1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Car Audio & Electronics >> Autós erősítők

A legjobb 8 legjobb billentyűzet-erősítő, amelyet érdemes megvenni 2022-ben Vélemények

Ha előadó billentyűs vagy, akár szólóban, akár zenekarban, akkor szükséged van valamilyen erősítésre. De melyik a legjobb billentyűzet-erősítő? Vagy ez a legjobb megoldás?

Valóban szüksége van egy billentyűzet-erősítőre?

Felmerülhet benned a kérdés, hogy érdemes-e beruházni egy kifejezetten billentyűs hangszerekhez készült erősítőre, vagy egyszerűen csak csatlakoztasd a hangszeredet egy meghajtású hangszóróhoz, a bandatársad extra gitárerősítőjéhez vagy egy PA rendszerhez. Megteheti, de egy billentyűzeterősítő jelentős előnyökkel jár .

Tehát vizsgáljuk meg ezt az ötletet alaposabban…

Miért nem gitárerősítő?

Egész egyszerűen a gitárerősítő hangja nem fog túl jól szólni. Egyrészt a bemeneti szintjei, a frekvenciaválasza és a hangszínszabályzói gitárhangszedőkhöz vannak optimalizálva. És sok erősítőt úgy csinálnak, hogy kissé „piszkosnak” szóljanak, hogy a gitárnak egy kis roppanást adjon.

A legfontosabb, hogy a gitárhangszórókat a gitár 85 Hz és 5 kHz közötti tartományára tervezték. A billentyűzet hangszóróinak mindkét végén legalább egy extra oktávra van szükségük. Ha a billentyűzetet nagy hangerővel gitárerősítőn keresztül működteti, akár a hangszóró károsodását is kockáztathatja.

Mi a helyzet a PA rendszerrel?

Nagyobb helyszínek esetén valószínűleg érdemes a billentyűzetet a ház hangosítási (PA) rendszerén keresztül futtatni. Ennek az az oka, hogy még nagyobb billentyűzeterősítők sem tudják biztosítani a szükséges hangerőt.

De a magángyakorláshoz, próbákhoz és kisebb koncertekhez is kell egy jó erősítő. És még a legnagyobb teljesítményű tereken is, a billentyűzet-erősítő lehetővé teszi a hangzás szabályozását, és személyes monitorként is szolgál.

Most ez megvan…

Térjünk a lényegre

Ha már ismeri a hangszererősítők műszaki vonatkozásait, és csak modelleket szeretne összehasonlítani, nyugodtan ugorja át a következő részt.

A billentyűzeterősítő fontos jellemzői és műszaki adatai

Vessünk most egy pillantást a különféle fontos elérhető szolgáltatásokra és a vonatkozó műszaki adatokra, hogy segítsünk eldönteni, melyik billentyűzeterősítő a legmegfelelőbb az Ön számára.

Tápellátás

Minél nagyobb teljesítményt produkál az erősítő, annál hangosabb a hangja. A teljesítményt wattban mérik. De nem minden watt teljesítmény egyforma.

A hagyományos erősítők (A, B vagy AB osztály) gyártói általában az RMS teljesítményre utalnak, ami a „Root Mean Square” rövidítése. Pontos képet ad az erősítő valódi teljesítményéről.

Láthatja az „energiafogyasztást” is, amely azt jelenti, hogy egy erősítő mennyi gyümölcslevet vesz fel a váltakozó áramú vezetékből (amelynek nagy része hővé alakul). Ezenkívül a „pillanatnyi csúcsteljesítmény” azt a maximális teljesítményt jelzi, amelyet az erősítő néhány ezredmásodpercig képes előállítani a tranziensek kezelésére.

Mi a helyzet a D osztályú erősítőkkel?

A D osztályú erősítők nagyon nagy sebességgel kapcsolnak be és ki. Az impulzusokat ezután szűrjük a hang reprodukálására. Rendkívül hatékonyak, ezért nagyon könnyűek lehetnek, mivel nincs szükség nagyméretű transzformátorokra vagy hűtőbordákra.

De az RMS mérések értelmetlenek a D osztályú erősítőknél. Ezért a gyártók más módszereket is kidolgoztak az erősítőik besorolására, ami gyakran túlzott teljesítményadatokat eredményez. Durva hüvelykujjszabályként a D osztályú erősítő felsorolt ​​besorolását el kell osztani 4-gyel, hogy meghatározzuk a hagyományos kialakításhoz hasonló RMS teljesítményt.

