1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Légkondíciónálás

12 ok, amiért érdemes intelligens termosztátot vásárolni

Az egyesült államokbeli villanyszámlák drasztikus növekedése és a szélsőséges időjárási viszonyok miatt, amelyek megnehezítik az ideális otthoni hőmérséklet fenntartását, az intelligens termosztátok valószínűleg a legfontosabb eszközök, amelyekbe befektethet.

Az intelligens termosztátok nagyobb szabályozást biztosítanak otthona klímája felett. Könnyen használhatóak, és telefonjával távolról is kezelhetők. Idővel megtanulják preferenciáit és szokásait, és automatikusan beállítják az otthoni hőmérsékletet. Ráadásul az intelligens termosztátok segítségével minden hónapban pénzt takaríthat meg a számlákon.

Ha olyan megoldást keres, amellyel otthonát energiahatékonyabbá teheti nagyobb kényelemmel, fontolja meg, hogy befektet ezekbe az intelligens klímaberendezésekbe.

Miben különbözik az intelligens termosztát a hagyományos termosztáttól?

Az intelligens termosztátok számos olyan funkciót kínálnak, amelyeket a hagyományos termosztátok nem. Csatlakoztatják HVAC rendszerét az internethez, ami azt jelenti, hogy telefonján keresztül szabályozhatja a fűtést vagy a hűtést.

Egyes intelligens termosztátok idővel megtanulják a hőmérséklet-beállításokat, és ennek megfelelően beállíthatják magukat. Ez azt jelenti, hogy soha nem kell attól tartanod, hogy teljes erővel felrobbantod az AC-t, amikor az teljesen szükségtelen!

Ezenkívül az intelligens termosztátok programozhatók úgy, hogy automatikusan csökkentsék a hőmérsékletet, amikor senki nincs otthon, így pénzt takaríthat meg az energiaszámláján. Az intelligens termosztátok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos termosztátokkal szemben, így értékes kiegészítői minden otthonnak.

Miért érdemes befektetni egy intelligens termosztátba?

Íme 12 ok, amiért megéri az intelligens termosztát, és miért kell minden háznak beruháznia egybe:

1. Takarítson meg sokat az energiaszámlákon

Az intelligens termosztátok nem varázslatosan csökkentik a számláit egyik napról a másikra, de különféle módszereket alkalmaznak, amelyek segítségével pénzt takaríthat meg. A termosztát be- és kikapcsolásának programozása, vagy a hőmérséklet-beállítások bizonyos napszakokban történő módosítása energiát takarít meg.

Ha például tudja, hogy napközben nem lesz otthon, beállíthatja a termosztátot, hogy kikapcsoljon, amikor Ön távol van, és visszakapcsolja az érkezési időt. Hasonlóképpen, ha a kívánt hőmérsékletet elérte, a termosztát ventilátor üzemmódba kapcsolhat, hogy fenntartsa azt, miközben energiát takarít meg.

Az intelligens termosztátok segítségével nyomon követheti HVAC energiafelhasználását. Ha képes megérteni fogyasztási szokásait, akkor személyre szabhatja használati szokásait, és módosíthatja azokat otthona energiahatékonyságának javítása érdekében.

Egyes intelligens termosztátok automatikusan energiatakarékos módba kapcsolhatnak, ha azt észlelik, hogy nincs otthon. Van egy vakációs üzemmódjuk is, amely csökkenti a HVAC áramfogyasztását, ha hosszabb ideig távol van. Egyes intelligens termosztátok megtanulják az Ön szokásait és rutinját, és automatikusan beállítják a fűtési/hűtési ütemtervet az energiatakarékosság érdekében. Személyre szabott ajánlásokat is kaphat arra vonatkozóan, hogyan csökkentheti az energiafogyasztást, és milyen változtatásokra van szükség a jelenlegi ütemezésben a számlák csökkentése érdekében.

2. Irányítsd az AC-t bárhonnan, bármikor

Vegyük fontolóra ezt a forgatókönyvet – éppen most ért a munkahelyére, és elkezd esni az eső. Az otthoni klíma 72 fokos. Csökkenő külső hőmérséklet esetén kutyája azt szeretné, ha az AC hőmérséklet egy kicsit magasabb lenne. A telefonon található intelligens termosztát-alkalmazás segítségével pillanatok alatt könnyedén megnövelheti a hőmérsékletet telefonjával.

