1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Car Audio & Electronics >> Autós erősítők

Táperősítő csatlakoztatása AV-vevőhöz

Az első alkalom, amikor egy audiovevő hátuljára néz, ijesztő és lesújtó lehet. Általában különféle típusú kapcsolatok tengere fogad, mindenhol színekkel és címkékkel.

A csekély mennyiségű tudás és egy csepp önbizalom keveredése révén ezek a kapcsolatok egyszerűvé válnak. Ezzel az útmutatóval mind a tudást, mind az önbizalmat kívánom megadni ahhoz, hogy erősítőjét AV-vevőhöz csatlakoztassa.

Ez egy nagyszerű hely a kezdéshez, ha megtanulja hogyan állítsa be otthoni audioberendezését további hangzási lehetőségeket teremtve. Tehát nézzük meg pontosan, hogyan kell a teljesítményerősítőt AV-vevőhöz csatlakoztatni…

Az alapvető lépések

Az első lépés az áramforrások tervezése. Ezután egy indítóvezetéket kell csatlakoztatni mindkét eszköz egyidejű be- és kikapcsolásához. Ezt követi az RCA kábelek segítségével a vevő kimenetének csatlakoztatása az erősítő bemenetéhez. Az utolsó lépés a hangszóróvezetékek csatlakoztatása.

Ne aggódjon; ez könnyű…

Egyszerűen hangzik igaz? Ha ennek nem volt sok értelme, és esetleg még jobban összezavarta, ne aggódjon. Minden egyes lépést részletesen elmagyarázok, és részletes magyarázatot adok az egyes lépések végrehajtására.

Mindkettőjüknek hatalomra van szüksége

Nagyon nyilvánvalónak tűnhet, hogy mind a végerősítő, mind a vevő tápellátást igényel. Annyira nyilvánvaló, hogy ezt a szükségességet gyakran figyelmen kívül hagyják. Míg az utolsó lépés az áramellátás csatlakoztatása és bekapcsolása, addig a tervezés és a felkészülés az első.

Tudnia kell, hogy melyik aljzatot fogja használni, és hogy az elérhető-e ott, ahol felszerelését és használatát tervezi. A készülék tápkábele eléri? Megosztják a konnektort más berendezésekkel?

Az erőért és a védelemért…

Az egyik legnagyobb csalódás bármely elektromos eszközzel kapcsolatban a rövid tápkábel. Nem mindenkinek van konnektora kényelmesen, néhány centire a berendezésétől. Az otthoni audioberendezések általában szintén számos aljzatot igényelnek.

Nagyszerű megoldás, amely kiterjeszti a konnektor hatósugarát, és növeli a rendelkezésre álló aljzatok számát, egy elosztó. A másik fantasztikus előny, hogy túlfeszültség-védelmet is kínálnak, védve minden berendezését. Tehát itt van néhány példa, amit ajánlok…

Belkin – 12 kimenetű tápfeszültség-védő szalag

A Belkin elosztó 12-re növeli a rendelkezésre álló konnektorok számát egy hosszú, 2,4 méteres vezeték segítségével. Hat aljzat található a közepén, valamint további hat aljzat a széleken, amelyek egymástól bizonyos távolságban vannak elhelyezve a nagyobb hálózati adapterek befogadására.

Az antenna koaxiális kábelét és a modem adatkábelét is bedughatja a szalag végébe. Így minden felszerelése védett. Ezután minden, az elosztóra csatlakoztatott berendezés védve lesz a túlfeszültség-csúcsoktól.

APC – Power Strip túlfeszültségvédő USB-portokkal

Egy másik elosztó, amit javaslok, az APC, amely 11 aljzattal és két gyorstöltésre képes USB-porttal rendelkezik. A 6 láb (182 centiméter) tápkábel megkönnyíti az összes aljzat elérését.

Áramellátási zavarok, például túlfeszültségek, tüskék vagy villámcsapások esetén a csatlakoztatott berendezés védve lesz. Öt kompakt aljzat és hat különálló aljzat található minden típusú tápkábel csatlakoztatásához.

