállításokhoz képest borzalmas rendszer a játékok és a zene számára a maga árán.

Dizájn:gyönyörűek, de nem univerzálisak

Ez a hangsugárzó-készlet látványos, félig átlátszó fémrácsokkal, amelyek a meghajtókat mutatják, és karcsú, fa textúrájú vinillemezzel a mélynyomón. Minden más tartós műanyagból készült. Egy nagyon erős háromszög alakú motívum fut végig a hangszórókon, ami jó egyensúlyt biztosít az elegancia és a merészség között. Ezek a nagyon esztétikus választások azonban komoly problémákat okoznak a hangszórók hangtervezésében. A hangsávok oldalra néző magassugárzói menőnek tűnhetnek, de a magas hangok visszhangozzák a szoba falait, és jóval a készlet többi meghajtójának hangja után érik el a füleket. Röviden:a hang nincs szinkronban, és sáros lesz.

Ennek ellenére, ha viszonylag kis helyigényű hangbeállítást keres, a Nakamichi 7.1.4 soundbar készlet meglehetősen kompakt. A hátsó hangsugárzók 5” x 5,4” x 8”, sokkal kisebbek, mint a hagyományos könyvespolc hangszórók. A soundbar 45,5” hosszú és 3” mély, ami pont megfelelő hosszúságú ahhoz, hogy körülbelül olyan hosszú legyen, mint egy 50”-es tévé. A mélynyomó egy kicsit nehezebb, majdnem 20 fontot nyom, és 9,5"x12"x20,5" helyet foglal el. Teljesítménye miatt megéri a méretbeli kompromisszumot.

A Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bar Set az egyik legjobb hangsávrendszer a piacon, de nem tudja elkerülni a hangsávok hagyományos csapdáit.

Kiegészítők:Ez a készlet teljesen meg van töltve

Ha megveszi a Shockwafe Pro 7.1.4 Sound Bar-t, akkor mindent megtalál, amire szüksége van a beállításához, beleértve a HDMI-, TOSLINK- és koaxiális kábeleket. Még kábelkötegelőket és fali rögzítőkészletet is kap, hogy rendezetten tartsa a helyet.

A mélysugárzótól a hátsó hangsugárzókig tartó vezetékek komikusan hosszúak, egyenként legalább tizenöt láb hosszúak, és rendkívül könnyen összegabalyíthatóak. Tekintettel arra, hogy a hangsávról a mélynyomóra történő átvitelt vezeték nélkül tették, jó lett volna vezeték nélküli hátsó hangszórókkal is rendelkezni.

A távirányító, bár nagyon hasznos, foglalt gombokkal. Pontosan ötven gomb található az egyes hangszórók beállításához, minden egyes DSP-beállításhoz, a szobaméret-beállításokhoz stb. Ritkán kell a menüt használnia a rendszer beállításainak módosításához. Bár ez áldás azoknak, akik már jártasak a hangszórók beállításában, sok beállítás megfélemlítő lehet az újoncok számára.

Beállítási folyamat és testreszabás:részletes utasítások és rengeteg lehetőség

Ehhez a hangsávkészlethez egy komikusan nagy, gyors üzembe helyezési útmutató is tartozik – ez egyetlen poszter, amely olyan hosszú és széles, mint a doboz, amelyben a teljes készlet található (48,2" x 14,8")! Ha azt mondod, hogy nem fogsz lemaradni, az alábecsülés. Szerencsére ez is könnyen követhető, rengeteg diagrammal és magyarázattal.

A készlet összeállítása nem nehéz. Csatlakoztatja a hangsugárzót a tápellátáshoz és a bemenetekhez, csatlakoztatja a mélynyomót a tápellátáshoz és a hátsó hangsugárzókhoz, majd mindent bekapcsol, hogy szinkronizálhassa a hangsávot a rendszer többi részével.

Bár sok finomítást elvégezhet a hangsáv rendszerén, sok közülük trükkösnek tűnik, és hiányzik néhány legfontosabb testreszabási lehetőség. Mivel a készlethez nem tartozik YPAO mikrofon vagy hasonló, nem tudja megmérni a szoba méretét vagy az elhelyezkedését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hangszórók megfelelően vannak beállítva. Ehelyett rendelkezik alapértelmezett szobaméretekkel, amelyek némi testreszabást kínálnak, de nem elég pontosak ahhoz, hogy kiküszöböljék az aszinkronizálásból adódó egyértelműségi problémákat.

Ha módosítani szeretné a hangerőt egy bizonyos hangszórón (mondjuk a mélysugárzón), ezt egyszerűen megteheti a távirányítóval. Mind az öthöz külön hangerőgombok tartoznak. Van egy beállítás a mélysugárzó keresztezési frekvenciájának megváltoztatására is, amely lehetővé teszi az alacsonyabb frekvenciák további testreszabását.

