1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> kamerák >> Digitális videókamera kiegészítők

Canon EOS R5 útban, 45 MP-es házzal és 20 FPS elektronikus fényképezéssel

A közelgő Canon tükör nélküli karosszériákról hónapokig tartó homályos pletykák után most már konkrétumokkal is rendelkezünk a fényképezőgéppel kapcsolatban, egészen a névig:

A Canon EOS R5.

Bár a Canon még nem erősítette meg, az EOS R5 egy tükör nélküli fényképezőgép erőművévé formálódik, 45 megapixeles full-frame szenzorral, testbe épített képstabilizátorral (potenciálisan 5 és 7-8 megálló kombinált képstabilizátorral) objektív), valamint 20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel elektronikus zárral (12 képkocka/másodperc mechanikus zárral).

Valójában úgy tűnik, hogy az EOS R5 kijavítja a legtöbb hibáját (ha nem az összeset) a Canon első teljes képkocka tükör nélküli karosszériájában, az EOS R-ben:

Először is, egyetlen kártyahely helyett jó úton járunk, hogy az R5-ben kettős nyílások jelenjenek meg. Ez nagyjából minden olyan fotós számára szükséges, aki redundanciát igényel a munkája során, például a professzionális esküvői lövöldözősöknek (elvégre nem lehet újraforgatni azt a nagy napot, ha a kártya meghibásodik!), valamint a profi sportfotósoknak.

Az R megjelenése után jelentős kritikát kapott EOS R hátoldalán található programozható érintősávot egy görgő váltja fel.

És, ahogy fentebb említettük, látnunk kell néhány lenyűgöző IBIS-t, amit az EOS R kihagyott, és amelyet sok lövöldöző a tükör nélküli testek kulcsfontosságú tulajdonságának tekint.

Meglepő módon az EOS R5 a jelentések szerint 8K videót készít 30 fps-sel és 4K videót 120 fps-sel. Bár ezeknek a specifikációknak a részletei nem biztosak, bármilyen 8K-s videó jelentős frissítést jelentene a Canon EOS R-hez képest, amely 4K videót kínál 30p felbontással.

Szóval kinek való az EOS R5?

A fent felsorolt ​​specifikációk alapján egyértelmű, hogy az EOS R5 a professzionális lövöldözőket célozza meg. A kettős kártyanyílás és a magas sorozatfelvételi arány azt sugallja, hogy komoly sportfotósok, vadfotósok és egyes esküvői fotósok számára készült test. És bár az autofókusz rendszerről nem tettek közzé részleteket, gyanítom, hogy látni fogunk valami lenyűgözőt, még az EOS R által kínált kiváló AF-hez képest is.

Ami a megjelenési dátumot illeti, a Canon EOS R5 állítólag február közepén kerül bemutatásra, néhány héttel a február végi CP+ bemutató előtt. A fényképezőgép valószínűleg júliusban kerül kiszállításra.


  1. Mi a jobb: NTSC vagy PAL Fényképezés a Canon PowerShot S5 ?
  2. Különbségek voltak a Canon D40 és D50
  3. Canon EOS 7D DSLR áttekintés
  4. Áttekintés:A Canon 5D MarkIII és a Canon 6D összehasonlítása
  5. A Canon 1D X Mark III 20 FPS-sel és továbbfejlesztett autofókusszal debütál