1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Personal Audio >> Boom dobozok

Sonos Beam Review

A Sonos Beam készüléket azért vásároltuk meg, hogy szakértőnk alaposan tesztelhesse és értékelhesse. Olvassa tovább teljes termékismertetőnket.

A Sonos Beam az audiotermékeiről jól ismert márka egyik legújabb ajánlata. Nem ez az egyetlen soundbar a Sonos sorozatban (van a sokkal nagyobb Playbar és a tartalmasabb Playbase), de véleményünk szerint ez kínálja a legjobb ár-érték arányt a forma, az ár és a sokoldalúság tekintetében. A hangminőség terén hiányzik egy kis csiszoltság, és a nagyobb Sonos hangszórók által kínált villámosabb kivetítés egy része itt sincs jelen. De ha egy elegáns hangsávot szeretne jó funkciókészlettel, a Beam nagyszerű választás.

Dizájn:Vékony, szép és igazán okos

A dizájn vitathatatlanul a Sonos Beam legjobb tulajdonsága. Ez nem biztos, hogy megmentés, tekintve, hogy ez egy hangszóró, és a hang a fontosabb kategória. De egyszerűen nem tudjuk felülkerekedni, hogy milyen szép és modern a formája ezen a hangsávon. A soundbar teljes széle puha hálós rácsba van burkolva. Ettől eltekintve a soundbar szerényen néz ki, beilleszthető a szórakoztató rendszerbe anélkül, hogy túlságosan tolakodó lenne.

Körülbelül 2,5 hüvelyk magas és 25,5 hüvelyk hosszú, ez az általunk tesztelt egyik legkisebb soundbar, amely továbbra is egy házimozihoz illő, önálló basszushangot biztosít. A Beam-et úgy tervezték, hogy a TV-készüléke alatt üljön, vagy a falhoz süllyesztve rögzítse. Egy kisebb dizájn érintés, amelyet igazán nagyra értékeltünk, az a tény, hogy a Sonos logó palindrom. Ez azt jelenti, hogy akár a TV-állványon ül, akár a falra szerelték, az embléma megfelelően jelenik meg.

Egyszerűen nem tudjuk felülkerekedni, hogy milyen szépen és modern formában néz ki és érezhető ezen a soundbaron.

A sarkok lekerekítettek, felülről nézve pedig a soundbar egy nagy pirula alakú. A nagyon kevés gomb, amely itt létezik, valójában csak öblítő kapacitív érintőgombok az egység tetején. Noha ez igazán szép, egyszerű kialakítást tesz lehetővé, kissé nehézkesnek találtuk a vezérlést, ha inkább gombokat használ.

Összeépítési minőség:masszív, prémium, kis súllyal

Bár úgy tűnik, nem feltétlenül szükséges belemélyedni egy olyan dolog építési minőségébe, amely éppen a szórakoztató központban lesz, ez azonban fontos jelzés arra vonatkozóan, hogy egy márka mennyi gondot fordított a gyártási folyamatára. A robusztus műanyagnak és a teljes külső kerületet lefedő puha hálós rácsnak köszönhetően a Sonos Beam felépítése elsőrangú.

És a több mint 6 kilogramm súlya miatt egyértelmű, hogy a soundbar anyaga jelentős, és ellenáll a hangos hangsávok miatti erős vibrációnak. Röviden:a minőség az árcédulához illő.

Beállítás és kapcsolódás:bevonva, de intuitív

Amikor bekapcsolja a hangsávot, és letölti az alkalmazást a csatlakoztatáshoz, a Beam végigvezeti Önt egy irányított folyamaton, amelynek célja a távoli mikrofonok hangolása, hogy jobban feltérképezze a teret – ezt a funkciót True Play-nek hívja. A hangszóró ezt úgy éri el, hogy a telefon mikrofonja segítségével kitalálja, hogyan szól a hangszóró onnan, ahol éppen áll.

Először is megengedi neki, hogy hangsorokat játsszon le, miközben Ön azon a helyen ül, ahonnan többnyire hallgatja a hangszórót. Ezután arra kéri Önt, hogy lassan, koncentrikus körökben integetve sétáljon körbe a szobában. Ez kissé butaságnak tűnt, de látszólag segít a gerendának kitalálni, hogy hol van a falakhoz és a helyiség különböző részeihez képest.