A DSP beállítások vegyesek. A Dolby DSP a térhangzást emulálja a sztereó műsorszámokhoz. Néha fantasztikusan működik, és gazdagabbá teszi a hangzást, máskor pedig szörnyű káoszba varázsolja a számot – ez attól függ, hogyan keverték össze a számot, tehát játszani kell vele, és meg kell nézni, mi működik az Ön számára. A Clear Voice egy másik értékes DSP, amely rendkívül könnyűvé teszi a hangok hallását olyan sávokon, ahol más zajok miatt esetleg homályosak lehetnek. Úgy találtam, hogy jobban működik magas hangú, nőies hangokon, de nagyszerű bármilyen rosszul kevert filmhez.

Egyébként a hangsávot direkt hangon tartottam. Nem találtam sok értéket a zenében, a filmben, a sportban, a hírekben vagy a játékokban. Az éjszakai mód hihetetlenül hasznos azok számára, akiknek tudatosan kell figyelniük hangerejüket azáltal, hogy minimálisra csökkentik a mélynyomó zörgését.

Hangminőség (általános és zene):Lézerrel a filmre fókuszálnak

Mielőtt rátérnénk a hogyan kérdésére megszólal a hangszóró, fedjük le, mikor megszólal a hangszóró. Minden alkalommal, amikor elindít vagy szüneteltet, és bármit – filmet és zenét is – lejátsz, a hangszórók két másodpercig lejátszanak, egy másodpercre elhallgatnak, majd folytatják a lejátszást. Más véleményeknél is előfordult ez a probléma.

Ami a hallható élményt illeti, nehéz megítélni ezeknek a hangszóróknak a hangját. Egyrészt szilárd meghajtókkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy minden egyes hangszóró nagyszerűen szól. Másrészt ez egy furcsán megtervezett készlet, és hiányoznak a programozási eszközök a fizikai hibáinak pótlására.

Röviden:a hangsugárzó és a többi hangszóró szinkronizálási problémái vannak, így a hangsugárzó hangja később jut el a fülébe, mint a többi hangszóró hangja. Emiatt a hang sáros és homályos lesz, különösen elfoglalt hangsávok közben.

Nakamichi megpróbálta megoldani ezt a problémát a távirányítón előre beállított „szobamérettel”. Lehetővé teszi a hozzávetőleges szobaméret kiválasztását, és ennek megfelelően időzíti a késéseket, ami sok ember számára csökkenti a problémát.

De nem mindenki szobája tökéletes négyzet. A nappalimban szinte közvetlenül a soundbar mellett van egy bejárat, így sok hangot veszítek a folyosón, és ennek figyelembevételével kell hangolni a hangszóróimat. Ezt ezzel a hangsugárzóval nem tudom megtenni, és a probléma különösen súlyos, mert a magassugárzók a hangsugárzó bal és jobb oldalán találhatók, nem pedig az előlapon – a legtöbb egyéb hangsugárzó elöl van, így ez a hangsugárzók egyedi problémája. Shockwafe design.

Ez a térhatású készlet többnyire popzenére, párbeszédekre és hangeffektusokra van hangolva. Ha filmet hallgat, akkor moziszerű hangminőséggel rendelkezik. Nagyon szórakoztató akciófilmeket nézni, köszönhetően a mélynyomó 80 Hz-es ütéseinek. A Kipo és a csodaállatok kora megtekintésekor , minden kis robbanásnak, bummnak és összeomlásnak megvan az az extra kis rúgása. Az üldözési jelenetek elragadóak voltak.

A basszus összességében jó, a mélynyomó teljesítménye jóval meghaladja a súlyát. Lemegy 35 Hz-re, és tiszta marad a keresztezési pontig. A „Bad Guy’s” basszusvonal valóban a Shockwafe rendszeren énekel, olyan lüktető ütemmel, amely folyamatosan koppint.

A csúcsok azonban egy kis káosz a Shockwafe Pro-n. A 8000 KHz-nél magasabb minden rendkívül mélyített, így a hangban alig vagy egyáltalán nincs jelenlét vagy csillogás. A hátsó hangsugárzók és a soundbar közötti eltérés miatt a magas hangsorok katasztrófává válnak, ha mindkét magassugárzó-készlet használatban van. Ez általában nem jelent problémát a filmhangoknál, mivel a hangok és hangeffektusok általában alacsonyabb frekvenciákon fordulnak elő. Ez óriási mínusz a zenehallgatáshoz.

