1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> kamerák >> Más kamerák

A Nikonhoz illeszkedő fényképezőgép-objektívek listája

A Nikon objektívek kiváló minőségűek, megbízhatóak és tartósak. A Nikon objektívek ára azonban meredek lehet, és egyes fotósok fontolóra vehetik egy másik cég által gyártott olcsóbb objektív használatát tükörreflexes fényképezőgépük előlapján. Rendelkezésre állnak az ehhez hasonló objektívek, amelyek adaptergyűrű használata nélkül megvásárolhatók és közvetlenül a Nikon vázára szerelhetők.

Visszafelé kompatibilis Nikon objektívek

A Nikon objektívek gyakran cserélhetők, de egy adott objektív nem feltétlenül cserélhető fel minden Nikon fényképezőgéppel. Az évek során a Nikon objektívek és fényképezőgépvázak úgy változtak, hogy a régebbi modellobjektívek nem mindig illeszkednek az újabb testekhez, és fordítva. A Nikonians webhelyén található egy táblázat, amely részletesen felsorolja a kompatibilis Nikon objektívek és fényképezőgépvázak különféle kombinációit.

Ne feledje azt is, hogy a régebbi Nikon objektíveket Nikkor néven gyártották.

Vivitar

A Vivitar egy objektívoptikai cég, amely évek óta készít speciálisan tervezett objektíveket, amelyek közvetlenül illeszkednek a Nikon fényképezőgépvázhoz. Ezek az objektívek a jó optikáról híresek, de előfordulhat, hogy nem bírják túl erős igénybevétel esetén, valamint a Nikon márkájú objektívek. A Nikon kamerarendszerben az a jó, hogy az újabb digitális tükörreflexes fényképezőgépek jól működnek néhány régebbi pre-digitális objektívvel. Ha az objektív illeszkedik, akkor valószínűleg működni fog, bár előfordulhat, hogy képkivágás és nagyítás történik. Ugyanez vonatkozik azokra a Vivitar objektívekre is, amelyeket eredetileg úgy terveztek, hogy közvetlenül a Nikon testére illeszkedjenek. Mindenesetre, ha a régebbi objektív illeszkedik egy új digitális modellhez, akkor az objektív használatba vétele előtt készítsen néhány képet, és alaposan elemezze az eredményeket.

Szigma

A Sigma egy másik harmadik féltől származó objektívgyártó, amely olyan objektíveket gyárt, amelyek közvetlenül illeszkednek a Nikon vázára. A legtöbb ilyen típusú objektívhez hasonlóan az optika ritkán a probléma, de a tartósság és a könnyű kezelhetőség eltérő lehet. Ennek ellenére, ha valaki olcsóbb objektívet szeretne használni Nikon vázán, a Sigma egy népszerű lehetőség, amely sok fotós számára kielégíti. Azonban a Nikon rendszerek évek során bekövetkezett változásainak alapos ismerete segít az objektívvásárlónak abban, hogy megfelelő helyettesítő objektívet válasszon. A harmadik féltől származó objektívekkel végzett tesztek segíthetnek a döntésben, de a kompatibilis objektív kiválasztása a Nikon különböző fénymérési és élességállítási rendszereinek kutatásával jobb választási lehetőséget kínál a leendő objektívvásárlónak.

Az objektívek kutatásához nézze meg az objektívrendszer jelölését, és nézze meg, mikor gyártották ezt a típusú objektívet. Ezután keressen egy Soligor, Vivitar vagy más harmadik féltől származó objektívet, amely szintén ez idő alatt készült.


  1. Canon Vs . Nikon objektívek
  2. Ne AF -S objektívek Helyezze be a Nikon D3100 ?
  3. Nikon Objektív műszaki adatai
  4. Listája FX objektívek a Nikon hegy
  5. Objektív Ez lesz autofókusz a Nikon D40