1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> mikrofon

A 12 legjobb interjúmikrofon, amelyet érdemes megvenni 2022-ről

Mióta van szükség egy olyan mikrofonra, amely alkalmas valakivel interjút készíteni? Hosszabb, mint gondolnád.

A rádióval az 1920-as évek elején kezdődött, és az 1920-as évek végén a „televizuális” néven ismertté vált. Ahhoz, hogy ezek a külső adások szórakoztatóbbak legyenek, valami hiányzott. Hang. Mikrofon kellett. A lehetőségek korlátozottak voltak, de ma a technológia száguldott. Most sok lehetőségünk van a legjobb interjúmikrofonok kiválasztására.

Az első mikrofonos külső adás a madárdal felvétele volt 1923-ban. 'A csalogány dala.' A hallgatók hallották, ahogy a Nightingale elénekel. A mikrofon körül zümmögő legyek hangját is hallották. Extra ráadásként kaptak nyulakat is, akik rágják a vezetékeket. Úgy hangzik, mint valami Monty Pythonból .

Egy királyi viszony…

Az első olyan nagy Outside Broadcast, ahol a mikrofon bizonyos tekintetben nagykorúvá vált, 1937 májusában volt, VI. György és Erzsébet londoni koronázása alkalmából. Azóta követik a javulás alakulását.

Nem foglalkozunk tovább a történelmi vonatkozásokkal. Elég annyit mondanunk, hogy mostanra eljutottunk oda, ahol a mikrofontechnológia nagyon jó. Annyira jó, hogy már nem is halljuk a nyulakat. Hacsak nem akarod, persze. Jók a vadon élő állatokkal kapcsolatos programokhoz, de nem annyira forróak a régi interjúk frontján.

Tehát nézzük meg a jelenleg elérhető legjobb interjúkészítési mikrofonokat, és találjuk meg az Önnek legmegfelelőbbet…

A 12 legjobb interjúmikrofon 2022-ben készült értékelések

 1. Rode Reporter mindenirányú dinamikus interjúmikrofon
 2. Electro-Voice RE50/B omnidirekcionális dinamikus mikrofon
 3. Sennheiser MD 46 kardioid interjúmikrofon
 4. Shure VP64A körkörös kézi mikrofon
 5. Rode RODELink hírlövő készlet
 6. Sennheiser MKH416-P48U3 szuper-kardioid puskacsöves kondenzátor mikrofon
 7. Rode NTG4+ szuperkardioid kondenzátor sörétes mikrofon
 8. Audio-Technica AT4053B hiperkardioid kondenzátor mikrofon
 9. Rode VideoMic Pro + kompakt, irányított, kamerába épített sörétes kondenzátor mikrofon
 10. Shure VP83F LensHopper kamerára szerelt kondenzátor mikrofon
 11. Sony ECM77B Electret kondenzátor Lavalier mikrofon
 12. Rode smartLav+ Omnidirectional Lavalier mikrofon

1 Rode Reporter Omnidirekcionális dinamikus interjúmikrofon

A Rode Reporter kiváló mikrofon hangfelvételekhez és prezentációkhoz. Úgy tervezték, hogy kézi mikrofonként kiváló teljesítményt nyújtson, és minden irányú mintája van. Rode még tovább ment ezzel a mikrofonnal, és úgy tervezte a frekvenciaválaszt, hogy tökéletes legyen a beszédhanghoz.

Interjúk mikrofonjaként az egyik nagy előnye a mindenirányú minta. Ez azt jelenti, hogy a mikrofon minden szögből egyformán rögzíti a hangot, ami tökéletes az interjúhoz. Dinamikus mikrofonként nagyon pontos tartományt biztosít, amely csökkenti a nem kívánt háttérzajt. Ezt a mozgó tekercs kialakítása hozza létre, amely biztosítja a rövid hatótávolságú fókuszt.

Praktikus és sokoldalú…

Rode olyan mikrofont készített, amely kiválóan alkalmas ENG-re és közvetítésre, podcastokhoz, interjúkhoz és még prezentációkhoz is.

Fizikai kialakítása is megfelel a célnak. A hosszú, karcsú forma lehetővé teszi, hogy a mikrofont szükség esetén egy hangforrásra irányítsuk. Masszív felépítésű, a dróthálós kosár pedig védelmet nyújt. A drótháló árnyékolóként szolgál a szél és más időjárási tevékenységek ellen.