A középek jók, használattól függően. Lehetnének egyértelműbbek, hiszen itt is a késés felkapja a fejét, de ez nem annyira nyilvánvaló. Csakúgy, mint a csúcsok esetében, ez sem jelent nagy változást az élményben, hacsak nem szereti a mozgalmas középhangokat, például a rockot vagy a metál zenét. Az alapértelmezett keresztezési frekvencia elég magas, 180 Hz, így a basszus néha beszivárog. Azonban le is csökkentheti.

A térhatású rendszer sztereóképe eltérő, mivel nincs valódi sztereó mód. Ottmar Liebert „Fireopal” című művében könnyű volt kivenni a gitár pengetős dallamát a közepén, és a pompás pengetést a hangzáskép jobb oldalán. A Queens of the Stone Age középsúlyú „The Way You Used to Do” című dalában azonban a hangszerek szétválasztása eltűnt, és ennek a mozgalmas dalnak sok eleme érthetetlenné vált.

Néha a Dolby áldás, gazdagabbá és élénkebbé teszi a hangzást. Igazán életre keltette a Caravan Palace „Plume”-ját, bár a térhang emulációja sztereó számhoz megnehezítette a mélység érzékelését. Ez óriási probléma a játékoknál, mivel pontosan tudnod kell, honnan jönnek a hangok, hogy megfelelően reagálhass.

Olyan lövészek, mint a Doom Eternal és az Overwatch különösen nehéz volt játszani Dolby funkcióval, mivel nem hallottam pontosan ellenségeim lépteit vagy lövéseit. Dolby nélkül azonban a hangzás nem volt pontosabb, csak laposabb.

Ez egy soundbar rendszer, így ésszerű lenne, ha Nakamichi minden erőfeszítését arra összpontosítaná, hogy a Shockwafe Pro énekhanggal és filmekkel ragyogjon. Nos, itt szögezték le. Bár a hangzás nem feszes, a hangszórók valóban olyan elmélyülést keltenek, mintha egy moziban néznénk. A párbeszédet könnyű volt kiválasztani, így létrejött a The Expanse öröm nézni.

Azoknál a filmeknél, amelyeknek nincs tiszta hangkeverése, a Shockwafe Pro Clear Voice előre beállított funkciója valóban elő tudja hozni ezeket a hangsávokat anélkül, hogy tönkretenné a háttérzajokat. Miután több filmelőzetessel és filmmel teszteltük, azt találtuk, hogy jobban működik magasabb hangú, női hangokon, mint férfias hangokon. Ennek ellenére ez az előre beállított szinte mindig továbbfejlesztette azokat a hangsávokat, amelyeknek szüksége volt rá.

Jellemzők:Teljes irányítása van

A Shockwafe Pro sok mindent megpróbál, olyan kevés alkatrészből. Ez a rendszer a Dolby és a DTS összes főbb hangformátumát futtatja, és számos hasznos hangbeállítással rendelkezik, amelyekkel a hangot ízlése szerint állíthatja be. Bluetooth-kompatibilis is, ha zenét szeretne hallgatni a telefonján.

A távirányítón mindenhez van gomb, a becsült szobamérettől az egyedi hangszórók hangerejéig, és magán a soundbaron van egy LED-kijelző, amely a távirányító utoljára megnyomott gombját olvassa. Mindazonáltal, a Shockwafe Pro mindenre képes, azt kívánjuk, bárcsak beépítettek volna egy kalibrációs mikrofont, hogy testreszabhassák a helyiség hangolását a legjobb hangzás érdekében.

A testreszabható testreszabási lehetőségek és az általa támogatott formátumok ára méltányos, de nem mindenki számára megfelelő soundbar.

Ár:Vannak jobb értékek is

Ha a Shockwafe Pro úgy hangzik, mint az Ön számára megfelelő hangsáv, akkor 750 dollárt költ, ha nem találja akciósan. Az összes elvégezhető testreszabás és az általa támogatott összes formátum ellenére az ár méltányos, de nem mindenki számára megfelelő hangsáv. Bizonyos mértékig beállíthatja a helyiség méretét, a hangszórók hangerejét és a keresztezési frekvenciákat oly módon, hogy megkönnyítse a nem audiofilek számára. Ez az alapvető testreszabás azonban nem teszi lehetővé számukra, hogy elérjék azt a tisztaságot, amelyet egyébként kaphatnának, ha a felhasználói hangolás pontosabb lenne. Minden benne van, amire egy filmkedvelő vágyik, de sok más nem.

Verseny:a hangot vagy a formai tényezőt részesíti előnyben?

A Vizio SB36512-F6 egy nagyszerű értékű 5.1-es hangsávkészlet, amelyet rendszeresen 250 dollárért (500 dolláros kiskereskedelmi áron) találhat. Bár a hangzása nem annyira magával ragadó, mint a színházi Shockwafe Pro, mégis komoly frissítés a TV hangszóróihoz képest, és kis helyigényű. A Shockwafe Pro-hoz hasonlóan azonban zenei teljesítménye halvány.

