1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> DVD lejátszók és felvevők >> DVD lejátszók

A DVD-lejátszó régiókódjának feloldása

Ha érdeklődik a világ más területeiről származó DVD-k iránt, akkor ismerős lehet a „régiókód” kifejezés. Amikor egy magánszemély külföldi filmet vásárol, lehetséges, hogy a kapott DVD egyedi régiókódot kapott ahhoz a világhoz képest, ahol a DVD készült. A lemezek tartalmának megtekintése nehéz lehet, ha a lemezen megjelölttől eltérő helyen tartózkodik. Szerencsére néhány egyszerű lépést követve feloldhatja a többrégiós DVD-kóddal ellátott DVD-k zárolását.

Régiókóddal kapcsolatos DVD-hackek kiértékelése

A régiókód DVD-n való elhelyezésének elsődleges célja a kalózkodás elleni küzdelem. Ezek a kódok megnehezíthetik a DVD-lejátszót használó személyek számára a világ különböző régióiban a lemez tartalmának elérését. A feloldási folyamat azonban nem túl nehéz. Tehát nézzük meg az LG DVD-lejátszók feloldási folyamatára vonatkozó utasításokat.

Első lépésként kapcsolja be a DVD-lejátszót, és nyissa ki a DVD lemeztálcát. Sok ilyen helyzetben a tálcának nyitva kell lennie a kinyitáshoz. Ha a tálca nyitva van, a távirányító megfelelő gombjának megnyomásával nyissa meg a "Home" menü opcióit a DVD-lejátszón. Innen nyomja meg a "Beállítás" gombot, majd válassza a "Zárolás" menüpontot.

Amikor a rendszer kéri, hétszer kell megnyomnia a "0" gombot, aminek eredményeként a "0000000" jelenik meg. Az "OK" gomb megnyomása után egy "Régiómentes" üzenetet kell kapnia a DVD-lejátszón. Ez az állapotfrissítés azt jelenti, hogy a DVD-lejátszónak mostantól képesnek kell lennie a különféle más régiókódokkal megjelölt DVD-k megtekintésére.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a berendezés megfelelően fel van-e oldva, helyezzen be egy DVD-t, amelyről ismert, hogy más régiókód van a készülék belsejében. Ha az eszköz valóban fel van oldva, akkor minden nehézség nélkül hozzá kell férnie a DVD tartalmához.

Egyéb lehetőségek felfedezése

Bár az itt található utasítások használhatók egy LG DVD-lejátszó régiókódos feloldásához, előfordulhat, hogy másfajta utasításkészletre lesz szüksége más márkájú DVD-lejátszók feloldásához. Általánosságban elmondható azonban, hogy a fenti példában leírt folyamat a legtöbb DVD-lejátszó márka esetében csekély módosításokkal reprodukálható. Szerencsére egy egyszerű internetes keresés rengeteg információval szolgálhat erről a folyamatról. Általános szabály, hogy különféle forrásokból konzultáljon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmilyen folyamat, amelyben részt vesz, nem károsítja a berendezést.


 1. DVD-lejátszó csatlakoztatása Magnavox TV-hez
 2. A régiókód megváltoztatása Panasonic DVD-lejátszóban
 3. Hogyan véglegesítése DVD a DVD -felvevő
 4. Eszközök a TV, videó -és Számítógép-javítás
 5. Mi a Progressive Scan DVD ?
 6. List of Electronics , amely konvertálja VHS DVD
 7. Hogyan használjuk a JVC DVD házimozi rendszer