1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> optika >> Távcsövek Tartozékok

Fiber Optic Cable Connector típusok és műszaki adatok

Bár a legtöbb ismerős otthoni elektronikai hiszik, hogy tudják , mi az a száloptikás kapcsolat néz ki , sok lehet meglepve tapasztalta, van jó néhány fajta áll rendelkezésre. Audio eszközök optikai -style csatlakozók használata, amit ismert, mint a Toslink csatlakozó, csak egy a négy még mindig gyakran ma is használják. Mint minden dolog az elektronikus ezek a csatlakozók alakultak ki, amely több kereszt-kompatibilitás és a tartósság. ST

ST csatlakozó a leggyakoribb típusú kereskedelmi optikai csatlakozó . Ezek a csatlakozók használniuk kitett műanyag cső ház az optikai szál . Ez megköveteli , hogy egy kapcsolatot egy megfelelő kábelt a másik oldalon , amely tartalmaz egy csatlakozó, amely illeszkedik a másik. Ezek össze egy rugós csavar , emlékeztető bajonett Neill - Concelman ( BNC) csatlakozó , és megjegyezte, hogy a megbízhatóság .
SC

SC csatlakozó van foglalat , amely otthont ad a szál többnyire rejtve. Valószínűleg a legtöbb hasonló kereskedelmi ekvivalens Toslink , SC csatlakozók nem igényelnek párosodási kábel a másik oldalon . Ehelyett ezek a beépülő csatlakozók egyszerűen nyomja be a jack egy kattintással.
FC

Hasonló ST csatlakozó , ezek a száloptikai csatlakozók csavarja be a párzás csatlakozók. Továbbá, a csövet körülvevő optikai szál jellemzően homály fedi kerámia vagy fém , ahelyett, hogy teljesen ki vannak téve . A belső gyűrű a csatlakozó fülek megakadályozzák, hogy a pozitív párzás , hogy a megfelelő csatlakozóba.
LC

LC kábelek reteszt , és engedje be a jack hasonlóan Ethernet csatlakozók . Kisebb a formában , mint a SC csatlakozók , a tartósság nem veszélyezteti , és nem a költség nőtt. Ahelyett, hőformázás vagy harapós a csatlakozót a kábel , akkor van ragasztva . Ez teszi a népszerű csatlakozó terepi használatra .

  1. Típusú kábelek csatlakozók
  2. Hogyan használjuk az optikai kábel
  3. A típusok kábel csatlakozó
  4. Mi optikai audió kábel ?
  5. XLR csatlakozó típusok