1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Hogyan találom meg a laptopom modelljét?

A számítógép modelljének azonosítása nem feltétlenül egyszerű feladat. Egy barát, egy eladó vagy egy számítógép-technikus megkérdezheti, hogy milyen típusú laptoppal rendelkezik, és mindenki más-más választ várhat. Előfordulhat, hogy az egyik személy tudni szeretné a számítógépe általános sorozatnevét, míg a másiknak sokkal konkrétabb információra van szüksége. A HP például eladta a G62 sorozatú laptopot, amely több mint 100 különféle készen álló konfigurációban érkezett. Mindegyiket helyesen "G62"-nek hívták, de mindegyiknek megvolt a saját azonosító termékneve és -száma is. Laptopja modellinformációit mind a számítógépen, mind a számítógépen találhatja.

1. lépés

Kapcsolja be a számítógépet kikapcsolt állapotból, és aktiválja az összes Windows-alapú számítógépen elérhető BIOS képernyőt. Sok rendszeren a BIOS az "Esc", "Del" vagy a "Funkció" gombok valamelyikének megnyomásával érhető el, miközben a laptop elindul. A megnyomni kívánt gomb általában néhány másodpercig villog a képernyőn az indítás során.

2. lépés

Válassza a "Rendszerinformáció" (vagy egy hasonló nevű opciót) a BIOS megjelenítési beállításai közül. Az oldal lapként érhető el a BIOS főoldalán, legördülő menüben vagy a laptop BIOS rendszere által használt más megjelenítési mechanizmuson keresztül.

3. lépés

Görgessen le a Rendszerinformációk oldalon, és keresse meg a számítógép specifikációihoz tartozó modellinformációkat.

Tipp

Mac számítógépen kattintson az "Apple | A Macről | További információ | Rendszerjelentés" elemre. A modell neve és a modell azonosítója a lista tetején jelenik meg.

Néha az információkat közvetlenül a számítógépén is megtalálhatja. Fordítsa meg a laptopot, és ellenőrizze a gép alján található információkat. Sok laptopon megtalálja a modellinformációkat közvetlenül a laptop házára nyomtatva, a házra ragasztott címkékre vagy mindkettőre. A nyomtatott információ tartalmazhat olyan kifejezéseket, mint a „modellnév” vagy „modellszám”, de számos kapcsolódó kifejezést is tartalmazhat, például „sorozatszám” vagy „alkatrészszám”.

Laptopja tartalmazhat egy beépített kijelzőt részletes rendszerinformációkkal, gyakran a sok rendszerhez mellékelt támogatási segédeszközben. Ellenőrizze számítógépe kézikönyvében vagy a súgóban, hogy elérhető-e ez a lehetőség. Számos gyártó online rendszert is kínál a számítógép modelljének megjelenítésére az Ön által megadott információk, például a sorozatszám alapján.


 1. Hogyan lehet megszabadulni a vírustól egy Dell laptopon
 2. Gyakori érintőképernyős problémák
 3. Hangposta lekérése Unidenben
 4. Száloptikai kábel illesztése
 5. Vbk konvertálása PDF-be
 6. Miért fontos a HVAC karbantartása?
 7. A processzor eltávolítása az alaplapról