Tökéletesen passzol a…

Nagyon visszafogott megjelenést kölcsönöz a matt fekete felületnek. Mindig jó dolog, különösen a vizuális interjúkban használt mikrofonok esetében. Cipzáras tokkal és egy rögzíthető zászlóval rendelkezik, amely megjeleníti a logót.Előnyök

 • Jól készült, jó dizájnnal a beszéd rögzítéséhez.
 • Megfizethető ár.

Hátrányok

 • Nincs.

2 Electro-Voice RE50/B Omnidirekcionális dinamikus mikrofon

Az Electro-Voice RE50B mikrofonja egy jól ismert és elismert mikrofon. Látható, hogy sok helyen külső sugárzott interjúkhoz használják, olyan kialakítása miatt, amely megfelel a célnak.

Ez egy dinamikus mikrofon minden irányú mintával. Ez tökéletessé teszi a hangforrás egyformán gyűjtésére különböző szögekből. A hang rögzítése ilyenkor nagyon egyenletes, különösen olyan helyzetekben, amikor kézben kell tartani.

Erről később…

Masszív fémszerkezettel és dróthálós ráccsal rendelkezik, beépített négyfokozatú popszűrővel. Ez nagyon hatékonyan kiküszöböli a szélzajt és még a felhasználói robbanóanyagokat is. Mindkettő nagyon fontos tervezési jellemző az ilyen típusú mikrofonokhoz. Mivel dinamikus, nincs szüksége fantomtápra, és nincs szükség akkumulátorra sem.

Térjünk vissza a kézi használatra való alkalmasságához. Ha terepen használsz mikrofont, akkor annak strapabírónak és az időjárási viszonyoknak is ellenállónak kell lennie. De amire szüksége is van, az az alacsony kezelési zaj. Ha túl sok zaj keletkezik a mikrofon tartásakor, a hangrögzítés tönkremehet. Az Electro-Voice RE50/B alapfelszereltségként rendelkezik a Dyna-Damp belső sokktartóval. Ez szinte nullára csökkenti a kezelési zaj mértékét.

Kiváló híradásokhoz…

Külső sugárzó mikrofonként ez az egyik vezető a területen, és az egyik legjobb minőségű interjúmikrofonnak kell tekinteni. A mikrofon kiválóan alkalmas a hírek gyűjtésére. A kezelési zaj csökkentése és a hatékony beépített pop szűrő kiválóan alkalmas a célnak. Masszív felépítése pedig azt jelenti, hogy kibírja a tempót.

Tartozik hozzá mikrofonállvány adapter.

Kicsit drágább, mint némelyik, de könnyen az egyik legjobb minőségű mikrofon, amelyet felülvizsgálunk, így erre számíthat.Előnyök

 • Masszív felépítés kiváló beépített popszűrővel.
 • A beépített lengéscsillapító rendszer csökkenti a kézi zajt.

Hátrányok

 • Lehet, hogy egyeseknek drága.

3 Sennheiser MD 46 Cardioid interjúmikrofon

Térjünk át most az egyik legjelentősebb mikrofongyártóra. Németországból érkezik a Sennheiser. Az MD46 egy mikrofon, amely egyetlen funkciót szem előtt tartva – a külső sugárzott interjúval.

Nagyon erős, teljesen fém teste van, a rácson dupla réteg dróthálóval. Emiatt a mikrofon alkalmas rossz időben történő használatra, és néhány ütést is elbír. A Sennheiser fejlesztette ki az NBC számára és kifejezetten a 2000-es sydneyi olimpiáni külső közvetítésekhez . Ilyen törzskönyvével könnyen az egyik legjobb sportközvetítő interjúmikrofonnak tekinthető.

Tökéletesen kiegyensúlyozott…

A Sennheiser különös figyelmet fordított az énekhangra. És nagyon jó magas frekvenciájú választ, meleg hangzású mély hangot és tiszta és zsúfolt középtartományt kínál. A tengelyen kívüli hangokat is kiválóan visszautasítja, és hosszú fogantyúval tervezték, amely használat közben segíti az egyensúlyt.

