1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> TV-k >> Házimozi Projektorok

Üvegen is működik a projektor?

Ahogy elkezd töprengeni új házimozijának beállításán, lehet, hogy keresi a módját, hogy lejátszhassa kedvenc filmjeit úgy, hogy a kivetítőt a képernyőtől tökéletes távolságra állítja be. De mi van, ha ez azt jelenti, hogy egy üveglap mögé helyezi?

Üvegen is működik a projektor?

Bár üvegen keresztül nem ideális kivetítőt használni, működőképessé teheti. Kerülje azonban a bevonatos üveget, és ne feledje, hogy a belső tükröződések ronthatják az általános képminőséget, beleértve a fényerőt, a kontrasztot és a kép élességét.

Nézze meg a kivetítőkre vonatkozó legfontosabb ajánlásaimat.

Olvassa el még:Működni fog a projektor a garázsajtón?

Számos egyéb tipp is van a projektor üvegen keresztüli használatához. Amint már említettük, ez nem az ideális forgatókönyv a legtöbb beállításhoz, de nagyon is megvalósítható a kép olyan minőségre való torzítása nélkül, amely tönkreteszi a médiastreamelési élményt.

Nézzük meg közelebbről, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az üvegen keresztüli kivetítő használatával szerzett tapasztalataiból.

Tippek a projektor üvegen keresztüli működéséhez

Függetlenül attól, hogy beltéri vagy kültéri házimozit állít be, számos oka lehet annak, hogy a kivetítőt üvegen keresztül szeretné használni.

Lehet, hogy belefáradt abba, hogy házimozi berendezéseit belülről és kívülről mozgassa, és minden alkalommal ismételje meg, amikor készen áll a nyári éjszakára. Inkább helyezze el a felszerelését a napozószobájában, és a vetítést a nagy kiugró ablakokon keresztül készítse.

Vagy esetleg egy üvegdarabot szeretne elhelyezni a kivetítője előtt, hogy az otthonában élő kis felfedezők ne károsíthassák ezt a berendezést, ha felügyelet nélkül maradnak.

Lehet, hogy a beltéri beállításoknál az működik a legjobban, ha megfelelő távolságot biztosít a kivetítő és a képernyő között, ha a projektort üvegen keresztül helyezi el.

Bármi is az oka, íme néhány tipp a projektor üvegen keresztüli működéséhez:

Válassza ki a megfelelő üveget

Bár előfordulhat, hogy nincs választási lehetősége, és használhatja azt, ami már van, a megfelelő üveg kiválasztása jelentős különbséget jelenthet, ha lehetősége van a megfelelő darab kiválasztására.

A megfelelő üvegtípus kiválasztása azt jelenti, hogy meg kell vizsgálni a vastagságot, a bevonatot vagy a ferde felületet, és optimalizálni kell ezt a választást, hogy jól illeszkedjen a helyiségbe, és működjön együtt a projektorral.

Mivel a belső visszaverődések ronthatják a projektor általános képminőségét, fontos, hogy erre a célra különösen kiválasztott üveget használjon.

Float Glass?

Vastagabb üveg, például úsztatott üveg optimális lehet az üveghez, amelyen keresztül fogja használni a projektort. Míg a vékonyabb üveg, mint a lapüveg, gyakran valamivel olcsóbb, hajlamosabb az elszíneződésre, aminek következtében a kép is elszíneződhet.

Azonban egyszerűen ellenőrizheti, hogy az üveg mennyire torzítja és elszínezi a képet, ha megvilágítja a szélét. Ha az üvegen zöld vonalak láthatók, akkor valószínűleg ez a vas tartja össze az üveget.

Minél átlátszatlanabb az üveg szélére ható fény hatására látható szín, annál valószínűbb, hogy az üveg eltorzítja a rajta átvilágító vetített képet.

Kerülje a bevonatos üveget

Ha az üveg vastagságát nézi egy jó típusú üveg kiválasztásakor, amelyen a projektor átvilágít, el szeretné kerülni az egyik legvastagabb lehetőséget:a bevonatos üveget.

Az üvegek, amelyeknek külső bevonata van, valószínűleg védőrétegként, például hőszigetelésként szolgál. Bár ez hihetetlen kiegészítője lehet otthonának, nem ideális az ilyen típusú üveg használata a vetített kép átragyogtatására.

A bevonat további torzítási réteget adhat a képhez, mivel negatívan alakíthatja át a színt, és hajlamos enyhe hullámokra a felületen.

Kerülje a ferde üvegezést

Ha már a felszínen lévő hullámokról beszélünk, a ferde üvegezést minden áron kerülni kell projektor használatakor. Hacsak nem szeretné, hogy a kép egy kísérteties horrorháznak vagy tükörteremnek tűnjön, akkor valószínűleg kerülnie kell a nem sík felületű üvegek használatát.

Abban az esetben, ha ez nem nyilvánvaló az Ön számára, a ferde üveg torzítja a rajta átszűrődő fényt, és a vetített kép elszíneződik és torzul.

Valószínűleg a kivetítő ferde üvegen keresztül történő megvilágítása nem fog sikerülni ahhoz, hogy élvezni tudja a streamelni kívánt médiát.

