1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> Audió és videó média

Videoadapterek típusai

Különböző videoadapterek állnak rendelkezésre, amelyeket különböző felbontásokhoz és okokból használnak. A komponens-kábelektől a HDMI-kábelekig sokféleképpen továbbíthatja a videojeleket a televízióhoz, monitorhoz vagy kivetítőhöz. Egyes adapterek jobb képet nyújtanak, mint mások, az Ön igényeitől függően.

Összetett

A kompozit videoadapterek három csatlakozóból állnak, egy sárga, egy piros és egy fehér. A sárga adapter továbbítja a képjelet, a fehér és piros pedig az audiojelet. Ez az egyik leggyakoribb televíziós csatlakozási mód.

Összetevő (Y/Pb/Pr)

A komponens videoadapterek (más néven Y/Pb/Pr) három kábelből/vezetékből állnak a videó és kettő a hangátvitelhez. Az Y csatorna fénysűrűségi adatokat, a B kék színű adatokat, az R pedig piros színű adatokat hordoz. Az Y csatorna általában zöld, a B kék és az R piros. Ez az adapter nagyobb felbontású átvitelt tesz lehetővé, és népszerű a modern HDTV televíziókban.

S-Videó

Az S-Video (Super Video) vezetékek általában kerek, négy tűs csatlakozók, amelyek nem tartalmaznak hangot (ez egy különálló, nem kapcsolódó kábel lenne). Ez a formátum a színt és a fényerőt külön vezetékekre osztja fel (mindkettő egyetlen kábelbe van integrálva). Az S-Video a számítógép-monitorokon és a televíziókon egyaránt megtalálható.

HDMI

A HDMI (High Definition Multimedia Interface) egy hosszú, lapos csatlakozó, amely 19 érintkezőt tartalmaz. Tömörítetlen videót továbbít a kábelen keresztül, és az audio- és videojeleket egy csatlakozóba integrálja. Ez fejlett kábelnek számít, és megtalálható a legtöbb új HDTV-n és számos számítógép-monitoron.

VGA

A VGA (Video Graphics Array) csatlakozók általában 15 tűs kábelek, amelyek csak videojelet továbbítanak. Külön információkat tartalmaz a piros, zöld és kék színekről, valamint a vízszintes és függőleges pozicionálásról. A VGA főként számítógép-monitorokon található, és az 1980-as évek vége óta létezik.

DVI

A DVI (Digital Video Interface) egy hosszú és téglalap alakú csatlakozó, amelyet nagy mennyiségű adat továbbítására terveztek LCD és HDTV képernyőkre. Akár 24 tűvel rendelkezik, de nem tartalmaz olyan hangcsatornát, mint a HDMI. A DVI leggyakrabban számítógép-monitorokon található, de alkalmanként televíziókon is használják.


  1. Videó GL Vs . GL2
  2. Típusai kamera szalagok
  3. Típusai Digitális videokamerák
  4. Típusai Videó kamerák
  5. Video Cassette típusok