Kardioid kapszulával rendelkezik, amely jobban összpontosít a témára. Használat közben ez azt jelenti, hogy a mikrofont a hangforrásra, a hangszóróra kell irányítani. És ha látta ezt a mikrofont a tévében, akkor valószínűleg észrevette, hogy egy kérdező az interjú során megváltoztatta a mikrofon helyzetét, hogy a beszélőre célozzon. Ha a mikrofont a forrás felé irányítja, az a témára fókuszál. Az egyéb zaj tehát kizárt.

Drága, de a profik használják…

Kicsit drágán jön. De a költség indokolt, ha olyan mikrofont szeretne, amely strapabíró, kiváló hangminőséggel. És ha ez elég jó az NBC számára, hogy beszámoljon az olimpiáról, akkor valószínűleg az Ön igényeinek is megfelel.Előnyök

 • Erős kialakítás szilárd jellemzőkkel kültéri használatra.
 • Kiváló hangvisszaadás.

Hátrányok

 • Előnyben részesítheti a mindenirányú hangzást?
 • Egyesek azt gondolhatják, hogy drága.

4 Shure VP64A körkörös kézi mikrofon

Sennheisertől a Shure-ig. Szinte olyan, mint egy körút a világ legjobb mikrofongyártóihoz. Ez a Shure egy másik minőségi termék a kiterjedt katalógusukból. Hiszen ahol minőségi mikrofonokat találsz, ott valahol megtalálod a Shure-t is.

A VP64A egy többirányú mikrofon, amelyet kézi használatra terveztek. Kifejezetten hangrögzítésre és videókészítésre szolgál. És nagyobb a teljesítménye, mint a legtöbb neodímium mágnesnek köszönhetően. Mivel Omni, felvesz egy bizonyos mennyiségű környezeti hangot. Ez azonban előnyt jelenthet, ha tapasztalatlan személy interjúzására használják.

Nagyszerű vándoroknak…

Hacsak az interjúalanyok nem tapasztaltak, fejmozgásukkal tudnak egy kicsit „kalandozni”. Azok a mikrofonok, amelyek erősen a hangforrásra fókuszálnak, hangerő-csökkenést vagy akár kiesést is okozhatnak. Ezzel a mikrofonnal a hangrögzítési tartomány valamivel szélesebb, így biztos lehet benne, hogy legalább egy kis hangot kap, bárhol is kerül az interjúalany.

A kezelési zajt a gumiból készült szigetelőtartó csökkenti. Természetesen nincs teljesen kiiktatva, de mindenképpen lecsökkenti annyira, hogy óvatosan kezelve ne legyen észrevehető. A gumi is hozzájárul a masszív felépítéshez.

Tartósra építve…

A Shure mikrofonok jól ismertek a kemény felépítésükről. Ez egy jó példa. A szerkezet fémből készült, masszív hálós ráccsal, amely vízálló. Ezért elég rossz időjárási viszonyokat is elvisel. Külső használatra habszivacs szélvédőt biztosítanak a szél hatásának további csökkentése érdekében.

A design meglehetősen egyszerű és visszafogott. Az utolsó dolog, amire a szakembereknek szüksége van, az egy mikrofon, amely eltereli a figyelmet a megkérdezett személyről vagy arról, amit mondanak.

Kristálytiszta…

A frekvenciaválaszt úgy tervezték, hogy előnyben részesítse a beszédet és kristálytiszta minőséget biztosítson. És ahogy valószínűleg sejti, a visszaadott hang kiváló. Ezt teszik a Shure mikrofonok.

A csatlakozás XLR kábeleken keresztül történik. Dinamikus mikrofon lévén nincs szüksége fantomtápra. Jár hozzá az általunk említett habszivacs szélvédő és egy mikrofonállvány adapter. A kedvező ár miatt ez egy nagyon jó, költséghatékony, nagy teljesítményű mikrofon.Előnyök

 • Jó erős felépítés, széles hangrögzítési tartománnyal.
 • Kiváló ár egy minőségi mikrofonért.

Hátrányok

 • XLR-kábellel nem szállítjuk.

5 Rode RODELink hírlövő készlet

Ez valóban egy teljes csomag vloggereknek és barkácsoló riportereknek. Mint ilyen, tartalmazza a legtöbbet, amire szüksége van a vezeték nélküli interjúk megkezdéséhez.