Ezen a csillogáson túl az input/output itt elég alapos. Van egy HDMI ARC port, valamint a szabványos optikai digitális kábel a teljes térhatású keveréseken való áthaladáshoz. A Sonos úgy éri el az optikai kompatibilitást, hogy optikai-HDMI ARC átalakítót kínál, nem pedig magát az optikai portot.

A Sonos termékcsalád sok más termékéhez hasonlóan a Beamért is felárat kell fizetnie.

Van egy Ethernet-port is a hálózathoz való stabilabb kapcsolat érdekében, ami azért fontos, mert a vezetékes internet és a Wi-Fi a Sonos rendszer működése, nem pedig a Bluetooth. Ez egy vegyes csomag, mert sokkal stabilabb kapcsolatot biztosít a lejátszási listák streameléséhez, valamint több hangszóró és hangszíneik egyszerű keveréséhez, de ez azt jelenti, hogy valakinek le kell töltenie az alkalmazást a hangszóró vezérléséhez.

Mint korábban említettük, ezek a kapacitív érintőgombok kissé kényelmetlenek, és nincs mellékelve távirányító. Egy másik furcsaság itt az, hogy a hangszóró működik a legjobban – és bizonyos esetekben csak működik – ha zenét játszik le az alkalmazáson keresztül. Van AirPlay-támogatás, de azt találtuk, hogy ez egy kicsit ingadozó, ezért a legjobb a streaming és a médiaszolgáltatások szinkronizálása a dedikált Sonos alkalmazáson keresztül. Ez többnyire rendben van, mert az alkalmazás meglehetősen intuitív, miközben nagyon egyszerűvé teszi a telepítési folyamatot. Összességében kellemes élményt nyújt, ha minden készen van, és működik.

Szakértő által tesztelt:A 6 legjobb hangsugárzó 2022-ben

Hangminőség:Basszus és filmszerű, de hiányzik egy kis részlet

A Sonos egy kicsit olyan, mint a Bose, mivel önmagában a márkanévnek nagy súlya van. A Sonos a világ legjobb hangtechnikusait alkalmazza, hogy kutassanak a hangsugárzók felépítésével, a burkolatok akusztikájával, és olyan szoftvert fejlesztenek, amely segít a legjobb hangzásra hangolni a teret. Ez a sajátos rendszer négy teljes tartományú mélysugárzóból áll, amelyek sok mélyhangot lefednek, és egy magassugárzóból, amely a spektrum magasabb végpontjait kívánja újrateremteni. Mindezt öt dedikált D osztályú erősítő hajtja.

A Sonos öt nagy hatótávolságú mikrofont is mellékelt, hogy segítsen néhány korábban említett szobahangolás elvégzésében (erre később részletesebben kitérünk). Mivel a ház nagyon kicsi, három passzív radiátor van beépítve, amelyek segítenek a hang megfelelő irányban kiszorításában. Mindez egy ilyen kis hangsugárzó esetében igazán szilárd választ jelent, ami különösen lenyűgöző a spektrum basszus végén.

Ez a hangszóró igazán szilárd választ ad egy ilyen kis hangszóróhoz, ami különösen lenyűgöző a spektrum mélyhang-végén.

Ha csak a Beamet használja a dobozból, akkor hiányzik a Sonos valódi értéke. A basszus/magas hangok beállítása a mellékelt alkalmazás segítségével segít, amikor a Beam-et az adott médiához igazítjuk. Zene esetén a hangszóró szilárd, és jól használható bulikhoz vagy általános zenehallgatáshoz. Azt is gondoltuk, hogy a széles dinamikatartomány és a lenyűgöző hangvetítés hozzájárult ahhoz, hogy szép, pszeudo-surround hangzást alkossunk a filmekhez. Ahol ez egy kicsit hiányzott, az a bonyolultabb hangzásvilág részleteiben volt (vagyis videojátékokhoz vagy kevésbé dinamikus médiához, mint a tévéműsorok). Ezek azonban apróbb problémák, és a hangminőséget továbbra is „profinak” tekintenénk.

Érdekes funkciók:Emulált térhatás és teljes otthoni hang

A Sonos néhány hangrészlet-problémát a Sonos alkalmazás által kínált testreszabásban pótol. A legtöbb Sonos hangszóró célja, hogy egy dedikált alkalmazás érintésével vezérelje a zenét és a hangot az egész házon belül, minden helyiségre szabva. A Beam remekül illeszkedik ebbe az ökoszisztémába hangzási sokoldalúsága, de egyedi térbeli kialakítása miatt is.