Mekkora teljesítményre van szüksége?

Ez elsősorban a teljesítmény környezetétől függ. Ha a járdán száguldozik a közelben lévő közönséggel, akkor elég lehet egy 5 vagy 10 watt RMS teljesítményű hordozható erősítő. Nyilvánvaló, hogy egy nagy teremhez nagyobb hangszórók és sokkal több teljesítmény szükséges. És a szabadtéri helyszínek is többet igényelnek; nagyon kevés visszaverődés esetén a hang gyorsan eloszlik.

Ne feledje, hogy sok helyen vagy mikrofonozzák az erősítőt, vagy a vonalkimeneteket a házi PA-ra küldik. Ebben az esetben az erősítő személyes monitorként működik. Sok koncerthez 40 vagy 50 watt is elegendő. De a nagyobb teljesítmény mindig jobb , költség és súly szempontok mellett. A „3”-ra állított 200 wattos erősítő sokkal tisztábban szól, mint a „9”-es 40 wattos erősítő.

Bemenetek és kimenetek

Hány hangforrásod van? Lehet, hogy az erősítőd csak egyetlen billentyűzethez való. Esetleg több is van, vagy egy gitárod, és szeretnél egy mikrofont is csatlakoztatni. A gitárokhoz és mikrofonokhoz nagy impedanciájú (Hi Z) bemenetre van szükség, a mikrofonok pedig általában 3 tűs XLR csatlakozókat használnak. A billentyűzetek és más elektronikus hangszerek vonali bemenetet igényelnek.

Az előerősítő kimenetek csatlakoztatják az erősítőt egy PA rendszerhez, miközben az erősítőt monitorként használja. A Sub out segítségével külön mélysugárzót csatlakoztathat. Szintén praktikusak az „effekthurkok”, olyan jack-párok, amelyek segítségével beillesztheti kedvenc effektpedáljait az előerősítő áramkörbe.

Mono vagy sztereó?

A legtöbb billentyűzeterősítő egyetlen hangszóróval vagy több hangszóróval rendelkezik, amelyek egyetlen monó kimenetként vannak csatlakoztatva. De maga az erősítő kínálhat sztereó bemeneteket, feldolgozást és kimenetet, így sztereó jelet küldhet a PA rendszernek. Még ha most nincs is rá szüksége, jó, hogy elérhető.

Hangszórók

A nagyobb hangszórók nagyobb teljesítményt és alacsonyabb basszusfrekvenciát képesek kezelni anélkül, hogy komoly torzítással „törnének fel”. De általában az alacsonyabb frekvenciákat részesítik előnyben, ezért egy nagy mély- és középhangszórót ("woofer") általában egy kis magas hangszóróval vagy kürttel ("magassugárzóval") párosítanak, hogy lefedjék a hangszer teljes tartományát. Néhány nagyobb rendszer tartalmazhat további középhangszórót.

Érezd a basszust!

A színpadi használatra szánt mélysugárzók általában 12 vagy 15 hüvelykes átmérőjűek, bár néha több 10 hüvelykes hangszórót is használnak. Egyes erősítőszekrényeken stratégiailag elhelyezett lyukak találhatók, amelyeket „portoknak” neveznek a mélyhangválasz kiterjesztése érdekében.

Csatornák

A billentyűzeterősítők általában több csatornát biztosítanak, így több billentyűzetet vagy hangszert, mikrofont és akár sztereó forrást is csatlakoztathat, például MP3 lejátszót. Ez lehetővé teszi, hogy az erősítő vezérelje az összes hangot gyakorláshoz vagy kisebb előadásokhoz. A saját hangerőszabályzón kívül minden csatornának rendelkeznie kell hangszínszabályzóval (EQ), plusz egy FX küldési szinttel, ha az erősítő beépített effekteket tartalmaz.

Equalizerek

Az itt ismertetett összes billentyűzeterősítő-modell bizonyos fokú vezérlést biztosít az EQ felett. Ez lehet olyan egyszerű, mint egyetlen hangszín gomb, amely világosabbá teszi a hangot, vagy különálló mély-, közép- és magas hangok. Egyes erősítők többsávos EQ-t tartalmaznak csúszkákkal, így egy pillantással láthatja a hangszín kontúrját. Általában több EQ jobb .

