1. kamerák
  2. Car Audio & Electronics
  3. Home Audio
  4. Personal Audio
  5. TV-k
  6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> Home Audio >> Hangszórók és mélynyomók

Hogyan építsünk akusztikus hullám hangszórók

Akusztikai hullám hangszórók össze negyed hullámhossz távvezetékek és a Helmholtz rezonátor . Egy vezető basszus van elhelyezve a cső végén egy ugyanolyan átmérőjű, mint a kúp és egy negyed hullámhossz a rendszer kívánt alacsony frekvenciás határértéket. A másik oldalon a kúp egy cső egyharmada a hossza az első csövet. A tervezési elmélet szerint a nagyobb hatékonyság , segítségével rövid Helmholtz rezonátor csövet együtt rezonáns oszlop hangolt 0,714 a vezető szabad levegő rezonancia frekvencia , hogy készítsen egy állóhullám . Sem a csövet kell lennie egyenes. Ez az, amire szüksége van
mélysugárzó közzétett Thiele - Small paramétereket és a magas Qts
PVC vagy Sonotube
Közepes sűrűségű farostlemez
Saber láttam
Hack látta
Fa reszelő
Gray hangszóró gitt
Elektromos fúrógépek
1/8-inch fúró
Phillips bit
Number 10 , 0.75 -es fejű facsavar
3/32 , 2,5 hüvelykes gép csavarok ellenanyákkal .
Phillip csavarhúzót
Hangszóró vezeték
Crimpes on ásó csatlakozók
szinuszos generátor és erősítő

Show More utasítások
1

Szorozzuk meg a szabad levegő rezonancia ( Fs) a woofer alkalommal 0,714 . Ossza 1128 által az eredménye az első számítás . Osszuk el ezt az eredményt a 4. , és még a hossza a hosszú cső . Osszuk el ezt az eredményt 3 a hossza rövid cső .
2

Sonotube egy 8 cm-es vagy nagyobb hangszórót. Használjon PVC cső a 6-os vagy annál kisebb hangszórót. Ha convoluting a PVC cső a könyök és az U - kanyarok , az intézkedés a középvonala a kanyarban , hogy fenntartsák a megfelelő hosszúságú .
3

Vágja cső tökéletesen merőleges a cső hossza . Használjon szablyát láttam Sonotube vagy hack fűrész PVC . Sima sorját egy segédprogram késsel .
4

Saber -saw két MDF körökben, hogy szorosan illeszkednek belsejében a végén a csövek . Vágjuk kissé túl nagy , és rekedten őket, hogy illeszkedjen . Vágja ki körök belül a körök , hogy illeszkedjen a belső átmérője a mélynyomó karima . A mélynyomó megjelölni furatok mindkét körökben. Fúró 1/8-inch lyukat .
5

Cut hangszóró vezeték 2 láb hosszabb, mint a hosszú cső , osztott és szalag fél cm-es szigetelés off mindkét végén. Crimp ásó terminál-vezeték ér véget az egyik végén , hogy illeszkedjen a hangszóró ásót saruk és csatlakoztassa a hangszóró .
6

Az egyik oldalon minden körben alkalmazzák a gyöngy hangszóró gitt körül a belső peremén. Szendvics a mélynyomó karima között puttied oldala MDF gyűrűket , összehangolása valamennyi csavar lyukak. Dobd el az összes csavart át, és húzza meg az anyákat feletti csavart véget ér.
7

Dobd el a hangszóró vezetéket a hosszú csövet, és csúsztassa a cső felett MDF gyűrűt hátulján a vezető . Drill 3/32-inch lyukat a végén a cső és az MDF , ügyelve arra, hogy hagyja ki a hangszóró csavarokat. Helyezze gipszkarton csavarok és tömítés élek gitt . Ismételjük meg a rövid cső a másik oldalon . Kísérlet laza Dacron töltelék mindkét csövek csillapítás . Használjon szinuszhullám generátort , hogy tesztelje a hangszóró .

  1. Hogyan építsünk egy Surround Sound System
  2. Hogyan teszteljük a Bose hangszóró
  3. Hogyan lehet megállítani Statikus Saját Hangszóró
  4. Hogyan építsünk hangszórók egy házimozi
  5. Hogyan építsünk Tower hangszórók