Nemcsak be-/kikapcsolhatja az egységet, hanem beállíthatja a tökéletes termosztát tartományt otthona számára, bekapcsolhatja az ütemezést, és nyomon követheti az AC használatot a globális vezérlési funkció segítségével.

Függetlenül attól, hogy idős szülei, gyerekei vagy házi kedvencei vannak otthon, a világ bármely pontjáról vezérelheti AC-jét az igényeiknek megfelelően.

3. Egyszerűen használható

Az intelligens termosztát egyik fő előnye, hogy nem kell műszakilag jártasnak lenni a használatához.

A főként a termosztát beállításainak vezérlésére használt mobilalkalmazás könnyen kezelhető felülettel rendelkezik a problémamentes használat érdekében. Ezenkívül néhány intelligens termosztát érintőképernyővel is rendelkezik, így nagyon egyszerűen állíthatja be a hőmérsékletet anélkül, hogy a gombokkal vagy kapcsolókkal bajlódna.

Az intelligens termosztátot hangutasításokkal is vezérelheti, ha integrálja őket intelligens asszisztensekkel, így még könnyebbé válik a beállítások elvégzése és az egyéb funkciók használata.

Íme az intelligens termosztátok működése és egyéb gyakran ismételt kérdések. 

4. Helyalapú vezérlők 

Ha hektikus rutinja van rögzített ütemezés nélkül, ez a funkció lehetővé teszi a hatékony AC-használatot a beállítások manuális módosítása nélkül. Sőt, ha kifelé menet mindig elfelejti kikapcsolni az egységet, a geofencing funkció nagyszerű energiamegtakarítást jelenthet!

A helyalapú vezérlők használatához először be kell állítania a geokerítés sugarát a termosztát alkalmazásban. Ezután a telefon GPS-jén keresztül követi a tartózkodási helyét (engedélyt kell adnia az alkalmazásnak a hely eléréséhez), és ennek megfelelően módosítja a beállításokat.

Ez a mód például kikapcsolja az AC-t, ha egy bizonyos távolságra eltávolodik az előre kijelölt területtől, és bekapcsolja, ha a beállított hely közelében tartózkodik.

A geofence biztosítja, hogy rendszere csak akkor működjön, amikor szükséges, így csökkentve az AC költségeket. Ezenkívül egyes intelligens termosztátok nyomon követik az összes családtag helyét, és távolléti módba kapcsolnak, ha a házban nem tartózkodnak, így jelentősen megtakarítva a számlákat.

Tegye okossá váltóáramát
Cielo Breez Plus

Kategóriájában az iparág legjobb intelligens váltóáramú vezérlője helyi vezérléssel

Vásároljon most $114 $149
Cielo Breez Eco

A legjobb értékű intelligens váltakozó áramú vezérlő fehér színben

Vásároljon most 73 99 dollár
Cielo Breez Eco

Legértékesebb intelligens váltóáramú vezérlő fekete színben

Elfogyott $68$99

5. Intelligens ütemezésre

Az intelligens termosztát ütemezése rendkívül kényelmes funkció, mivel szükségtelenné teszi a napi AC-beállítások mikrokezelését. A rutintól függően napi vagy heti ütemezést állíthat be.

Állíts be egyszer egy ütemtervet, majd felejtsd el. Nem kell hetente cserélned, ha nincs rá szükség; csak kapcsolja be az ismétlési módot, és a következő héten ugyanazt az ütemezést fogja használni. Akár egynapos ütemtervet is szerkeszthet, ha váratlan feladat érkezik. Sőt, ugyanazon a napon különböző időpontokra eltérő ütemezést is beállíthat.

Például rendelkezhet egy külön reggeli ütemezéssel, ahol a hőmérsékletet 72 F-ra vagy magasabbra állíthatja. Ha van otthon házi kedvence vagy gyereke, az ő igényeik szerint alakíthat ki déli napirendet. Éjszaka alacsonyabb hőmérsékleti beállításai vannak, 65 F, ami az ideális alvási hőmérsékletnek tekinthető. Ez az intelligens ütemezési funkció, amelyet ezek a termosztátok biztosítanak, minden bizonnyal megéri beruházni.

6. Tanulási képességnek

Néhány Wi-Fi termosztát képes megtanulni a hűtési/fűtési szokásait, és személyre szabott ütemtervet készíthet. A termosztát egy ideig történő használata után a tanuló termosztátok felveszik a kívánt hőmérsékletet a különböző napszakokban, majd elkészítik az Ön számára az automatikus ütemezést.

