1. kamerák
 2. Car Audio & Electronics
 3. Home Audio
 4. Personal Audio
 5. TV-k
 6. Okos otthon
  >> Elektronikai Technológia Online >  >> DVD lejátszók és felvevők >> DVD lejátszók

Mi a különbség a szélesvásznú & Full Screen DVD ?

DVD-k állnak a két formátumban : szélesvásznú és teljes képernyős . Bár az emberek szívesebben egyik formátumból a másik felett , sokan erős támogatói a szélesvásznú formátumban . Dióhéjban , a nevük önmagában jelzi, hogy miként tekintenek a TV képernyőjén .
Képarány

A képarány utal, hogy a vizuális keret és a vizuális magassága egy filmet . A modern televíziók általában a méretaránya 1,33 : 1 ( vagy 4 : 3 ) vagy 1,77 : 1 , ami több, közismert nevén 16 : 9 . Szélesvásznú DVD-ket tartani az eredeti képarány a film, míg a teljes képernyős DVD-k az a módszer az úgynevezett " pan and scan ". Csak egy része a keret látható egy időben .
Szélesvásznú és Anamorphic

szélesvásznú DVD-ket két formátumban : szélesvásznú és anamorfikus . A standard szélesvásznú DVD-t, azt mind a szélesvásznú filmet, és a két fekete sávok , amelyek a tetején és alján a TV képernyőjén . A anamorf formában , a film tömörítve , hogy illeszkedjen a 4 : 3 képarány a TV képernyőjén .
Levélszekrény formátum

szélesvásznú DVD-ket néha említik a kifejezést " levélszekrény formátum . " Ez arra utal, hogy a két fekete csík tetején és alján a TV képernyőjén . A levélszekrény formátum , az egész film kép kerül bemutatásra , és a fekete sávok töltse fel nem használt részeit tetején és alján.
Picture Loss

Mivel " pan and scan " módszer teljes képernyős DVD formátumot , a néző elveszti akár 50 % -át a képet .
Teljes képernyős Használat

A teljes képernyős formátum általában használt régebbi filmek lőttek a 4 : 3 képarány , vagy a 1.33 : 1 méretaránya leggyakrabban látott hollywoodi aranykor .

 1. A különbség a Toshiba D- R4 és D- R4SU
 2. Hogyan Transfer VHS szalagok a Computer
 3. Hogyan lehet csatlakozni a videomagnót a TV Wonder HD 600
 4. Hogyan oldhatja Osztott képernyő egy Memorex DVD lejátszó
 5. Hogyan Backup VHS DVD
 6. Hogyan kell játszani filmeket a Panasonic Blue -ray lejátszó SD kártya
 7. Blu- Ray Műszaki adatok