1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> TV-k >> HDTV

Mi az a HDMI kapcsolás ?

HDMI ( High-Definition Multimedia Interface) csatlakozó a választás képes tömörítetlen audio és video stream között high-end elektronikus alkatrészek, mint vevők , televíziók , Blu - Ray lejátszók , digitális kábel doboz és tovább. Ha több komponens , HDMI kimenet elérhetősége , mint van HDMI bemenet , akkor kell egy eszközt, melyet egy HDMI switch .
Funkció

A funkció egy HDMI kapcsoló lehetővé teszi több HDMI kábelt kell csatlakoztatni olyan eszköz, amely korlátozott számú HDMI bemenettel . Például , ha van egy nagy felbontású televízió egy HDMI bemenet a hátoldalon , és van egy Playstation 3 , HD kábel doboz és egy másik Blu - Ray lejátszó, akkor éppen szembe azzal a dilemmával , hogy túl sok HDMI kábel és csak egy port a TV . A probléma megoldására is HDMI switch .
Típusai

Sok különböző típusú HDMI kapcsolók rendelkezésre . A legnépszerűbb modellek 3x1 HDMI kapcsolás és 5X1 HDMI kapcsolás . Ezeknél a készülékeknél , ezek teszik lehetővé a három vagy öt HDMI alkatrészek, illetve, hogy porton keresztül csatlakoztatható egy kimeneti .
Ez mindig egy jó ötlet, hogy gondolkodunk, és terve a jövőre nézve . Ha három HDMI komponens most, akkor több mint valószínű, lesz, hogy a jövőben még többet . Mindig tartsuk szem előtt, bővíthetőség .
Ha sztereó térhatású , amely nem rendelkezik HDMI bemenettel, vannak olyan HDMI kapcsolók rendelkezésre , amelyek Toslink routing képességeket . Ez lehetővé teszi, hogy integrálja a digitális optikai berendezések igazodás a HDMI video forrás .
Továbbá , 4x2 HDMI kereszt kapcsoló áll , ha kell elválasztani a jelet a két kijelzőt vagy HD kép-a -képben két forrásból .
előnyei

HDMI kapcsolás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy élvezze a kép és a hang a több nagyfelbontású források szükségessége nélkül kicserélni a kapcsolatot . Ez a berendezés is segít csökkenteni a teljes birtoklási költséget , mivel nincs szükség , hogy frissítse a meglévő berendezések .
Szempontok

Vásárláskor egy HDMI switch az otthoni szórakoztató rendszer , vegye figyelembe, hogy nem minden egyforma . Különben bővíthetőség , itt van néhány dolog keresni, ha vásárolnak egy HDMI switch :
< li > külső áramforrás - Kerülje a beszerzési HDMI switch hajtott a HDMI forrás is. Vásárlás csak egy kapcsoló , hogy jön a saját áramforrása .
< Li > Intelligens bevitel kiválasztása - Minden HDMI források szállít egy jelet , amely azt jelzi , hogy elérhető . Néhány HDMI kapcsolók is képes felismerni , és nincs szükség a kézi választást .
< Li > Energiatakarékos funkció - Válasszon egy HDMI switch , amely automatikusan készenléti módba , ha a forrás ki van kapcsolva .
< li > HDMI 1.3 képes - HDMI 1.3 a jelenlegi változat a HDMI . Miután a kapcsolót , hogy naprakész a technológia segít elkerülni a költséges cserék le a pályáról.
< Li > HDCP átláthatóság - A kapcsolót kell lennie arra elhaladó HDCP adatok forrása megjelenítésére .


Lehetséges

HDMI technológia és nagyfelbontású szórakoztató is gyorsan javul . HDMI kapcsoló lehetővé teszi a végfelhasználó élvezni csúcstechnológia , miközben a költségek alacsonyak, és egyre nagyobb a szórakozás lehetőségét a jövőben .

  1. Mi az a HDMI Digital AV kábel ?
  2. Mik azok a HDMI port ?
  3. HDMI Switch kérdések
  4. Mi egy optikai kapcsoló ?
  5. Mit HDMI NG jelent?