Ha nem bánja a terjedelmesebb, összetettebb rendszert, könnyedén legyőzheti a Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bar Set-et egy hagyományosabb házimozi-beállítás összeállításával (egyszerűbb megtenni, mint gondolnád!). Ez a Shockwafe Pro készlet minden célból úgy működik, mint egy 5.1-es surround készlet, ezért ajánlom egy fantasztikus 5.1-es beállítást.

Körülbelül 600 dollárért kaphat egy Yamaha RX-V385 A/V vevőt (250 dollár), négy Micca MB42X polchangszórót (páronként 80 dollár), egy Micca MB42X-C központi hangszórót (70 dollár) és egy Polk Audio PSW10 mélynyomót (129 dollár). ). Kicserélhet egy pár könyvespolc-hangszórót toronyhangszóróra, de a tornyok nagyobbak és általában drágábbak. Ezenkívül nem kell olyan középső hangszórót vásárolnia, amely illeszkedik a könyvespolc hangszóróihoz, de a hozzáillő készlet szebben néz ki, mint egy nem megfelelő. Meg kell győződnie arról, hogy az első bal/jobb hangsugárzók és a hátsó hangsugárzók egyeznek, különben beállítási problémákba ütközik.

A lényegesen jobb hallási élményen kívül, amit a fenti beállításban szeretek, az az, hogy lehetővé teszi a videobemenetek rendszerezését a rádióerősítővel a külön HDMI kapcsoló vagy a TV helyett. Rugalmasságot biztosít a hangszórók részenkénti frissítéséhez is.

Végső ítélet

A Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 Sound Bar Set az egyik legjobb hangsávrendszer a piacon, de nem kerülheti el a hangsávok hagyományos csapdáit. Az egyes hangszórók nagyszerűen szólnak, de a hangsáv egyedi oldalsó magassugárzói jelentősen ronthatják teljesítményüket a nem szabványos helyiségekben. A rendszer számos testreszabhatóságot kínál ezeknek a hiányosságoknak a mérséklésére, és sok ilyen funkció végül kiválóvá teszi ezeket a hangszórókat filmnézéshez. Ha inkább játékos vagy zenerajongó, érdemes máshol keresgélned.

Specifikációk

 • Terméknév Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar
 • Nakamichi termékmárka
 • Ár 749,99 USD
 • Megjelenés dátuma:2017. augusztus
 • Vezetékes/Vezeték nélküli vegyes
 • Csatlakozási lehetőségek Bluetooth, HDMI ARC
 • Bemenetek koaxiális digitális audio, HDMI x 3, optikai digitális audio, USB
 • 1 év korlátozott garancia
 • Bluetooth 4.1-es verzió Aptx-szel
 • Audiokodekek Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Digital / DTS:X, DTS-HD MA, DTS-HD, DTS
 • Csatornák száma:7.1.4
 • Frekvenciaválasz 35 Hz - 22 kHz
 • Hangnyomásszint (SPL) 600 W / 105 dB
 • Soundbar illesztőprogram mérete 6 x 2,5 hüvelykes teljes tartományú meghajtó / 2 x 1 hüvelykes magas frekvenciájú magassugárzó
 • Műholdas hangszórók meghajtó mérete 1 x 3 hüvelykes teljes tartományú meghajtó (mindegyik) / 1 x 1 hüvelykes magas frekvenciájú magassugárzó (mindegyik)
 • Mélynyomó illesztőprogram mérete 1 x 8 hüvelyk, lefelé sugárzó mélynyomó
 • Tartalmazott termékek Hátsó hangszórók (2), mélynyomó (1), központi hangsugárzó (1), távirányító (1), audiokábel, digitális audiokábel (optikai), fali konzolok, akkumulátorok
 • Súly Soundbar:7,2 font / Hátsó hangszórók (mindegyik):2,8 font / Mélysugárzó:19 font / Szállítási doboz:46,5 font
 • Termék méretei Soundbar:45,5" x 3,5" x 3,0" / Hátsó hangszórók (mindegyik):5,0" x 5,4" x 8,0" / Mélynyomó:9,5" x 12,0" x 20,5" / Szállítás Doboz:48,2" x 14,8" x 17,8"

 1. Hogyan lehet csatlakozni a Vezír Sound Bar
 2. Memorex Sound Bar adatok
 3. Hogyan kell ismerkedj meg egy LG TV a Vezír Sound Bar
 4. Hogyan lehet csatlakozni a Vizio Sound Bar egy LG TV
 5. Hogyan Hook a Sound Bar a Philips TV