1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Internet vs. Hálózat

A hálózat számítógépeket vagy más eszközöket (például nyomtatókat és faxokat) köt össze kábelekkel vagy vezeték nélkül rádió- vagy infravörös jelekkel. A hálózat célja, hogy egy adott ponton egy másik helyen információt tegyen elérhetővé. A hálózatnak nem kell csak számítógépeket használnia. Az analóg telefonrendszer egy hálózat. Az Internet a hálózatok összekapcsolásának rövidítése. Az internet maga is egyfajta hálózat.

Hálózattípusok

A mérnökök a hálózatokat az általuk lefedett földrajzi terület szerint kategorizálják. A legtöbb hálózat helyi hálózat (LAN). További kategóriák a személyes hálózatok, amelyek magukban foglalják az otthoni hálózatokat és a szórakoztató rendszereket; Metropolitan Area Networks és Wide Area Networks. Az egyes kategóriák közötti felosztás homályos. A LAN korlátozott területet fed le, például egy irodát, és egyetlen szervezet irányítja. A nagy kiterjedésű hálózatot is egy szerv vezérli, de eléri a műholdas fiókokat. Ez magában foglalja a távoli irodák összekapcsolását ugyanabban a hálózatban. A műholdak közötti összekötő szakaszok nyilvános hálózatokon keresztezhetnek. Ebben az esetben általában egy virtuális magánhálózat létrehozásával védik ezt a forgalmat, amely titkosítja az összes adatcsomagot, amikor áthaladnak a közös adathordozón. A Metropolitan Area Network rendszerint közüzemi társaság vagy önkormányzat üzemelteti. Nagy, de egybefüggő földrajzi területtel rendelkezik.

Internet

A Wide Area Network gyakran különböző szervezetek tulajdonában lévő erőforrásokat használja fel. Az internet a világ legnagyobb példája a nagy kiterjedésű hálózatnak. Az internetet a védelmi kutatásokban és az akadémiai intézményekben kezdték el használni. Az internet elődjét DARPANET-nek hívták. Ez a nevét a DARPA-ról, az Egyesült Államok Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynökségéről kapta.

Útválasztás

Az egyik nagy különbség a hálózatok és az internet között az, hogy hogyan kezelik a címzést és az útválasztást. Magánhálózaton a hálózati rendszergazda bármilyen rendszert használhat ezekhez a feladatokhoz. Minden eszközt és szoftvert egyetlen hatóság felügyel. Fontos, hogy a hálózat minden csomópontja, és különösen az útválasztó ugyanazokat a protokollokat használja. Ellenkező esetben a vevő nem tudja megfejteni a küldő utasításait. Mivel az internetnek nincs általános tulajdonosa, számos egyezmény alakult ki a kompatibilitás biztosítására. Csak egy útválasztási protokollt használnak az internethez, ez a Border Gateway Protocol.

Interakció

A magánhálózatok az interneten keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Ez lehetővé teszi az információk megosztását és megkönnyíti a kereskedelmet olyan folyamatok tranzakciói révén, mint a rendelés és a fizetés. Az akadémikusok és a mérnökök jobban tudnak együttműködni és megosztani az információkat, ha összekapcsolják hálózataikat az interneten keresztül. A magánhálózatok lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy ösztönözzék a szervezeten belüli együttműködést anélkül, hogy a védett adatokat nyilvánosan elérhetővé tennék.


  1. Típusai 3G hálózatok
  2. A legjobb brit Mobile Networks
  3. Hogyan lehet csatlakozni a Wi- Fi a Nokia C6
  4. Hogyan kell ismerkedj meg az internet-képes TV
  5. Típusú Mobile Networks