1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Okos otthon >> Okos élet

Mi az a Firewire-kártya?

A FireWire kártya egy bővítőkártya, amely lehetővé teszi FireWire eszköz vagy periféria számítógéphez való csatlakoztatását. Míg egyes számítógépek beépített FireWire képességgel rendelkeznek (beleértve szinte az összes Macintosh számítógépet, de a Windows PC-k csak kis százalékát), ennek a funkciónak a hozzáadása nagy előnyökkel jár:a FireWire gyorsabb adatátviteli mód, mint az USB, Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatok.

Előzmények

Az Apple Computer 1995-ben mutatta be a FireWire-t. Noha a technológia néhány évig nem jött be – sok felhasználó nem volt tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez a „nukleáris csapadék szimbólum”, nem sok telt el, míg a technológiában hozzáértő felhasználók felfedezték az előnyeit. a FireWire használatával merevlemezek csatlakoztatásához.

Típusok

Technikai szempontból az IEEE 1394 interfész a FireWire hivatalos kifejezése. Az eredeti és máig legnépszerűbb típus, a FireWire 400 a "klasszikus" csatlakozóval rendelkezett, amelyet ma is széles körben használnak. A második, gyorsabb verzió, a FireWire 800 már elterjedt, de más kábelkonfigurációval rendelkezik, és nem olyan népszerű az alkalmi felhasználók körében. A FireWire kártyák klasszikus FireWire 400 portokkal, FireWire 800 portokkal vagy a kettő kombinációjával kaphatók; egyes kártyák még a FireWire portokat is párosítják USB vagy USB 2.0 portokkal.

Függvény

Míg ezt a technológiát leginkább az Apple számítógépekhez kötik, vannak alkalmazások más platformokon való használatához. Egy külső FireWire merevlemez megosztható két számítógép között (például Mac és PC), formázás nélkül. A legtöbb videokamerának van FireWire kimenete, amely a digitális adathordozók közvetlenül a számítógépre való átvitelére szolgál. Ezenkívül az Apple iPod korai modelljei szigorúan FireWire-ek voltak.

Előnyök

A gyorsabb adatátviteli sebesség mellett a FireWire legnagyobb előnye, hogy az eszközök a végtelenségig láncba köthetők. Az Apple korábbi csatlakozási protokolljának, az SCSI-nek komoly korlátai voltak ezen a területen. Egy másik Apple-specifikus funkció a Mac rendszerindításának lehetősége „FireWire Target módban”. Ha indítás közben lenyomva tartja a "T" billentyűt, a számítógép külső merevlemezként működik. Ez egy rendkívül gyors és kényelmes módja nagy mennyiségű adat másolásának egyik számítógépről a másikra.

Szakértői betekintés

A FireWire kártyákat olyan számítógépekhez adják hozzá, amelyek vagy nem rendelkeznek beépített kártyával, vagy extra kapcsolatokat használhatnak. Ezen kártyák egy része plug-and-play is használható, de legtöbbjük szoftverrel érkezik, és az illesztőprogramokat telepíteni kell. Annak ellenére, hogy a gyártók az ellenkezőjét állítják, ezek a harmadik féltől származó kártyák, bár gyorsak, ritkán olyan gyorsak, mint a hasonló számítógépek, amelyek beépített FireWire porttal rendelkeznek.


  1. Mit jelent a 3G adatkártya ?
  2. Mi az a Re -Boost kártya ?
  3. Mit jelent a 3G SIM -kártya ?
  4. Mit jelent a Dual SIM -kártya ?
  5. Mi az a SIM kártya olvasó ?