Tartalmaz egy adót és egy kamerára szerelhető vevőt, azonban ehhez a rendszerhez nem tartozik mikrofon. Az XLR-csatlakozón keresztül egy tetszőlegeset csatlakoztathat a jeladóhoz, majd vezeték nélküli hozzáférést kap, ahol csak szüksége van rá, közvetlenül a fényképezőgépére.

Plug and Play…

Az XLR csatlakozó fantomtápellátást is biztosít, ha kondenzátor mikrofont választ. Ez a csomag a világ bármely pontján működik, amely a 2,4 GHz-es spektrumban van. Az adó és a vevő előre párosításra került, így egyszerűen csatlakoztatnia kell, és már indulhat is.

Fém alváza van, de néhány műanyag alkatrész is van, és egyes területek gumírozott védőbevonatot kapnak. Az adók bármilyen mikrofonhoz csatlakoztathatók, legyen az kondenzátor vagy dinamikus, amennyiben XLR csatlakozással rendelkeznek. Beépített vezérlőkkel rendelkezik az erősítéshez és a némításhoz, valamint a fantomtáp használatához és a fejhallgató hangerejének szabályozásához.

Könnyű megtekintés…

Bőr tokkal jár. A tok azt jelenti, hogy övcsomagként is használható. Ily módon használva a kialakítás lehetővé teszi a képernyő megtekintését és a vezérlők használatát.

Ez egy meghatározott tevékenységek egysége, és ebben az esetben felhasználása meglehetősen korlátozott. Ez azonban nagyon drága, különösen, ha nem tartozik hozzá mikrofon. Ennek ellenére, ha egy kiváló minőségű vezetékes mikrofont szeretne könnyedén vezeték nélküli megoldássá alakítani, akkor ez egy nagyszerű választás. És olcsóbb, mintha csúcskategóriás vezeték nélküli készüléket vásárolna.Előnyök

 • Néhány jó funkció a videózáshoz a vloggerek számára.
 • Robusztus felépítési minőség.

Hátrányok

 • Nagyon drága, ami sokakat elriaszt.

6 Sennheiser MKH416-P48U3 szuper-kardioid puskacsöves kondenzátor mikrofon

Eddig megvizsgáltunk néhány költséghatékony lehetőséget, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. De most egy kicsit feljebb megyünk a teljesítményskálán a Sennheiser MKH416-P48U3-mal. Ez a mikrofon professzionális teljesítményt nyújt.

Ez egy puskamikrofon, ami azt jelenti, hogy egyenesen a hangforrásra kell irányítani. Alacsony zajprofiljának és erőteljes kimenetének köszönhetően „keverésre kész” hangot ad.

Kicsit kaméleon, mert át tudja alakítani saját poláris mintáját. Közép- és alacsony tartományú frekvenciákon hiperkardioid poláris mintázatú mikrofonként működik. De a magasabb frekvenciáknál visszaáll egy lobar mintára. Ezért 125 Hz-ről 2 Hz-re csökkenti körülbelül 10 dB-lel, ha 90%-ban a tengelyen kívüli pontok vannak.

Nagyon lenyűgöző statisztikák…

A széles frekvencia átvitel és a magas SPL lehetővé teszi, hogy teljes dinamikával rögzítsen. Frekvenciaválasza 40 Hz és 20 kHz között van, és basszusgördüléssel rendelkezik, hogy kiküszöbölje a dübörgést. Az alacsony, 13 dBA önzaj és a nagy érzékenység csökkenti az utómunka során az erősítés módosításának szükségességét.

Kialakítása és a felépítéséhez használt anyagok védik a nedvességtől és a zord időjárástól. Emiatt rossz időjárási körülmények között is kiváló minőségű felvételeket készíthet. A legtöbb felvevővel és keverővel kompatibilis a 3 tűs XLR kimenetével, de fantomtápra van szüksége.

Szeles nap? Nincs mit…

Fém burkolata matt fekete felülettel rendelkezik, és úgy tervezték, hogy ne zavarja el a figyelmet. És van egy habszivacs szélvédő, amely eltávolítja a nem kívánt szélhangokat.

Ha azonban nagyon extrém körülmények között kívánja használni, akkor érdemes megfontolni egy szőrös szélvédő használatát, amelyet az iparban gyakran „döglött macskának” neveznek. Ez opcionális extraként elérhető, és őszintén szólva egyetlen állat sem sérül meg!