Egyes billentyűkkel, gitárokkal és más hangszerekkel való működésre tervezett erősítők „hangosító” kapcsolókkal rendelkeznek, amelyek klasszikus hangzást adnak a hangszernek.

DSP

A beépített jelfeldolgozó (DSP) digitális effektusokat (FX) tud biztosítani. A billentyűzet leggyakoribb FX-jei a reverb, a chorus és a delay de egyes erősítők 100 vagy annál nagyobb széles választékot kínálnak. Általában csak egy effektus (vagy több effekt kombináció) érhető el egyszerre az összes csatornához.

Súly

Általában az erősebb erősítőkhöz több és nagyobb hangszóróra és erősebb szekrényekre van szükség. Watt wattért, a csöves erősítők terjedelmes transzformátoraikkal nehezebbek, mint a szilárdtest modellek. A D osztályú erősítők kevesebb hőt termelnek, és általában sokkal könnyebbek. Ha a hordozhatóság szempont, akkor az egyik lehetőség egy kisebb erősítő, valamint egy bővítő hangszóróház.

Most értékeljünk néhány valódi erősítőmodellt…

A legjobb 8 legjobb billentyűzet-erősítő 2022-ben – értékelés

 1. A Roland Mobile Cube elemmel működik
 2. Behringer Ultratone K450X 45 wattos 3 csatornás PA rendszer
 3. Behringer Ultratone 900FX
 4. Roland KC-80 3 csatornás keverőbillentyűzet erősítő
 5. Behringer billentyűzet-erősítő
 6. Peavey KB5 billentyűzet-erősítő
 7. Hammond Leslie LS2215 billentyűzet-erősítő
 8. Laney Amps AudioHub 300 billentyűzet-erősítő

1 Roland Mobile Cube elemmel működik

A Roland Mobile Cube egy olyan billentyűzeterősítő, amelyet megragadhat, ha rendkívül hordozhatónak kell lennie. Hordhatod egy kézben, vagy akár egy kerékpár hátán is.

Rengeteg kapcsolat…

Számos bemenet lehetővé teszi billentyűzet, akusztikus vagy elektromos gitár, vagy más monó vagy sztereó hangszer, valamint MP3 lejátszó és mikrofon csatlakoztatását. A Mobile Cube pedig egy igazi sztereó erősítő. Kettős, 4 hüvelykes hangszórói egy-egy 2,5 wattos erősítővel működnek.

Az egyhangú vezérlés magas hangok vágásaként és kiemelésként működik. A beépített sztereó effektusok közé tartozik a reverb, a delay és a chorus. Egy külön forgó kapcsoló segítségével választhat normál vagy „kövér” billentyűzethangot és számos gitárbeállítást. Egy „központi törlő” gomb eltávolítja az azonos hangerősségű és fázisú hangokat mindkét bemenetről, ami hasznos az ének eltávolításához egy MP3-felvételről karaoke vagy gyakorlás céljából.

Bárhová elviheted!

A Mobile Cube mindössze 11-1/16 x 4-1/4 x 7 hüvelyk (280 x 108 x 177 mm), súlya pedig mindössze 2,5 kg. A csomaghoz egy hordszíj is tartozik, amely egyszerűen egy mikrofonállványra rögzíthető.

A legjobb az egészben, hogy hat (tartozék!) AA elemmel működik, így bárhol használhatod. Opcionális AC adapter is elérhető.

Ha az 5 watt nem elég, a Roland az akkumulátoros KC-220-at is kínálja. , 15+15 watttal.Előnyök

 • Akkumulátorról működik, így bárhová elvihető.
 • Nagyon könnyű.
 • Sztereó erősítő és effektusok.

Hátrányok

 • Az alacsony teljesítmény nem alkalmas sok teljesítményhelyzetre.
 • Egyhangú vezérlés.

