1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> Hangszórók és mélynyomók

Hogyan csatlakoztassunk hangsugárzó vezetékes mélynyomót egy jack csatlakozóval rendelkező vevőhöz

Szeretné tudni, hogyan lehet hangsugárzó vezetéket használó mélynyomót csatlakoztatni egy jack csatlakozóval rendelkező vevőhöz?

Ha szeretné frissíteni házimoziját mondjuk 4K-képes rendszerre, akkor gond lehet a mélynyomó/vevő kapcsolattal.

Ennek az az oka, hogy sok modern vevőkészülék nem rendelkezik olyan mélysugárzóhoz való csatlakozással, amely hangsugárzó vezetékeket használ, és rugós kapcsos vagy kötőoszlop típusú csatlakozókhoz csatlakozik, hanem azokhoz, amelyek jackot használnak.

A mélyhangsugárzó sztereó vevőkészülékhez vagy erősítőhöz való csatlakoztatása egyszerű hangszóróvezetékekkel egyszerű folyamatnak tűnhet, de általában nem ez a helyzet. Tehát hogyan kell csatlakoztatni egy mélysugárzót hangszóróvezetékkel egy jack csatlakozóval rendelkező vevőhöz?

Mielőtt továbblépne, nézze meg a következőt is:Hogyan csatlakoztassa a mélysugárzó elő-kimeneti kábelét a hangszóróvezetékekhez?

Szerezzen egy erősített mélynyomót

Az árammal működő mélynyomó beépített erősítéssel rendelkező mélynyomó, amelyet egy tényleges konnektorba kell csatlakoztatni.

A hangsugárzó vezetékekkel rendelkező mélynyomó problémájának legegyszerűbb módja az, hogy egy meghajtott mélynyomót vásároljon helyette.

Ez különösen igaz, ha Sony vevőt szeretne használni, mint például a Sony STRDH550. Ennek az az oka, hogy a piacon lévő számos vevőegység rendelkezik jack típusú tápellátással.

Ez a jack típusú csatlakozás általában egy vagy két RCA-stílusú jack aljzat, amelyeken „Sub”, „Pre-Out”, „Subwoofer”, „SW Out”, „LFE” vagy ezek bármely kombinációja található.

Ebben az esetben mindössze egy koaxiális kábelt kell csatlakoztatnia RCA-stílusú csatlakozókkal vagy mélysugárzó kábelt a vevő mélynyomó kimenetéhez („Sub Out” vagy „LFE Out”). Ez természetesen akkor van így, ha a vevő nem használ csupasz vezetéket vagy kötőoszlop csatlakozásokat.

Ha úgy dönt, hogy meghajtott mélynyomót vásárol, íme néhány nagyszerű választás:

# Előnézet Termék
1 Klipsch Reference R-10SW 10" 300W, tápellátás...
2 Klipsch R-12SW 12" 400 W-os mélynyomó
3 Polk Audio PSW10 10" Powered Subwoofer - Teljesítmény...

Figyelem: Mindig győződjön meg arról, hogy minden alkatrész KI van kapcsolva, mielőtt bármilyen csatlakoztatást végez.

Egyéb mélysugárzó-vevő csatlakozási problémák megoldása

1. RCA használata:Mélysugárzó csatlakoztatása a vevőhöz bemenet nélkül

Bizonyos esetekben két RCA bemenettel rendelkező hangszórót és egy RCA bemenettel rendelkező mélynyomót is kaphat.

Tegyük fel, hogy a forrás az asztali számítógép; csatlakoztassa a hangszórókat a zöld audio jack aljzathoz, a mélynyomót pedig a narancssárga színű hangcsatlakozó egyik kimenetéhez (a másik aljzat a középső csatornához való).

És ha van sztereó kimeneted, akkor fel kell osztani, és az egyik L/R kimenetet a hangszórókhoz, a másik kimenetet pedig a mélynyomóhoz kell csatlakoztatni.

Ezenkívül jó választás lenne egy összegző áramkör, amely a két csatornát monóvá kombinálja.

2. Hogyan csatlakoztassunk több hangszórót egy mélynyomóhoz

Ha két hangsugárzót párhuzamosan csatlakoztat egy kimenethez, nem fog tudni hasznot húzni belőle.

Ha erősítőt használ, az nem tud több energiát leadni; valójában korlátozni fogja a kimeneti teljesítményt.

Másrészt, ha két hangszórót sorba köt, akkor sem lesz sok előnye. Az történik, hogy kevesebb energiát adunk ki.

Ennek egyik előnye azonban, hogy a hangszórókat kissé eltérő irányba irányíthatja, hogy javítsa a hallgatási pozícióban a frekvenciaátvitelt vagy javítsa a sztereó képalkotást; ez azonban egy érintett és technikai megállapodás.

Ez nem nagy különbség, de egy kis hasznot húzhat, ha összekapcsolja a két párhuzamos hangszóró két sorozatkombinációját.

Összességében az erősítő nem ad több teljesítményt. Tehát nem sok előnyt fog látni, kivéve a csatornánkénti 4 hangszóró kombinációját, egyszerűen azért, mert extra érzékenység lesz, de valószínűleg nem is fog észrevenni semmilyen különbséget.

3. Hogyan csatlakoztassuk az RCA mélysugárzó kimenetet a hangsugárzó vezetékhez (piros/fekete)?

Hogyan csatlakoztatható az RCA mélysugárzó a hangszóró vezetékéhez? Ha például van egy A/V-rendszere, amely RCA (SINGLE PLUG) kimenetet használ a mélysugárzó csatornájához, és a mélysugárzó két hangsugárzó vezetékes bemenetet vesz igénybe, néhányan elgondolkodhatnak azon, hogy van-e olyan adapter, amely a kettő között működik. Vagy egy egyszerű módja annak, hogy összekapcsolja őket.