Győződjön meg arról, hogy rendelkezik az összes megfelelő kábellel

Mielőtt minden csatlakoztatást elvégezne, fontos, hogy minden megfelelő kábel rendelkezésre álljon. Szerencsére a jó minőségű kábelek nem drágák és nem is nehéz beszerezni. De az utolsó dolog, amit a feladat közepén szeretne, egy hiányzó elem levadászása.

Szüksége van egy trigger kábelre, RCA kábelekre és néhány hangszóró vezetékre. Ne felejtse el, hogy minden egyes hangszóróhoz szüksége lesz egy RCA-kábelre, valamint egy hangszóró vezetékre. Minden ilyen típusú kábelhez mellékeltem egy ajánlást.

C2G Velocity – indítókábel

Lényegében egy 3,5 mm-es mono segédkábel, ez a 182 centiméteres C2G kábel a tökéletes kioldókábel. Oxigénmentes rézvezetőket és alumíniumfólia árnyékolást használ az EMI/RFI interferencia megakadályozására.

Goalfish – Árnyékolt RCA-kábelek

A Goalfish 6 láb (182 cm) RCA kábelei 24K aranyozott csatlakozókat használnak. Tiszta réz magot használnak, és fonott nylonkabát borítja őket. Ez tiszta, kiváló minőségű hangátvitelt eredményez.

GearIT – hangszórókábel

A 100 láb hosszú (30 méteres) tekercsben vásárolt GearIT hangszóróhuzal nagy teljesítményű, többszörösen csavart sodrott vezetékeket használ. A rézbevonatú alumíniumból készült, majd áttetsző, színkódolt PVC-köpeny borítja.

A kioldó vezeték csatlakoztatása

Mivel az áramforrás meg van tervezve, és az összes kábel készen áll, itt az ideje, hogy létrehozza az első csatlakozást. Ez lesz a trigger vezeték, amely úgy néz ki, mint egy közönséges 3,5 mm-es segédkábel, amellyel audioeszközt csatlakoztathat az autóhifihoz.

Ez nem elengedhetetlen, mivel lehetővé teszi, hogy egyszerre kapcsolja be a vevőt és az erősítőt. Ha nem bánja, vagy szeretné mindkettőt külön-külön bekapcsolni, akkor ezt a lépést teljesen kihagyhatja.

Aktiválás folyamatban…

Emlékszel ezekre a kapcsolatokra és színekre? Itt az ideje, hogy azonosítsa hova kell csatlakoztatni az indítókábelt . A legegyszerűbb, ha először egy 3,5 mm-es portot keresel. Ez jelentősen leszűkíti a lehetőségeket.

Ezután már csak a vevőn és az erősítőn kell megkeresni a megfelelő címkét. A legtöbb berendezés címkéje könnyen azonosítható. Egyszerűen csatlakoztassa a kábel mindkét végét a megfelelő portba, miután azonosította, és máris folytathatja a következő lépést.

Az RCA-kábelek csatlakoztatása

Most, hogy a vevő és az erősítő kommunikálni tud egymással és egyszerre kapcsol be, itt az ideje a következő lépésnek. Ez a fő kapcsolat a két eszköz között, mivel ez az, ami továbbítja az audiojelet.

Attól függően, hogy hány hangszórót szeretne csatlakoztatni, hányszor kell megismételnie ezt a lépést. Itt jól jön némi tervezés, különösen ha térhatású hangrendszert állít be.

Kapcsolat létrehozása…

Ha tudni szeretné, hogyan csatlakoztasson könnyedén teljesítményerősítőt AV-vevőhöz, tegye meg lépésről lépésre, és egyszerre egy hangszórót. Például kezdje a középső hangszóróval. Először azonosítsa a vevő hátulján lévő „Center” RCA kimenetet, és csatlakoztassa az RCA-kábel egyik végét.

Helyezze a végerősítőt egy kényelmes helyre, majd vezesse el szépen az RCA-kábelt, és dugja be a másik végét. Ne felejtse el, hogy az utolsó lépésként továbbra is hozzá kell férnie az erősítőhöz a hangsugárzó vezetékek csatlakoztatásához. Azt javaslom, hogy csatlakoztassa a vezetéket, mielőtt a következő hangszóróra lépne, hogy elkerülje a félreértést.