2 Behringer Ultratone K450X 45 wattos 3 csatornás PA rendszer

A Behringer arról ismert, hogy rendkívüli árat kínál, és ez alól az Ultratone K450K erősítő sem kivétel. Három monó bemeneti csatornát kínál, mindegyik hangerő- és FX küldési szint vezérlőkkel, valamint zenelejátszó bemenettel az edzésekhez vagy az előadási szünetekhez. Az 1. csatorna 1/4 hüvelykes vonalas és XLR dinamikus mikrofonbemeneteket is tartalmaz.

A K450X 45 wattot ad le egy 10 hüvelykes, Behringer által gyártott Bugera mélysugárzónak, valamint egy 1 hüvelykes dóm magassugárzónak. Tartalmaz továbbá egy mélynyomó kimenetet, egy vonalkimenetet a keverőtáblához, egy fejhallgató-csatlakozót és egy aljzatot az opcionális lábkapcsolóhoz az FX be- és kikapcsolásához.

Automatikus visszajelzés észlelés!

A fő hangerő és az FX visszatérő vezérlők mellett a fő szekció 5 sávos grafikus EQ-val rendelkezik (60, 250, 1k, 3,5, 12k). Fel van szerelve a Behringer szabadalmaztatott FBQ visszajelzés-érzékelő rendszerével, amely pontosan meghatározza és kiküszöböli a visszajelzést.

Az effektválasztó 100 24 bites FX preset közül választhat, beleértve a reverb, delay, chorus, phaser, flanger és pitch shift, valamint számos multieffektet. A DSP mintavételi frekvenciája 40 kHz, valamivel kisebb, mint a CD minősége.

Megfizethető PA-ra van szüksége?

A K450X méretei:17,36 x 11,77 x 16,5 hüvelyk (441 x 299 x 419 mm), súlya pedig 34,8 font (15,8 kg). Tartalmaz egy 5 mm-es pólusaljzatot az állvány rögzítéséhez, így PA rendszerként is használható.Előnyök

 • Három bemeneti csatorna.
 • 100 effektus.
 • 5 sávos EQ visszacsatolás érzékeléssel.
 • Mélynyomó kimenet.
 • Könnyű, állvány rögzítési lehetőséggel.

Hátrányok

 • Csak mono.
 • Az FX paraméterek nem állíthatók be.

3 Behringer Ultratone 900FX

A Behringer Ultratone 900FX alapvetően egy 450FX a szteroidokon. Ugyanazok a bemeneti csatornák, 5 sávos EQ FBQ visszacsatolás érzékeléssel, 24 bites FX és segédkimenetek.

De a 900FX teljes 90 wattot és 12 hüvelykes hangszórót ad. Valamivel nagyobb, 19,37 x 11,77 x 16,89 hüvelyk (492 x 299 x 429 mm) és 39,9 font (18,1 kg) súlyú. A 450FX-hez hasonlóan állványtartót is tartalmaz.Előnyök

 • Megduplázza a 450FX teljesítményét.
 • Nagyobb hangszóró.

Hátrányok

 • Drágább.

4 Roland KC-80 3 csatornás keverőbillentyűzet erősítő

A billentyűs lejátszók régóta bíznak a Roland KC erősítőkben teljesítményük, jellemzőik és megbízhatóságuk miatt. A legújabb generáció továbbviszi a hagyományt, a kortárs zenészek igényeit kielégítő újításokkal. Az 50 wattos mono KC-80 mellett a Roland a KC-60 modelleket is kínálja. (40 watt), KC-200 (100 watt), KC-400 (150 watt) és KC-600 (200 watt), plusz a valódi sztereó KC-990 .

A KC-80 három soros bemeneti csatornát kínál billentyűsökhöz, elektronikus dobokhoz vagy más elektronikus hangszerekhez, valamint egy dedikált bemenetet a zenelejátszó számára. Az 1. csatorna XLR ic csatlakozót is tartalmaz.

Nincs FX…

Sok vizsgált erősítővel ellentétben a KC-80 nem rendelkezik beépített FX- vagy effekthurokkal. A billentyűsöknek a pedálokat a bemenetekhez kell csatlakoztatniuk. A hagyományos gombokkal ellátott 2 sávos hangszínszabályzó szabályozza az általános alacsony és magas frekvenciájú szintet.

Az erősítő egy 10 hüvelykes mélysugárzót és egy 1 hüvelykes magassugárzót működtet. További opciók közé tartozik a mélynyomó kimenet, a mono vonal kimenet a PA rendszerhez és a fejhallgató kimenet hangerőszabályzóval. Minden bemeneti és kimeneti aljzat fémből készült.