Ha például minden nap 65 órakor hűvös üzemmódban használja az AC-t reggel 8 és 9 óra között, a termosztát megtanulja ezt, és automatikusan létrehoz egy reggeli ütemezést. És ugyanígy az esti program.

Ha reggel hűtést, esténként pedig fűtést használ, akkor mindkét üzemmódhoz külön programot hoz létre. Azt is meg tudják tanulni, amikor elhagyja és belép otthonába, mert mozgásérzékelőkkel rendelkeznek. Ezek az érzékelők lehetővé teszik az eszköz számára, hogy az otthoni elfoglaltságától függően változtassa meg az AC üzemmódot.

Egyes intelligens termosztátok másik előnye, hogy képesek az Ön tartózkodási helyének időjárási adatait fogadni, és ennek megfelelően módosítani a fűtési és hűtési ütemezést. Érzékelhetik, ha a hideghullám beköszönt a lakóhelyeden, vagy mikor jön el a tavasz, és ennek alapján módosítanak. Néhányan még egy lépéssel tovább is mennek, és javaslatokat tesznek a beállított ütemtervhez, hogy segítsenek megtakarítani a számlákon.

7. Kövesse nyomon az energiafelhasználást

Egy másik ok, amiért érdemes beruházni az intelligens termosztátokra, mert segítenek nyomon követni a klímahasználatot. Az alkalmazás használatával bármikor megtekintheti használati előzményeit. Ezenkívül ezekkel az intelligens modulokkal ellenőrizheti, hogy mikor kapcsolta be a fűtést vagy a hűtést, és milyen beállításokat alkalmaztak.

Egyes termosztátok havi rendszerességgel is küldenek jelentést az energiafelhasználásról. A jelentés felvázolja, miben tér el energiafelhasználása az előző hónapokhoz képest. Ezenkívül felsorolja a használat növekedésének vagy csökkenésének lehetséges okait. Megmutathatja például, hogyan változott az energiafogyasztás az időjárás, az ütemezés, a kézi beállítások stb. alapján.

8. HVAC-problémák figyelésere

A Wi-Fi termosztátok fejlett modelljei figyelmeztetést küldenek, ha bármilyen problémát észlelnek a HVAC-rendszerben. Részleteket küld arról, hogy mit vett észre a termosztát, és mely váltóáramú alkatrészekkel lehet probléma.

Ha például a termosztát azt észleli, hogy az egység hosszabb ideig tart lehűlni vagy felmelegedni, akkor figyelmeztetést kap, hogy az egységnek problémái lehetnek a gyenge légáramlással, a befagyott tekercsekkel vagy a hűtőközeg szivárgásával.

9. Karbantartási figyelmeztetések biztosítása

A légszűrők a HVAC-rendszer lényeges részét képezik, mivel segítenek eltávolítani a port és a törmeléket, és a tiszta levegőt keringetik otthonában.

A karbantartásukról azonban nagyon könnyű megfeledkezni. Ez azt eredményezheti, hogy az egységek kevésbé hatékonyan működnek. Ráadásul a rendszere számos egyéb problémába ütközhet, mint például a váltakozó áramú tekercsek lefagyása és az AC élettartamának csökkenése.

Szerencsére az intelligens termosztátok segítenek lépést tartani az AC karbantartásával. Nyomon követik a légszűrő használatát, és értesítést küldenek a telefonjára, ha azt tisztítani vagy cserélni kell.

10. Extrém időjárás elleni védelemajánlat

Mivel az Egyesült Államok heves hőhullámmal küzd, amely több államot is sújtott, háza minden eddiginél jobban ki van téve a túlmelegedés veszélyének. Az intelligens termosztátok biztonsági hőmérsékleti üzemmóddal rendelkeznek, amely biztosítja, hogy otthona a kívánt hőmérsékleti beállításokon maradjon, függetlenül a külső éghajlati viszonyoktól.

Biztonsági hőmérséklet módban be kell állítania a kívánt hőmérsékleti tartományt, és ez megakadályozza, hogy az otthoni hőmérséklet túllépje a beállított tartományt.

A téli hónapokban az intelligens termosztátok is megvédhetik otthonát a hidegtől. Ez segít megelőzni a csövek befagyását és szétrepedését. A biztonsági hőmérséklet bekapcsolja a fűtést, ha az otthoni hőmérséklet eléri a beállított határértéket. Ez különösen akkor hasznos, ha téli vakáción van, vagy ha nyaralni szeretne, védeni kell.