A minőségnek ára van…

Ez egy kiváló minőségű mikrofon, amely professzionális hangzást biztosít. De természetesen nem igazán hobbinak készült. Az ár, ahogy az várható volt, meglehetősen magas. De az általa nyújtott minőség szempontjából nagyjából megfelelő.Előnyök

 • Magas szintű mikrofon, amely professzionális szinten működik.
 • Kiváló építési minőség kiváló beépített funkciókkal és specifikációkkal.

Hátrányok

 • Csak az ár, ami kizár néhányat.

7 Rode NTG4+ szuperkardioid kondenzátor sörétes mikrofon

Ez az NTG4+ előrelépés az NTG2 mikrofonhoz képest, amely szilárd hírnévvel rendelkezik. Ez egy új kialakítású kondenzátor mikrofon alacsony zajszinttel és magas érzékenységgel. Szuperkardioid mintázata van. Ezenkívül beépített hangszínszabályzót és szintszabályozást is tartalmaz, amit nem nagyon fog látni.

Beépített áramforrással is rendelkezik. Ez egy lítium akkumulátor, amely több mint 150 órányi működést biztosít, és USB-n keresztül egyszerűen tölthető. A töltési idő két óra, amikor szükség lesz rá a mellékelt mikro USB-kábellel. Tölthető elektromos téglával, számítógépével vagy akár autójával is.

Masszív kivitel…

A mikrofon emellett rendelkezik a nagyfrekvenciás kiemelés vezérlőivel és egy felüláteresztő szűrővel is a mikrofon testén. És emlékezni fog a beállításokra, amikor legközelebb használja, miután kikapcsolta. Ez egy vékony, teljesen fém kivitel, amely egyszerre stabil és masszív.

Sörétes kivitelű, tehát nagyon koncentrált, feszes hangszedő mintával. Ez tökéletessé teszi beszédek rögzítésére, interjúk készítésére stb. Ennek ellenére Rode magas követelményeinek megfelelően készült, amiről ez az ausztrál cég hírnevet szerzett.

Minőségi mikrofon néhány jó tulajdonsággal. Nem olcsó, de az ár a mikrofon minőségét tükrözi.Előnyök

 • Erős Rode felépítés néhány jó beépített funkcióval.
 • Beépített akkumulátor töltési lehetőséggel.

Hátrányok

 • A mikrofon hossza bizonyos körülmények között kényelmetlen lehet.

8 Audio-Technica AT4053B hiperkardioid kondenzátor mikrofon

Volt szerencsénk áttekinteni ennek a japán audiogyártónak számos termékét. És mindig is nagyon lenyűgözte őket az általuk gyártott termékek minősége és költséghatékonysága. Amit korábban láttunk, különösen a mikrofonjukkal kapcsolatban, az mindig a közepes és a költségvetési tartomány volt.

Most azonban lehetőségünk van egy pillantást vetni egyik csúcstermékükre, az Audio-Technica AT4053B kondenzátormikrofonra.

Egy nagyon különleges mikrofon…

Nem tart sokáig, hogy rájöjjünk, hogy ez az egyik legjobb interjúmikrofon lesz. Ez egy nagyon különleges mikrofon.

Ez egy sörétes kondenzátor mikrofon hiperkardioid mintával. Ez a minta elszigeteli a forrást, és az abszolút minimumra csökkenti a nem kívánt külső hangokat. Ez sokkal nagyobb szigetelést tesz lehetővé, mint a Cardioid minta, amely csak a hangforrás oldalain távolítja el a hangot.

Óvatosan a beállítással…

Kapcsolható felüláteresztő szűrővel rendelkezik, a -10dB-es pad pedig hangosabb hangokat fogad. Az áramkörben nincsenek transzformátorok, ami csökkenti az alacsony frekvenciákat. Ez egy nagyon érzékeny mikrofon, mint minden minőségi mikrofon. Ezért helyesen kell beállítani.

Nagyon elegáns és visszafogott kialakítású. Olyan előkelőnek tűnik, mint amilyennek hangzik. Kondenzátor mikrofon lévén, 48V fantomtápra lesz szüksége. Kapcsolóval és hordtáskával szállítjuk.