Épen és egészségesen…

A KC-80 mérete 16-9/16 x 11-13/16 x 16-3/16 hüvelyk (420 x 300 x 410 mm), súlya pedig 27,6 font (12,5 kg). Úgy tervezték, hogy ellenálljon a nehéz kacagásnak, és egy masszív, nyitott fémrács megvédi a hangszórót a balesetektől.Előnyök

 • Rengeteg bemenet egy kis erősítőhöz.
 • Masszív felépítés.
 • Mélynyomó kimenet.

Hátrányok

 • Nincs beépített FX vagy effekthurok.
 • Nagyon alap EQ.

5 Behringer billentyűzet erősítő

Következő, a legjobb billentyűzet-erősítők listáján a Behringer KXD12 található. Ez tele van funkciókkal, beleértve a figyelemre méltó, két erősítős D osztályú erősítőt, amely egy 12 hüvelykes Turbosound hangszórót és egy 1 hüvelykes magassugárzót hajt meg. A besorolása elképesztő 600 watt , de közel sem olyan hangos, mint egy hagyományos, 600 wattos AB osztályú erősítő, amint azt a bevezetőnkben elmagyarázzuk.

Kapsz egy sztereó keverőt négy (sztereó vagy monó) vonal bemeneti csatornával, mindegyik hangerő- és FX küldés vezérlőkkel. Az 1. csatorna dinamikus mikrofonbemenetként is működik. Van egy sztereó aux bemenet is a zenelejátszóhoz. A fejhallgató-csatlakozó és a hangerőszabályzó az előlapon található.

Funkciókban gazdag…

A Klark Teknik DSP 100 darab 24 bites valódi sztereó effektust és kombinációt kínál fő FX visszatérési szint vezérléssel. Szintén rendelkezésre állnak a fő hangerő és az FX visszatérő gombok, valamint egy 7 sávos grafikus EQ (63, 160, 400, 2,5 k, 6,3 k és 16 k Hz, +/- 12 dB) a Behringer FBQ visszacsatolásérzékelő rendszerével.

A KXD12 1/4 hüvelykes TRS és XLR sztereó vonalkimenetet is kínál PA-hoz, mélynyomó kimenetet és csatlakozást egy opcionális lábkapcsolóhoz. A Stereo Link bemenetek és kimenetek pedig effekthurokként működnek, vagy egy másik erősítő csatlakoztatására, hogy több csatorna legyen.

Tartósra építve…

Ezzel az erővel továbbra is hordozható, mindössze 18,5 x 17,4 x 11,7 hüvelyk (470 x 442 x 297 mm) és 40,3 font (18,3 kg) méretével. Nem tartalmaz rúdtartót. Németországban tervezett és gyártott, valamint Kínában gyártott termékre 3 év garancia vonatkozik.Előnyök

 • Bi-amped.
 • 7 sávos EQ FBQ-val
 • Valódi sztereó FX és keverés.
 • Vonzó áron.
 • 3 év garancia.

Hátrányok

 • Nem olyan hangos, mint egy 600 wattos AB osztályú erősítő.
 • Nincs rúdtartó a PA állványhoz.

6 Peavey KB5 billentyűzet-erősítő

A 150 wattos Peavey KB 5 a legnépszerűbb billentyűzet-erősítők sorozat csúcsmodellje, amely a KB 1-et is tartalmazza. (20 watt), KB 2 (50 watt), KB 3 (60 watt) és KB 4 (75 watt).

Rengeteg csatornalehetőség…

A KB 5 négy független sztereó vonalszintű csatornával rendelkezik. A 4-es csatorna dinamikus mikrofonbemenetként is használható, és magában foglalja a saját mono effektusok küldését és visszatérését. Van egy külön monitorbemenet és egy fő sztereó effektus hurok is.

Minden csatornának saját EQ vezérlője van. Az 1-3 csatornák 2 sávos alacsony és magas gombokkal rendelkeznek, míg a 4-es csatorna egy középső vezérlést ad hozzá. Nem tartalmaz DSP-t.