Nos, fel kell tennie magának néhány kérdést:

 • A mélysugárzó áram alatt van?
 • A mélysugárzó nincs áram alatt?

Először is, ha a mélynyomó áram alatt van, külső erősítőre van szükség. Ha pedig a mélynyomó nincs áram alatt, és duplán biztos benne, hogy nincs kimenet az erősítő hátulján, akkor másik erősítőre vagy tápos mélynyomóra van szüksége, amely egy beépített erősítővel tervezett mélynyomó.

Ezenkívül itt vannak további javaslatok, amelyeket követhet. Szerezzen egy RCA-kábelt, vágja le az egyik végét, és csupaszítsa le, majd csatlakoztassa a külső vezetéket a hangszóró fekete (ami – mínusz) füléhez, a belső vezetéket pedig a piros (+ plusz) fülhöz.

Ha a mélysugárzó nincs áram alatt, akkor meg kell győződnie arról, hogy az AV-vevő tápellátásával ellátott mélynyomó kimenetet használ.

Az emberek többsége olyan meghajtású mélysugárzót használ, amely a rádióerősítő RCA-csatlakozóján keresztül vonalszintű mélynyomó kimenethez kapcsolódik. Ezért ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy a használt kimenet egy hangszóró táplálására szolgál-e.

Abban az esetben, ha a vevőegységen van egy táplált mélynyomó kimenet, és beleegyezik, hogy ezt kipróbálja, akkor két kritikus dolgot kell ellenőriznie:

Keresztezési gyakoriság – Inkább állítsa magasra egy kis mélysugárzóhoz, ha a vevő választhat a mélysugárzó keresztezési frekvenciájáról

Fázisos – Ha a mélynyomó nincs fázisban a többi hangsugárzóval, akkor a basszus hangja gagyi lesz. Ez elsősorban a hangsugárzó vezetékek polaritásától függ, de függhet a hangsugárzók elhelyezésétől is, ha az első hangsugárzók nincsenek nagyjából ugyanabban a síkban.

Alternatív megoldásként vásárolhat egy olcsó, meghajtású mélynyomót. Ennek az az oka, hogy ha a mélysugárzó nincs áram alatt, akkor az AV egység tápellátását igényli a mélyhanghatások fenntartásához; a vevőtől függően azonban elegendő teljesítmény lehet ehhez. Emiatt véletlenül csökkentheti a többi hangszóró ütését, és az egész hangélményt.

4. Hogyan adjunk mélynyomót a 2 csatornás sztereó beállításhoz?

Az aktív/táplált mélysugárzó általában rendelkezik hangszórószintű bemenetekkel és vonalszintű, hangszórószintű kimenetekkel, és néha vonalkimenettel is.

Ha a mélysugárzónak van vonalkimenete, a mélysugárzót egy „hurokban” csatlakoztathatja a végerősítő és az előerősítő közé, egy pár összekapcsolással.

Ezt az előerősítő kimenetektől az alvonali szintű bemenetekig, majd az alvonali kimenetek és a teljesítményerősítők között egy másik pár összeköttetést kell létrehozni.

Ebben a konfigurációban a sub által lejátszott alacsony frekvenciák általában le vannak csupaszítva, és a teljesítményerősítő vagy a fő hangszóró kimenet már nem tartalmazza ezt az alacsony frekvenciájú információt.

Abban az esetben, ha a mélynyomónak nincsenek vonalkimenetei, összekapcsolhatja a hangszórószintű bemenetekkel.

Ebben a beállításban lehetősége nyílik arra, hogy a mélyhangsugárzó-szintű „hurokba” helyezze a mélyhangsugárzókábeleket a mélysugárzóhoz, majd vissza a fő hangsugárzókhoz, vagy a hangsugárzókábeleket a mellék- és főhangsugárzókhoz ugyanaz a kötőoszlop az erősítőn.

Hogyan csatlakoztathat mélynyomót a rádióerősítőhöz?

Mielőtt megpróbálná ezt a csatlakoztatást, győződjön meg arról, hogy a dugó csatlakozik a konnektorhoz. Select the right cables for the connection and connect the cable tip to the subwoofer’s pre-out on the receiver. Then, connect the other end to the left and right RCA line-in inputs on the subwoofer.

Conclusion

So we hope we’ve answered your question on how to connect a subwoofer with speaker wire to a receiver that has a jack.

If you are planning to connect a subwoofer with speaker wire, you may very well end up having to buy a powered sub if the receiver doesn’t have speaker wire input terminals. If, for instance, you plan to join the wiring amp to subwoofers, it should be set next to or on the top of the subwoofer enclosure.

In case it’s separate from the subwoofers, ensure it has its colored wires to link the ones on the stereo.

You can use more crimp connectors or solder the wires together as required. Otherwise, you can use the existing cables to link it to your sound system. However, if the process is not working for you, you can get a professional to help you with the connection or learn from them.

To learn about other ways to do this, check our article on how to connect a subwoofer to a receiver without subwoofer output.


 1. Hogyan lehet csatlakozni hangszóró Wire erősítőhöz Rádió
 2. Hogyan lehet csatlakozni a hangszóró választó Box Akár egy sztereo rádióerősítő
 3. Hogyan lehet csatlakozni a Pyle Otthon PDIWS 12 hüvelykes mélynyomó a vevő
 4. Hogyan kell ismerkedj meg a Sub hogy a vevőkészülék a hangszóró Wire
 5. Hogyan lehet csatlakozni a mélysugárzó a vevőkészülék a hangszóró kábelek