A beállítási folyamat egyszerű volt, és a térhatású emuláció nagyon jó volt, különösen a szabványos filmzenéknél. A hozzá tartozó Sonos alkalmazás is nagyon sokoldalú, lehetővé téve, hogy egy adott szobában egy adott hangszórót válasszunk, és ott játsszuk le a médiát. Engedélyezheti, hogy az egyes szobákban, vagy az egész ház különböző helyiségeiben játsszon.

Ez teszi a Beam-et különösen erős hangsávvá, ha a kisebb Play sorozattal párosítja, így a Sonos lenyűgöző „teljes otthoni” hangbeállítását biztosítja. Ráadásul a közvetlenül beépített Alexa képességekkel a hangvezérlés hozzáadott értéket jelent. Végül van egy Éjszakai mód opció, amely az alkalmazásból aktiválva alacsonyabbra, udvariasabbra állítja a hangerőt, miközben fokozza a párbeszédet és a hangokat. Segítségével nyomon követheti filmje fontos pillanatait, de nem ébreszti fel a családját.

Ár:Prémium, anélkül, hogy túlzottan meghúzná a határt

A Sonos termékcsalád sok más termékéhez hasonlóan a Beamért is felárat kell fizetnie. És mivel a Sonos egy ilyen prémium márka, a kiskereskedelmi ár nem nagyon fog eltérni a 399 dollártól (MSRP). Véleményünk szerint az ár a Beamért garantált. Ez a Sonos egyik olcsóbb ajánlata, és mivel a hangsáv szép, teljes választ ad, a legtöbb felhasználó elégedett lesz vele. Ha pénztárcakímélő, vannak más márkák hangsávjai, amelyekkel olcsóbban érheti el ezt a minőséget. Ne feledje, ha teljes otthoni beállítást szeretne, bármely Sonos termék magas árat fog fizetni.

Verseny:nehéz összehasonlítani a szabványos soundbarokkal

Sonos Playbar: A Playbar a nyilvánvaló verseny, a másik fő bejegyzés a Sonos soundbar-kínálatában. Majdnem dupla áron a Playbar egy határozottan szebb lehetőség, nagyobb meghajtókkal és sokkal nagyobb reakcióval.

Bose Soundbar 500: Hasonló funkciókészlettel, egészen az Alexa funkcióig, a Soundbar 500 szilárd alternatíva, ha a Bose márkát részesíti előnyben, és van néhány száz dollár pluszköltséged.

Yamaha YAS-207BL: A Bluetooth plusz kényelmével és a mellékelt vezeték nélküli mélynyomóval sokkal többet érhetsz el a Yamahával. De nem fogja megkapni az intuitív szoftvert vagy a sokoldalú hangprofilt.

Yamaha YAS-207BL Soundbar áttekintés:Szilárd Soundbar minimális funkciókkal Végső ítélet

Remek, testreszabható hangsáv a nappaliba

A Sonos Beam sok négyzetet bejelöl, a márkanévtől a szoftverintegrációig. A hangminőség nagyon jó lesz a legtöbb alkalmazáshoz, de ha a részleteket és a csillogó magas értékeket részesíti előnyben, akkor lehet, hogy egy kicsit több pénzt kell kiadnia egy magasabb dolláros opcióért. A Playbar valódi értéke a Sonos ökoszisztémával való kompatibilitásában rejlik, így igazán lenyűgöző nappali egységet alkot.

Specifikációk

 • Terméknév Beam
 • Termékmárka Sonos
 • SKU B07D4734HR
 • Ár 399,00 USD
 • Megjelenés dátuma:2018. június
 • Súly 6,35 font.
 • Termék méretei 25,6 x 2,7 x 3,9 hüvelyk.
 • Szín Fekete vagy fehér
 • Az akkumulátor élettartama 6 óra egyetlen töltéssel
 • Alkalmazás Igen
 • Bluetooth-specifikáció N/A
 • Audiokodekek N/A

 1. Nikon Z7 Review
 2. Escort iX Review
 3. Uniden R3 Review
 4. OnePlus 8T áttekintés
 5. Nokia 7.2 áttekintése