A kimenet növelése…

Az erősítő egy pár 10 hüvelykes hangszórót és egy 1 hüvelykes magassugárzót működtet, 20 Hz és 20 kHz közötti névleges frekvencia átvitellel. A további kimenetek közé tartozik egy pár XLR vonalkimeneti csatlakozó, egy fejhallgató-kimenet és egy jack-csatlakozó a hangszórószekrény bővítéséhez (ami a kimeneti teljesítményt 200 wattra növeli). Az egyéb funkciók közé tartozik a Peavey DDT hangszóróvédő áramkörének bekapcsolására szolgáló gomb , és egy talajemelő kapcsoló.

A KB 5 42,7 kg-os, de a Peavey megoldást kínál. Két nagy görgő és a hátuljára erősített magas, levehető fém fogantyú lehetővé teszi, hogy könnyedén guruljon.Előnyök

 • Sztereó keverő.
 • EQ minden csatornán.
 • DDT hangszóróvédelem.
 • Súlya ellenére könnyen mozgatható.

Hátrányok

 • Nincs beépített DSP.
 • Nehéz.

7 Hammond Leslie LS2215 billentyűzet erősítő

A társaság, amelynek forgó hangszórója adta a Hammond orgona ikonikus hangzását, komoly tűzerőt hoz a színpadra a Leslie LS2215-tel. 200 watt RMS-t pumpál egy (helyhez kötött) 15 hüvelykes mélysugárzóba és két 4 hüvelykes középkategóriás hangszóróba. A szekrény elején található két port fokozott mélyhangválaszt biztosított. A hang erőteljes és torzításmentes, képes átvágni egy mixet.

Két egyforma…

A sztereó előerősítő szekciónak gyakorlatilag azonos csatornái vannak, „billentyűzet” és „hangszer” felirattal. Mindkettő rendelkezik sztereó kiegyensúlyozatlan bemenettel, 3 sávos EQ-val és effekthurokkal. A műszercsatorna kényelmesen tartalmaz egy passzív/aktív kapcsolót a bemenet 6 dB csillapítására. A mikrofoncsatorna 1/4 hüvelykes és XLR csatlakozókat és 3 sávos EQ-t is tartalmaz, de nincs effekthurok. Ezenkívül az aux bemenetnek csak hangerőszabályzója van.

Az előerősítő master szekciója szintszabályozást és további 3 sávos EQ-t biztosít. Van fejhallgató-kimenet is.

Minden lehetőség lefedett…

A hátoldalon található sztereó vonalkimenetek aszimmetrikus 1/4 hüvelykes és szimmetrikus XLR csatlakozókat is tartalmaznak, további master hangerőszabályzóval és master effekthurokkal.

Ez egy nagy szekrény, 29-3/16 x 21-5/8 x 13 hüvelyk (760 x 565 x 332 mm), de úgy tervezték, hogy elférjen egy SUV vagy teherautó hátuljában. Ezenkívül nehéz és nagyon masszív, de 70 fonttal (31,8 kg) kezelhető, különösen a nagy teherbírású, süllyesztett hordozófogantyúkkal. És fekete Tolex vagy tweed színben is kapható.Előnyök

 • 200 watt RMS.
 • Hihetetlen hangzás.
 • 3 csatornás EQ a bemeneteken és a masteren.
 • Passzív/aktív műszerkapcsoló.

Hátrányok

 • Drágább, mint sok más modell.
 • Nincs beépített FX.

8 Laney Amps AudioHub 300 billentyűzet-erősítő

A Laney Amplification 1967 óta az Egyesült Királyság neves gitárhangszer-erősítő-gyártója, és még mindig alapítója, Lyndon Laney vezeti. Az AH 300 billentyűzet-erősítőjük az AudioHub sorozat csúcsa, amelybe az AH 150 is tartozik. és AH 40 , valamint a hordozható 5 wattos AH Freestyle .

Az AH 300 egy 300 watt RMS névleges teljesítményű, 15 hüvelykes, egyedi tervezésű mélyhangsugárzóval és nagyfrekvenciás kürttel rendelkezik. Az egyedülálló 5 oldalas „visszarúgás” szekrény függőlegesen vagy az előadó felé döntve használható.