Fefektessen be az optikai minőségű üvegbe

Ha valamivel többet szeretne költeni magasabb befektetésre (például ha biztos abban, hogy az üveg használata nem alku tárgya a házimozi-beállításnak), akkor optikai minőségű üveg használata javasolt.

Az optikai minőségű üveg pontosan az, aminek hangzik, mivel úgy készült, hogy kristálytiszta képet biztosítson a másik oldalán.

Ha arra gondol, hogy szemüveget viseljen, az üvegnek miként kell javítania a látható képet, ez az, amit az optikai minőségű üveg tesz az Ön számára, amikor átvilágítja a projektort.

Az optikai minőségű üveg általában drágább, mint a floatüveg, de megéri a kristálytiszta kép elkészítése – különösen, ha házimoziban üveget használ a projektor előtt.

Minden használat előtt tisztítsa meg az üveget

Most, hogy kiválasztotta a megfelelő típusú üveget a házimozi-beállításhoz, fontos, hogy az első számú összetevőre összpontosítson, amely megzavarja vagy megzavarja az üveg használatát a projektorral. Így legyen tiszta az üveg minden használat előtt.

Ha kisgyermeke az Ön otthonában kóborolt, és szép, maszatos ujjlenyomatokat hagyott az üvegen a projektor előtt, akkor számíthat arra, hogy az üvegen ujjlenyomatok és még ki tudja, mi kenődött el a felületén.

Ebben az esetben a projektor a legapróbb ujjlenyomatok vagy foltok is torzíthatják a képet.

Abban az esetben, ha Ön nem hord rendszeresen szemüveget, akkor elképzelhető, hogy nem veszi észre, mennyire frusztráló lehet, ha akár egy kis ujjlenyomat is van az üvegen.

De ha tudja, milyen fáradságos lehet egy kis szennyeződés is a szemüvegén, akkor megértheti, milyen fontos minden használat előtt megtisztítani az üveget a projektor előtt.

Az üveg tisztításához használhat egy szokásos üvegtisztító ronggyal. Fontos, hogy el kell távolítania minden szennyeződést, zsír- vagy porszűrőt, amely egyébként elzárhatja vagy torzíthatja a rajta áthaladó képet. Ezután élvezheti a tiszta vetített képet, amely pompásan közvetíti a képet.

Szüntesse meg a fizikai akadályokat

Most, hogy az üveget kiválasztottuk, és az szép és tiszta, ideje megbizonyosodni arról, hogy nincsenek olyan fizikai akadályok, amelyek akadályozzák a vetített kép képernyőre kerülését.

Ha például egy ablaküvegen keresztül világítja meg a kivetítőt, akkor meg kell győződnie arról, hogy a kivetítő elég magasra van emelve ahhoz, hogy elkerülje az ablakzáró mechanizmusokat, a redőnyöket stb. Ez azt is jelenti, hogy a képernyővédőt kívülről is le kell venni. ablakában is.

Az üveg melletti terület mellett gondoskodnia kell arról, hogy semmi más ne akadályozza.

Ide tartozik minden olyan növény, állat, játék vagy más tárgy, amely a projektor és a képernyő között lebeghet. Az is hasznos lehet, ha a terület között sétáló emberek eltávolítására összpontosít.

Használjon üveg tompítódobozt a zajcsökkentéshez

Egy másik tipp a projektor üvegen keresztüli működéséhez, hogy a zajcsökkentés érdekében helyezzen be egy hangdobozt. Bónusz minden, ami elősegíti a kivetítő jobb működését, ha üvegen keresztül világítja meg. Az üveg tompítódoboz használata azonban valóban átváltoztatja a képet közepesről jóval átlag felettire.

Bizonyos értelemben az üveg tompítódoboz segít az optikai lencsének fókuszálni a vakítóval, hasonlóan ahhoz, ahogy a lónak vakítója van versenyzés közben.

Mivel az objektív a képet a képernyő felé vetíti, semmilyen egyéb akadály nem zavarhatja a képet, ami jobb általános filmnézési élményt eredményez mindenki számára.

Próbáljon ki különböző távolságokat kivetítőjével az üveg mögött

Végül, amikor a kivetítő és az üveg készen áll a közös használatra, megkezdheti a kivetítő lerakását és a filmek vagy más típusú média streamelését.

Ha azonban továbbra is problémái vannak a vetített kép képernyőre rögzítésével, akkor érdemes módosítani a fókuszt.

Ezt úgy teheti meg, hogy beállítja a fókuszt a kivetítőn (bár ennek lépései készülékenként eltérőek lehetnek).

De megpróbálhatja a kivetítőt különböző távolságokra az üveg mögött elhelyezni. Ha homályos képet lát, amikor a kivetítő 1 hüvelyk távolságra van az üvegtől, próbálja meg néhány centivel hátrafelé tolni.

A próba és hiba megváltoztathatja a játékot, mielőtt feladná ezt a folyamatot. Ennek, valamint a listában szereplő egyéb tippeknek és trükköknek a használatával jó úton haladhat a vetített kép üvegen keresztül történő élvezetéhez.


  1. Vajon a Samsung HD videokamera munka Mac ?
  2. Milyen telefonok fog dolgozni az AT & T ?
  3. Lesz 3G SIM munka egy 2G telefon ?
  4. Hogyan építsünk egy lézer projektor
  5. Fog Frostwire dolgozni Zune ?