Masszív kivitel…

Ez egy kivételes mikrofon, amely professzionális hangvisszaadást biztosít. Ár-érték arányban pedig a minősége miatt nagy értéket képvisel, pedig olcsónak nem is lehetne tekinteni.

Ha olyan mikrofont keres, amellyel professzionális szintű felvételeket készíthet, ez lehet az igazi.Előnyök

 • Szép dizájn, jól elkészített, kiváló tulajdonságokkal.
 • A great pro sound at an affordable price.

Hátrányok

 • Nincs.

9  Rode VideoMic Pro + Compact Directional On-Camera Shotgun Condenser Microphone

The Rode VideoMic Pro is a microphone specially designed for working with outside broadcast speech and sounds. It is principally a mic designed to work with camcorders or DSLR cameras.

It has a super-cardioid polar pattern, which makes it suitable for capturing sound from the target source. In doing so, it will eliminate any surrounding ambient noise. As with all Rode microphones, its self-noise is very low, so you can achieve broadcast-quality reproduction.

Reduced handling noise…

It has a built-in shock mounting system that will reduce any handling noise or rumble to make sure your recordings are as clean as they can be. And an integrated foam windscreen is included to help cope with localized external noise such as wind or other weather sounds.

It has a high pass filter and level control with three positions which are situated on the back of the mic, making them easily adjustable. Level settings will add some gain as required and vary from-10dB for louder sounds, to a +20dB boost when needed.

Lightweight and compact…

It will connect to a camera through the 3.5mm jack socket. It is lightweight and very compact and is therefore easy to use and carry around with you. You should get about 70 hours of use from the 9v battery.

It is a mic that will work best when it is near to the target sound source, and it will produce very good results. It is set at a reasonable price point.Előnyök

 • It is well made and quite sturdy.
 • Könnyen használható.
 • Long battery life at an affordable price.

Hátrányok

 • Won’t be so good recording the source from a distance.

10  Shure VP83F LensHopper Camera-Mounted Condenser Microphone

The VP83F from Shure is designed to be mounted on and works with DSLR cameras and camcorders. It has a super-cardioid/lobar pattern that is highly directional. Off-axis sounds are reduced to a minimum, which allows the mic to concentrate on the target source.

The audio recording is made to MicroSDHC cards. These will support up to 32GB of data and are 24-bit/48kHz.WAV files.

Good vibrations? Goodbye…

One of the issues with handheld microphones is the amount of handling noise. Shure have solved this with a built-in Rycote Lyre shock system to reduce any vibrations or other noises occurring from the operation of the camera.

Recording in various environments also can bring its own set of problems. To compensate, Shure has installed a low-cut filter and a 60dB gain range, which can be adjusted in increments of 1dB. This gives you precise control of the finished recording.

Útra épített…

It is constructed with traditional Shure strength. Known for their tough, rugged designs, this mic is a good example of the ‘road-ready’ equipment they manufacture. But, despite the metal construction, it is still a lightweight microphone weighing just over one pound.

It is fitted with a foam windscreen to help to reduce external noises. In very windy conditions, you might need a muff. But this is an issue that will apply to virtually all such microphones.

A quality, affordable option…

It is easy to use with its one-button recording operation. And also has a backlit LCD screen, which will display the menus and operational status.

It runs on two AA batteries, which should give you about ten hours of use. It is set at a reasonable price point, which makes it an attractive buy for those wanting a microphone that links up with a camera.Előnyök

 • Good sturdy Shure construction.
 • Könnyen használható.

Hátrányok

 • It might be rather limited for some in its applications.

11  Sony ECM77B Electret Condenser Lavalier Microphone

The Sony ECM77B Electret is a condenser mic that has an omnidirectional pattern. Being a Lavalier mic, its job is to produce a very good vocal sound reproduction. But it also needs other assets.

First, it needs to be as inconspicuous as possible…

You do not want people focusing on a mic that has been designed to attract attention. Secondly, it needs to be as small as it can reasonably be made. After all, it does need to clip on the person being interviewed. It won’t help if that person is constantly aware of the mic attached to them. This mic passes both of those tests admirably.

Lavalier mics have advantages in the interviewing environment. One of these is that there are no handling problems from someone holding a mic. But they also need to be able to handle any noise that occurs from the clothes of the person it is attached to. With the Sony ECM77B Electret, the dynamics of the mic are well-designed and tend to exclude those unwanted noises. It also has a windscreen that will assist in relieving any external interference.