Még ha nem is kapcsolta be korábban ezt a módot, egyszerűen mobilalkalmazásával kapcsolhatja be mérföldekről.

11. Állítsa be a páratartalom szintjét

Az ideális páratartalom elérése otthonában nem könnyű feladat. A magasabb szintek penészképződést okoznak a falakon és a mennyezeten, míg az alacsony páratartalom a padló és a bútordarabok megrepedéséhez vezet.

A hőmérséklet-szabályozás mellett az intelligens termosztátok az Ön számára is előnyösek, mivel segítik a beltéri páratartalom szabályozását. Ezenkívül a termosztát alkalmazással bármikor megtekintheti otthona páratartalmát, és útközben is módosíthatja azokat. Ha erős esőzés után nagyon párás az idő, száraz üzemmódban kapcsolhatja be az AC-t, hogy csökkentse a levegő páratartalmát.

Az intelligens termosztát azt is érzékeli, ha az otthona páratartalma megemelkedett. Ezután automatikusan bekapcsolja az AC-t, hogy szabályozza a túlzott nedvességet.

12. Integrálás az okosotthoni eszközökekkel

Egy másik nagy ok, amiért érdemes beruházni az intelligens termosztátokra, az az, hogy integrálhatók más okosotthoni eszközökkel, mint például az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri. Ez lehetővé teszi a hőmérséklet és a páratartalom szabályozását pusztán a hangjával. Mondja meg okosasszisztensének, hogy állítsa át a nappali hőmérsékletét 72 F-ra, és az azonnal megváltozik.

Különféle reggeli és esti rutinok is vannak, amelyeket Alexával vagy más intelligens asszisztensekkel vezérelhet. Például mondja azt, hogy „Alexa jó reggelt”, hogy az otthoni hőmérséklet 70 F-ra változzon, miközben az intelligens lámpák bekapcsolnak, és az intelligens kávéfőző elkezdi főzni a forró tejeskávét.

Az intelligens termosztát használatának hátrányai

Noha az intelligens termosztátok számos előnnyel járnak, van néhány hátrányuk is, amelyeket figyelembe kell venni:

 • Az intelligens termosztátok drágák a hagyományos termosztátokhoz képest. Az intelligens termosztátok azonban megéri beruházni, mivel idővel pénzt takarítanak meg az energiaszámlákon. Ezenkívül a termosztátgyártó cég vagy a helyi önkormányzat által biztosított árengedményeket is kaphat.
 • Ha még nem szerelt fel termosztátot, a különböző típusú vezetékek kezelése kihívást jelenthet. Előfordulhat, hogy professzionális telepítőhöz kell fordulnia, ami meglehetősen költséges.
 • Egyes lakástulajdonosok attól tartanak, hogy biztonsági fenyegetés léphet fel, mivel intelligens termosztátok csatlakoznak a hálózathoz. A potenciális veszélyek leküzdése érdekében a legtöbb gyártó rendszeres frissítéseket ad ki, amelyek kiküszöbölik a biztonsági hibákat az érzékeny adatok védelme érdekében.

Megérik az intelligens termosztátok?

Az intelligens termosztátok számos előnyt kínálnak a lakástulajdonosok számára, az energiafogyasztás csökkentésétől a fűtés és hűtés automatizálásáig. Ezekkel az intelligens otthoni eszközökkel könnyedén szabályozhatja otthona hőmérsékletét bárhonnan, akár vakáción van, akár bevásárol. Ezenkívül beprogramozhatja őket úgy, hogy az ütemtervének megfelelően állítsák be a hőmérsékletet, így biztosítva, hogy otthona olyan hűvös vagy pirítós legyen, amennyire csak szeretné.

Ennek a modulnak van néhány hátránya; az előnyök azonban határozottan meghaladják a hátrányokat. A magas ártényező mérsékelhető kedvezményekkel, és az újabb modellek javított biztonsági javításokkal rendelkeznek. Ráadásul a telepítési folyamatot bármikor barkácsolhatja.

Mindent összevetve, az intelligens termosztátok nyújtotta kényelem, hatékonyság és energiamegtakarítás mindenképpen megéri beruházni.


 1. Miért Are Plazma TV-k oly népszerű?
 2. Miért csengőhangok olyan rövid ?
 3. Ok, amiért a mobiltelefonok Jó
 4. Melyek ok, amiért Plazma TV-k olyan népszerű?
 5. Megéri az utazási állvány?