1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> optika >> mikroszkópok

Mi az interferencia mikroszkóp ?

Interferencia mikroszkópok használják interferencia mikroszkóppal . Ezek variációja fáziskontraszt mikroszkóp , és használja a prizma szétvágni a gerenda két . Ezek a sugarak teszik a mintát , hogy látható a különbség a területen okozta a két gerenda . Következtetés mikroszkópok sokkal érzékenyebbek, mint a fáziskontraszt mikroszkóp , amely segít elkerülni extra fény. Következtetés mikroszkópok és a különböző típusok alkalmazások biológia, krisztallográfiával , az ásványtan és a kémia . Objektív

Néha mikroorganizmusok nehéz látni , különösen azért, mert átlátható , és nem tükrözik vagy megtörik sok fényt . Ez megnehezíti megkülönböztetni őket a háttérben . A fejlesztés a fáziskontraszt mikroszkóp és interferencia mikroszkópok , romlatlan , élő organizmusok képesek megtekinthetők tisztán és könnyedén . Az interferencia mikroszkópok rendelkezik a képességét, hogy megszüntesse a halo és extra fényt fáziskontraszt mikroszkóp, még jobb képalkotás érhető el.
Fáziskontraszt mikroszkópos Matton

fáziskontraszt mikroszkóppal , elődje interferencia mikroszkópia , festetlen mikroorganizmusok látható még a kis mennyiségű fényt tükrözik . Amikor a fény áthalad a különböző struktúrák , ez okozza a fénytörés . Fáziskontraszt mikroszkóp felerősítik ezeket a különbségeket , és kapcsolja őket különbségek fényerősség .
Interferencia mikroszkópia

interferencia mikroszkópok munkáját azáltal, hogy a fényt egy kondenzátor , majd használja a prizma szét a fény két gerenda . Egy gerenda , az úgynevezett egy tárgy gerenda, áthalad a minta és a cél. A második sugár , az úgynevezett referencia nyaláb halad át egy másik cél érintése nélkül a minta . A különbség a két kép lehetővé teszi részleteket látni . Ha a fehér fény használata , különböző részei a minta lehet színes .
Differenciál interferencia kontraszt mikroszkópia

Van egy másik változata az interferencia mikroszkóp úgynevezett Nomarski differenciál interferencia kontraszt mikroszkóppal , vagy DIC . Ez a mikroszkóp nevezték el a feltaláló , és használja két gerenda által egy polarizált fény . Ellentétben a stand interferencia mikroszkóppal , a gerenda két részre szakadt , és minden fény áthalad egy másik része a minta . Amikor rekombinált , ez ad egy 3- D kép .
Polarizált fény mikroszkópos

A polarizációs mikroszkóp egy másik , fejlettebb típusú interferencia mikroszkóppal. Polarizációs mikroszkópok képes jobb minőségű képeket más típusú , mint a sötétlátóterű , világoslátótér megvilágítás , fáziskontraszt és interferencia mikroszkópok . Meg tudja csinálni ezt a segítségével a polarizátor a fényt vissza és a minta , és segítségével az elemző , vagy egy második polarizátor , az objektív hátsó rekesz és a megfigyelési csöveket . A polarizátor segíti elő két egyéni hullámú alkatrészek , amelyek rekombinált később.

 1. Hogyan javíthatja a Mikroszkóp
 2. Melyik szondák működik a Tektronix 465 Oszcilloszkóp ?
 3. Hogyan kell a hatalmat egy LED Circuit
 4. Tevékenységek gyerekeknek tükrök segítségével
 5. Hogyan készítsünk egy Tactical LED-es elemlámpa
 6. Hogyan kell csatolni egy digitális tükörreflexes mikroszkóp
 7. Hogyan kollimációja A LaserMate Laser Collimator