As used on TV…

This mic is often seen on TV during professional interviews, as the tone qualities and frequency responses are excellent.

The quality of the build is very much Sony in that it is sturdy and reliable and has a quality about it. This Lavalier has been on the market for a few years now. That in itself is a testament to its quality that it is still popular.

If a Lavalier is what you will need, then this is an excellent option. Being one of Sony’s better known higher-end products, it is made in Japan. In many respects, it is the industry standard, so if you want the same quality as you see and HEAR on TV, then this is the microphone for you.Előnyök

 • A well-made quality Lavalier mic with a big reputation.
 • Good reproduction and very lightweight.

Hátrányok

 • Some might think it expensive.

12  Rode smartLav+ Omnidirectional Lavalier Microphone

Back to Rode one more time for a microphone with rather a specialized use. This lavalier is designed to work in conjunction with your iPhone or Android device.

It is a high-quality condenser mic that has an omnidirectional polar pattern. The microphone itself is very discreet and is very understated in its design. It connects to your device using a kevlar cable. The TRRS connection is sleeved.

Solid connection…

On location, there is always an amount of external noise. This cannot really be avoided most of the time. To reduce that, it is fitted with a pop shield. This foam shield will reduce any wind noise and plosives from the subject. The clip to attach to the subject is strong, and it comes with a small pouch for storage when not in use.

The sound is very good and clearly designed for podcasts, voice-overs, etc. But considering how good the audio quality is these days on smartphones, in fact, it could be used for just about anything.

Superb for head shakers…

Being omnidirectional is especially suitable for working with inexperienced interviewees, or even interviewers, for that matter. Basically, anyone who tends to move their head around a bit. This can often cause problems with keeping the target within range. This pattern ensures that the surrounding sound is also picked up. A few head movements are not going to affect the results.

Also included is a Rode app that you can download that gives you some options with regard to editing, etc.

For those looking for a Lavalier to work with their devices, this is a good option. However, we should just mention that it is always worth checking that your phone or device is compatible.Előnyök

 • It has a good range of sound capture.
 • Noise reduction facilities are built-in.

Hátrányok

 • Some may think it is rather limited in its applications.

So Many Microphones, So Many Choices

Are you also looking for a microphone for some other functions? If so, check out our reviews of the Best Karaoke Microphones, the Best Cheap Mic under 50 Dollars, the Best Vocal Mics, the Best Dynamic Microphones, the Best Microphones for Recording Rap Vocals, the Best Kick Drum Mic, or the Best Microphones Recording Electric Guitar on the market.

So, What Are The Best Interview Microphones?

It is probably better to rephrase that as what is the best for you?

There are a number of options that will influence what you choose. At what level do you operate? At the pro levels, you are going to need a mic that performs at the high-end. The price will also be high, of course, but do you need that level of performance? If so, there are some mics on our list to choose from.

Maybe you need it for simpler assignments. Perhaps podcasts, Youtube videos, or news blogs? If you create these, the quality is still important, but not as high as it might be working for a professional newsgroup . Again, there are plenty to choose from in the mid-price range.

Or the hands-free option…

Finally, in the world of one-to-one interviews, many people prefer Lavalier microphones as they are less obtrusive, and the interview becomes ‘hands-free.’ Two excellent choices have been included here as well.

The location will, of course, have an impact. If you are going to work predominantly outside, you will need a mic that can cope. If it also needs to be attached to a camera, we have seen some examples.

The budget is difficult to assess. It will depend on your applications. But there are plenty of good microphones out there.

But if we had to choose one to use, it would be the…Sennheiser MD 46 Cardioid Interview Microphone .

A very good professional microphone at a very good price. Our choice as one of the Best Microphone for Interviews currently available.


 1. A legjobb 8 legjobb billentyűzet-erősítő, amelyet érdemes megvenni 2022-ben Vélemények
 2. A 8 legjobb dinamikus mikrofon a 2022-es költségvetéshez – Vélemények
 3. A legjobb pergő mikrofonok – az 5 legjobb értékelésű 2022-es értékelések
 4. A 10 legjobb játékmikrofon 2022-ben, áttekintés
 5. A 9 legjobb külső mikrofon iPhone 2022-hez Vélemények és vásárlási útmutató