1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Hogyan találom meg a laptopom modelljét?

A számítógép modelljének azonosítása nem feltétlenül egyszerű feladat. Egy barát, egy eladó vagy egy számítógép-technikus megkérdezheti, hogy milyen típusú laptoppal rendelkezik, és mindenki más-más választ várhat. Előfordulhat, hogy az egyik személy tudni szeretné a számítógépe általános sorozatnevét, míg a másiknak sokkal konkrétabb információra van szüksége. A HP például eladta a G62 sorozatú laptopot, amely több mint 100 különféle készen álló konfigurációban érkezett. Mindegyiket helyesen "G62"-nek hívták, de mindegyiknek megvolt a saját azonosító termékneve és -száma is. Laptopja modellinformációit mind a számítógépen, mind a számítógépen találhatja.

1. lépés

Kapcsolja be a számítógépet kikapcsolt állapotból, és aktiválja az összes Windows-alapú számítógépen elérhető BIOS képernyőt. Sok rendszeren a BIOS az "Esc", "Del" vagy a "Funkció" gombok valamelyikének megnyomásával érhető el, miközben a laptop elindul. A megnyomni kívánt gomb általában néhány másodpercig villog a képernyőn az indítás során.

2. lépés

Válassza a "Rendszerinformáció" (vagy egy hasonló nevű opciót) a BIOS megjelenítési beállításai közül. Az oldal lapként érhető el a BIOS főoldalán, legördülő menüben vagy a laptop BIOS rendszere által használt más megjelenítési mechanizmuson keresztül.

3. lépés

Görgessen le a Rendszerinformációk oldalon, és keresse meg a számítógép specifikációihoz tartozó modellinformációkat.

Tipp

Mac számítógépen kattintson az "Apple | A Macről | További információ | Rendszerjelentés" elemre. A modell neve és a modell azonosítója a lista tetején jelenik meg.

Néha az információkat közvetlenül a számítógépén is megtalálhatja. Fordítsa meg a laptopot, és ellenőrizze a gép alján található információkat. Sok laptopon megtalálja a modellinformációkat közvetlenül a laptop házára nyomtatva, a házra ragasztott címkékre vagy mindkettőre. A nyomtatott információ tartalmazhat olyan kifejezéseket, mint a „modellnév” vagy „modellszám”, de számos kapcsolódó kifejezést is tartalmazhat, például „sorozatszám” vagy „alkatrészszám”.

Laptopja tartalmazhat egy beépített kijelzőt részletes rendszerinformációkkal, gyakran a sok rendszerhez mellékelt támogatási segédeszközben. Ellenőrizze számítógépe kézikönyvében vagy a súgóban, hogy elérhető-e ez a lehetőség. Számos gyártó online rendszert is kínál a számítógép modelljének megjelenítésére az Ön által megadott információk, például a sorozatszám alapján.


  1. Hogyan lehet megtalálni a modell egy Phillips TV
  2. Hogyan találhatom meg az alaplap típusát és nevét
  3. Hogyan találhatok ASUS-modellszámot
  4. Hogyan találhatja meg Mac számítógépe nevét?
  5. Hogyan találhatom meg a számítógép jelszavát LAN-on?