Kiegyensúlyozatlan kapcsolat…

Fontos, hogy az erősítő aszimmetrikus csatlakozásra legyen beállítva. Mindegyik erősítő más és más, de általában e két különböző stílus valamelyikével lehet váltani a kiegyensúlyozott és aszimmetrikus csatlakozás között.

Két csatlakozókészlet áll rendelkezésre az RCA-kábelek csatlakoztatásához. Mindegyik kiegyensúlyozottként vagy kiegyensúlyozatlanként van megjelölve. A másik elterjedt stílus egy tényleges kapcsoló, amellyel kiválasztható.

A hangszóró vezetékeinek csatlakoztatása

A kirakós játék utolsó darabjához már csak hangsugárzók csatlakoztatása a teljesítményerősítőhöz a hangszóróvezeték segítségével . Mindegyik hangszórónak van pozitív és negatív kapcsolata is, a piros a pozitív (+), a fekete pedig a negatív (-).

Ha a kabátján feketétől és pirostól eltérő színű hangszóróvezeték van, az nem számít. Mind a két vezetéken legyen egy azonosító jelző. Amíg a pozitívat a pozitívhoz, a negatívat a negatívhoz kapcsolod, addig nincs probléma.

Különböző kapcsolattípusok…

Vannak különböző típusú hangszóró-csatlakozások erősítők és hangszórók csatlakoztatásához. Az egyik legelterjedtebb stílusnak van egy vagy két füle, amelyet meg kell nyomni, majd betáplálni a vezetéket. Elengedés után a vezetéket megfogják.

Egy másik gyakori stílusban csavaros fül található. Csavarja le a fület, amíg egy kis lyukat nem lát. Vezesse át a vezetéket a lyukon, majd csavarja vissza a fület. Ügyeljen arra, hogy ne húzza túl, mert átvághatja a vezetéket.

Nagyszerű hangszórókra vagy egy nagyszerű vevőegységre van szüksége?

Biztosítottunk benneteket. Tekintse meg részletes áttekintéseinket a legjobb 1000 dollár alatti AV-vevőkről, a legjobb 500 dollár alatti AV-vevőkről, a legjobb asztali fejhallgató-erősítőkről, a legjobb vezeték nélküli hangszórókonverziós készletekről, a legjobb Bluetooth fejhallgató-adapterekről és a 100 dollár alatti legjobb USB DAC-okról. vásárolni 2022-ben.

Tekintse meg átfogó áttekintéseinket a legjobb felsőkategóriás házimozi hangszórókról, a legjobb, 1000 dollár alatti polchangszórókról, a legjobb teljesítményű hangszórókról, a legjobb 7.1-es házimozi rendszerről és a jelenleg elérhető legjobb padlón álló hangsugárzókról.

És ne felejtse el hasznos útmutatóinkat az otthoni surround hang beállításáról, a miért van egyes mélynyomóknak bal és jobb bemenete, valamint arról, hogy érdemes-e a házimozi energiamenedzserének használni, ha további hasznos információkat talál.

Táperősítő csatlakoztatása AV-vevőhöz – Utolsó gondolatok

Most már jobban meg kell értenie mire van szüksége a teljesítményerősítő AV-vevőhöz való csatlakoztatásához . A szükséges felszerelések, az egyes kapcsolatok azonosításának módja és a szükséges tervezés ismerete nagyban megkönnyíti a folyamatot.

A legjobb tanácsom, ha bonyolultnak tűnő dolgot nézel, az, hogy egyszerre csak egy területre koncentrálj. Mielőtt észrevenné, már egy csomó kapcsolatot létesített, és nagyon elégedett lesz az eredményével.

Szánjon rá időt, tervezzen előre, és egyszerre csak egy dologra koncentráljon, és minden rendben lesz.

Jó hallgatást!


  1. Hogyan lehet csatlakozni a DVD , hogy a Rádió
  2. Hogyan lehet csatlakozni a Car Amp In -Home
  3. Hogyan lehet csatlakozni a Power Amp a Powered Mixer
  4. Hogyan lehet csatlakozni a Power Amp
  5. Hogyan lehet csatlakozni a TV erőmet Amp