Annyi lehetőség…

Ez az erősítő öt soros bemeneti csatornát kínál sokféle lehetőséggel. Az 1-4 csatornák mindegyike 1/4 hüvelykes jack csatlakozókkal és vezérlőkkel rendelkezik a szint, az FX küldés és a 2 sávos EQ (+/- 15 dB) számára. Az 5-ös csatornán csak RCA csatlakozók és szintszabályozás található.

Az 1-es csatorna mono vonalas és alacsony impedanciájú mikrofonbemeneteket kínál. Míg a Channel 2 nagy impedanciájú mikrofonhoz vagy hangszerhez (például gitárhoz) van optimalizálva. A 3. és 4. csatorna kettős jack csatlakozóval rendelkezik a monó vagy sztereó forráshoz. Az 5-ös csatorna rendelkezik RCA csatlakozókkal a zenelejátszóhoz, szint és FX küldés vezérlőkkel.

Tizenhat hatás…

Az FX szekció 16 előre beállított digitális effektus közül választhat, be-kikapcsoló gombbal és FX visszatérési szint vezérlővel. Míg a sokoldalú master rész egy 5 sávos master grafikus EQ-t (100, 340, 1k, 3,4k és 10k Hz) tartalmaz, amely a teljes mixet vezérli. Van egy mono vonalkimenet is mesterszintű vezérlővel.

Ezen kívül számos egyéb bemeneti és kimeneti opció is elérhető. A 3,5 mm-es jack csatlakozóval MP3 lejátszó csatlakoztatható. Az Alt Out egy kiegyensúlyozott monó, elő-EQ és master hangerő kimenet a PA-hoz való csatlakoztatáshoz. A fejhallgató kimenetnek pedig saját hangerőszabályzója van.

At the back of the chassis is an effects loop for channels 1 – 4, a jack for an optional FX footswitch, and an extension speaker output.

Durable but lightweight…

The AH300 is built to last, with carpet covering, recessed handles, and a metal grill. But it’s not as heavy as some other models reviewed here, weighing in at 52 pounds (23.6 kg).Előnyök

 • Five channels with numerous input options.
 • 300 watts of RMS power.
 • Rugged cabinet with “kickback” design.

Hátrányok

 • Mono signal routing throughout.
 • More expensive than other models reviewed.

Needs Some Quality Amplifiers?

You may also need a new amplifier for another instrument or need a recommendation for someone else in your band? Either way, it’s well worth checking out our reviews of the Best Tube Amps, the Best Solid State Amps, the Best Portable Guitar Amplifiers, the Best Modeling Amps, and the Best Guitar Amplifiers under 200 Dollars currently available.

So, What Are The Best Keyboard Amplifiers To Buy?

There’s a wide choice of outstanding amps available, so we’re going to waffle a bit on our best amplifier for keyboard choices.

Best Overall Keyboard Amp

Our top pick is the… Laney AH 300 .

This amp is a monster that will make you sound better than you really are. With 300 watts, five channels, and a convenient cab design, it’s hard to find fault with this one.

Virtually tied for the top spot is the… Hammond Leslie LS2215 .

This is the one to get if you need a stereo mix. Three-band EQ on each instrument channel and a 3-speaker configuration give it high marks.

Best Budget Keyboard Amp

If your budget is tight, but you want adequate power and a ton of features, our top choice is the… Behringer Ultratone K900FX .

You get 90 watts and a 12-inch speaker, it weighs less than 40 pounds, and the price is very attractive.

Best Portable Keyboard Amp

For street performance or just jamming anywhere, portability is the main issue, and the… Roland Mobile Cube

…wins this category hands down.

Best Keyboard Amplifiers – The Last Word

Ultimately, your choice of keyboard amp depends on where and how you perform. You might need a small amp for home practice and a larger one for gigs. But you can’t go wrong with any of the models we’ve reviewed.

Happy amplifying.


 1. A 6 legjobb PA mélynyomó 2022-ben értékelések
 2. Az 5 legjobb Bose hangszóró 2022-ben értékelések
 3. A 10 legjobb vezeték nélküli TV-hangszóró, amelyet érdemes megvenni 2022-ben Vélemények és vásárlási útmutató
 4. A 10 legjobb számítógépes hangszóró 100 dollár alatt vásárolható meg 2022-es értékelések
 5. A 10 legjobb könyvespolc-hangszóró 200 dollár alatt vásárolható meg 2022-es értékelések